365 dagen overwinteren op Curaçao

De tropische eilanden in de Caribische Zee zijn altijd zomerse vakantieparadijzen. Met Curaçao heb je meteen een droombestemming te pakken. Je vertoeft in een exotische sfeer met een gastvrije bevolking aan parelwitte stranden met een azuurblauwe zee. Bediend worden bovendien in je eigen taal maakt de beleving compleet.

Een zonzekere bestemming
Het zonnige en tropische klimaat bezorgt de toerist 365 dagen per jaar zomer. De gemiddelde temperatuur van 27 graden en de gemiddelde zeetemperatuur van 25 graden maakt dat zomerse vrijetijdskledij hier je enige uniform hoeft te zijn. Met een uitgebreide kalender van feesten en manifestaties merk je vlug hoe gastvrij de bevolking is en duurt het niet lang of het Caribische ritme zit in je bloed. Niet enkel de witte stranden maar ook een rijke culturele erfenis maken van Curaçao een unieke bestemming.

Watersportsensatie op Curaçao
Voor wie van watersport houdt is een vakantie op Curaçao een belevenis. Wakeskaten doe je blootvoets aan een kabel of achter een boot op een soort skateboard. De nieuwste sensatie is flyboard: met hoge druk wordt het water weg geperst onder je flyboard en vliegt je over het water. Veel rustiger is een dagcruise met duik- en snorkelmogelijkheden. Wie koralen wil ontdekken zonder nat te worden neemt de, enig in de wereld voor toeristen, die tot 312 meter diep duikt.

Curacao-duiken

Duiken, snorkelen of meegaan met een diepzeeduikboot: de mogelijkheden om de wateren rond Curaçao te ontdekken zijn eindeloos.

Duiken, snorkelen of meegaan met een diepzeeduikboot: de mogelijkheden om de wateren rond Curaçao te ontdekken zijn eindeloos.

Een bord voor ieders smaak
Om de echte smaak van Curaçao te ontdekken is de Oude Markt in Willemstad een aanrader. Het gebruik van niet-alledaagse producten maakt de plaatselijke keuken bijzonder. Onder invloed van de verschillende bevolkingsgroepen is het gastronomisch aanbod heel divers en is een Aziatische invloed nooit ver weg. Loungen met in knoflook gegrilde lamskoteletten of relaxt genieten van tapa’s of sushi bij zonsondergang is voor elke vakantieganger een verwenmoment.

Woonwijken op Werelderfgoed
Langs romantische steegjes en verweerde monumenten in het westelijke deel van Willemstad: Otrobanda, treffen we de gerestaureerde wijken uit de 18de en 19de eeuw die door UNESCO benoemd werden tot werelderfgoed. Een groot aantal forten gebouwd door de Nederlanders als verdediging tegen Franse, Engelse en Spaanse aanvallen worden nu gebruikt als hotel of restaurant. Sommige bieden plaats voor musea. Fort Amsterdam, waar nog een kanonskogel steekt, afgevuurd vanop het zeilschip de Bounty in de muur van de kapel, staat op de werelderfgoedlijst.

De Handelskade in Willemstad, hoofdstad van Curaçao.

De Handelskade in Willemstad, hoofdstad van Curaçao.

Steeds klaar om te feesten
Het meest levendige feest op Curaçao is wel carnaval,  met een kleurrijke parade en straatfeesten is de stemming er dan opperbest. Op vlaggendag is het ganse eiland gevuld met festiviteiten en muzikaal gaat de bevolking uit de bol bij het jaarlijkse Salsa Tour evenement en het Curaçao North Sea Jazz Festival. Een hoogdag voor fietsers is de Amstel Curaçao Race, voor de zeilers de Heineken Regatta Curaçao. Na het kerstfeest is het een week van vuurwerk met op oudejaarsnacht de enorme climax.

Nog enkele weetjes
Het eiland werd ontdekt door Alonso de Ojeda, luitenant van Colombus, en is sinds 1634 Nederlands grondgebied en sinds 2010 autonoom binnen het Koninkrijk der Nederlanden met hoofdstad Willemstad. Het droge klimaat drukt zijn stempel op de flora van agaven en cactussen. Op ongeveer 40 km van Venezuela ligt het in het orkaanvrije gebied van de Caraïbische Zee. Met een tijdsverschil van 6 uur is het 9 uur vliegen vanuit Amsterdam. Meestal kan je met euro’s betalen en spreekt men Nederlands.

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Toerisme Curaçao | Internet: www.bezoekcuracao.nl

Foto’s: © Toerisme Curaçao

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *