Zomerinspiratie: dit zijn de 10 beste stranden ter wereld

Weet je nog niet waar je deze zomer op vakantie gaat? Kijk dan dit lijstje met de beste stranden ter wereld eens na. Wuivende palmbomen en hagelwitte kuststroken ontbreken zeker niet op deze prachtige stranden. Inspiratie vonden we bij de website Tripadvisor en hun talloze positieve recensies!

1. Providenciales: dit is een eiland in het Caribisch gebied en onderdeel van de Turks- en Caicoseilandengroep. De witte stranden en het rustige, heldere water maken van dit eiland duidelijk een topbestemming. © Wikimedia Commons

1. Providenciales: dit is een eiland in het Caribisch gebied en onderdeel van de Turks- en Caicoseilandengroep. De witte stranden en het rustige, heldere water maken van dit eiland duidelijk een topbestemming. © Wikimedia Commons

2. Boracay, Filipijnen: slechts 7,5 kilometer lang en 700 meter breed, maar het kleine eilandje is een van de belangrijkste toeristische bestemmingen binnen de Filipijnen. Baracay heeft verschillende prachtige stranden. © Pixabay

2. Boracay, Filipijnen: slechts 7,5 kilometer lang en 700 meter breed, maar het kleine eilandje is een van de belangrijkste toeristische bestemmingen binnen de Filipijnen. Baracay heeft verschillende prachtige stranden. © Pixabay

3. Palm/Eagle Beach, Aruba: Aruba is een eiland rijk aan cultuur en natuur. Zowel Eagle Beach als Palm Beach zijn heel geliefd onder watersporters en strandtoeristen. © Wikimedia Commons

3. Palm/Eagle Beach, Aruba: Aruba is een eiland rijk aan cultuur en natuur. Zowel Eagle Beach als Palm Beach zijn heel geliefd onder watersporters en strandtoeristen. © Wikimedia Commons

4. Negril, Jamaica: het belangrijkste strand van Negril heet 7 mile Beach en is dus bijna 11,5 kilometer lang. Naast de typische strandactiviteiten kun je hier ook even het binnenland intrekken om op krokodillenjacht te gaan of paard te rijden. © Wikimedia Commons

4. Negril, Jamaica: het belangrijkste strand van Negril heet 7 mile Beach en is dus bijna 11,5 kilometer lang. Naast de typische strandactiviteiten kun je hier ook even het binnenland intrekken om op krokodillenjacht te gaan of paard te rijden. © Wikimedia Commons

5. Tulum, Mexico: Tulum is een zeldzame mix van strand, archeologie en eeuwenoude dorpen. Je kunt hier zonnebaden tussen oude ruïnes of genieten van een traditionele Maya-massage. © Pixabay

5. Tulum, Mexico: Tulum is een zeldzame mix van strand, archeologie en eeuwenoude dorpen. Je kunt hier zonnebaden tussen oude ruïnes of genieten van een traditionele Maya-massage. © Pixabay

6. Myrtle Beach, South Carolina: Myrtle Beach werd verkozen tot beste strand van de Amerikaanse Oostkust. Dit is het ideale familiestrand, met veel randattracties voor kinderen. Het magnifieke uitzicht over de Atlantische Oceaan maakt het plaatje compleet.

6. Myrtle Beach, South Carolina: Myrtle Beach werd verkozen tot beste strand van de Amerikaanse Oostkust. Dit is het ideale familiestrand, met veel randattracties voor kinderen. Het magnifieke uitzicht over de Atlantische Oceaan maakt het plaatje compleet.

7. Seven Mile Beach, Kaaimaneilanden: de combinatie van de heldere waters en hippe strandbars maakt deze bestemming een must voor jongeren. Het strand ligt aan de westkust van het eiland Grand Cayman. © RoadTripWarrior via Wikimedia Commons

7. Seven Mile Beach, Kaaimaneilanden: de combinatie van de heldere waters en hippe strandbars maakt deze bestemming een must voor jongeren. Het strand ligt aan de westkust van het eiland Grand Cayman. © RoadTripWarrior via Wikimedia Commons

8. Punta Cana, Dominicaanse republiek: hier vind je het ene exclusieve resort naast het andere. 40 kilometer wit zand en wuivende palmbomen maken van Punta Cana een gewild vakantiegebied voor Europeanen. De laatste jaren ontdekken ook Amerikanen deze magische plaats. © Pixabay

8. Punta Cana, Dominicaanse republiek: hier vind je het ene exclusieve resort naast het andere. 40 kilometer wit zand en wuivende palmbomen maken van Punta Cana een gewild vakantiegebied voor Europeanen. De laatste jaren ontdekken ook Amerikanen deze magische plaats. © Pixabay

9. Cape May, New Jersey: dit strand behoort tot de Jersey Shore, van het gelijknamige tv-programma op muziekzender MTV. Maar in tegenstelling tot dit programma, waar drank en marginaliteit schering en inslag zijn, vind je op Cape May vooral prachtige herenhuizen en een beroemde vuurtoren. © Pixabay

9. Cape May, New Jersey: dit strand behoort tot de Jersey Shore, van het gelijknamige tv-programma op muziekzender MTV. Maar in tegenstelling tot dit programma, waar drank en marginaliteit schering en inslag zijn, vind je op Cape May vooral prachtige herenhuizen en een beroemde vuurtoren. © Pixabay

10. Santa Teresa, Costa Rica: Santa Teresa is gekend om de vele surfers die hier naartoe trekken. Ook vissen, snorkelen en kitesurfen zijn hier erg in trek. © Zanzabar Photography via Flickr Creative Commons

10. Santa Teresa, Costa Rica: Santa Teresa is gekend om de vele surfers die hier naartoe trekken. Ook vissen, snorkelen en kitesurfen zijn hier erg in trek. © Zanzabar Photography via Flickr Creative Commons

1. Providenciales: dit is een eiland in het Caribisch gebied en onderdeel van de Turks- en Caicoseilandengroep. De witte stranden en het rustige, heldere water maken van dit eiland duidelijk een topbestemming. © Wikimedia Commons 2. Boracay, Filipijnen: slechts 7,5 kilometer lang en 700 meter breed, maar het kleine eilandje is een van de belangrijkste toeristische bestemmingen binnen de Filipijnen. Baracay heeft verschillende prachtige stranden. © Pixabay 3. Palm/Eagle Beach, Aruba: Aruba is een eiland rijk aan cultuur en natuur. Zowel Eagle Beach als Palm Beach zijn heel geliefd onder watersporters en strandtoeristen. © Wikimedia Commons 4. Negril, Jamaica: het belangrijkste strand van Negril heet 7 mile Beach en is dus bijna 11,5 kilometer lang. Naast de typische strandactiviteiten kun je hier ook even het binnenland intrekken om op krokodillenjacht te gaan of paard te rijden. © Wikimedia Commons 5. Tulum, Mexico: Tulum is een zeldzame mix van strand, archeologie en eeuwenoude dorpen. Je kunt hier zonnebaden tussen oude ruïnes of genieten van een traditionele Maya-massage. © Pixabay 6. Myrtle Beach, South Carolina: Myrtle Beach werd verkozen tot beste strand van de Amerikaanse Oostkust. Dit is het ideale familiestrand, met veel randattracties voor kinderen. Het magnifieke uitzicht over de Atlantische Oceaan maakt het plaatje compleet. 7. Seven Mile Beach, Kaaimaneilanden: de combinatie van de heldere waters en hippe strandbars maakt deze bestemming een must voor jongeren. Het strand ligt aan de westkust van het eiland Grand Cayman. © RoadTripWarrior via Wikimedia Commons 8. Punta Cana, Dominicaanse republiek: hier vind je het ene exclusieve resort naast het andere. 40 kilometer wit zand en wuivende palmbomen maken van Punta Cana een gewild vakantiegebied voor Europeanen. De laatste jaren ontdekken ook Amerikanen deze magische plaats. © Pixabay 9. Cape May, New Jersey: dit strand behoort tot de Jersey Shore, van het gelijknamige tv-programma op muziekzender MTV. Maar in tegenstelling tot dit programma, waar drank en marginaliteit schering en inslag zijn, vind je op Cape May vooral prachtige herenhuizen en een beroemde vuurtoren. © Pixabay 10. Santa Teresa, Costa Rica: Santa Teresa is gekend om de vele surfers die hier naartoe trekken. Ook vissen, snorkelen en kitesurfen zijn hier erg in trek. © Zanzabar Photography via Flickr Creative Commons

 

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *