zell-am-see_kaprun-wintersport

4 alternatieven voor de skipistes in Zell am See-Kaprun

Ben je geen skiliefhebber of heb je gewoon zin in of nood aan iets anders? Dan kan je terecht in Zell am See-Kaprun waar er veel ‘buiten’ het skiën te beleven valt! Reisreporter Dragana neemt je mee op haar avontuur ‘naast’ de pistes!

zell-am-see

Mijn eerste stappen met sneeuwschoenen

zell am see

Vodka tasting tussen de ijsbomen in ICE CAMP

 1. Geen ski’s maar sneeuwschoenen
  Ik begin bij de Kitzsteinhorn waar ik, na mijn aankomst met de kabelbaan, sneeuwschoenen ter beschikking krijg. Met het aangebonden stijve schoeisel wandel ik meteen over de sneeuw naar ICE CAMP, een wonderlijk wereldje van ijs en sneeuw in drie grootse iglo’s. Eenmaal binnen kijk ik met open mond naar een ‘bevroren woud’: prachtige ‘boomsculpturen’ uitgesneden uit het ijs. Het zachte warme licht hult alles in een sprookjessfeer! Als opkikkertje neem ik deel aan een heerlijke vodka tasting!

  zell-am-see

  Het adembenemend uitzicht over de met sneeuw bedekte bergen vanaf de 3.029 meter hoge Kitzsteinhorn maakt me even sprakeloos.

 2. Eten op 3.000m hoog!
  Nadien neem ik de lift naar het in de Salzburgregio hoogstgelegen restaurant, Gipfel, op de Kitzsteinhorn. Wat een voorrecht om met een kijk op Oostenrijks hoogste bergtoppen te mogen lunchen! Omdat het mijn eerste bezoek aan Oostenrijk is, wil ik absoluut een klassieker proeven, de Wienerschnitzel! Voldaan van mijn middagmaal, uiteraard met toetje, bezoek ik het panoramaplatform Gipfel Welt 3000 boven het restaurant. Het adembenemend uitzicht over de met sneeuw bedekte bergen vanaf de 3.029 meter hoge Kitzsteinhorn maakt me even sprakeloos.

  zell-am-see

  Op jodelcursus bij Fritz Sendlhofer, bekend als de Bartweltmeister (baardwereldkampioen)!

 3. Kasnocken eten en jodelen, kan het beter?
  Amper bekomen van vorige buitenactiviteit besluit ik deel te nemen aan een jodelworkshop. Daarvoor voert een taxi me naar Fritz Sendlhofer, bekend als de Bartweltmeister (baardwereldkampioen)! Terwijl ik samen met anderen me in het jodelen verdiep, bereidt hij zijn vermaarde kasnocken of kaasnoedels. Jodelinstructeur Thomas leert ons ademtechnieken, verschillende liedjes en vertelt dat klassieke muziek je ontspant terwijl rock je een adrenalinekick bezorgt. ‘Jodelen zit er tussen en maakt een mens zeer gelukkig’ aldus Thomas. Na de jodelworkshop smullen we van de kasnocken in een bierkaassausje!

  zell-am-see_kaprun-wintersport

  Winterwandeling langs de Höhenpromenade.

 4. Winterwandelen over mistige bergen
  Dat haast onweerstaanbare lekkers heeft één nadeel, je BMI stijgt snel! Daarom trek ik de volgende ochtend naar de bijna 2.000 meter hoge Smittenhöhe, voor een winterwandeling langs de Höhenpromenade. Door de dichte mist moet ik er goed uitkijken voor skiërs. De wandeling voert me langs restaurant ‘Berghotel’ waar mijn gids de Pinzgauer Gröstl, een aardappelgerecht, aanbeveelt! Om die extra calorieën te verbranden maal ik enkele extra wandelkilometers af door het wondermooie winterlandschap.

  zell-am-see

  In het Berghotel geniet ik van de Pinzgauer Gröstl, een typisch aardappelgerecht.

Terug naar Salzburg en het vliegtuig op!
Schone liedjes duren zelden lang. Na 2 dagen van buitenactiviteiten is het tijd om weer te keren naar de luchthaven van Salzburg voor de terugvlucht naar Brussel. Eurowings biedt rechtstreekse verbindingen van Brussels Airport naar Salzburg. Dat vind ik persoonlijk gemakkelijk. De auto blijft lekker thuis want ik spoor naar onze nationale luchthaven en bespaart me heel wat tijd. Kies je voor het ‘Smart tarief’ dan krijg je tijdens de vlucht een klein lunchpakket en een drankje. Niet dat ik dat nog nodig had!

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Toerisme Zell am See Kaprun| Internet: www.zellamsee-kaprun.com/nl
Toerisme Salzburgerland | Internet: www.salzburgerland.com
Toerisme Oostenrijk | Internet: www.austria.info/be
Activiteiten en bezienswaardigheden
Kitzsteinhorn | Internet: www.kitzsteinhorn.at
Ice Camp | Internet: www.kitzsteinhorn.at/de/kulinarik/ice-camp
Panoramaplatform Gipfel Welt 3000 | Internet: www.kitzsteinhorn.at/de/gipfelwelt-3000
Baardwereldkampioen Fritz Sendlhofer | Internet: sendlhofer.members.cablelink.at
Jodelworkshop met Thomas Reitsamer | Internet: www.diejodelschule.at
Smittenhöhe | Internet: www.schmitten.at
Overnachten
Hotel Tauern Spa | Internet: www.tauernspakaprun.com
Eten en drinken
Ice Camp | Internet: www.kitzsteinhorn.at/de/kulinarik/ice-camp
Gipfel Restaurant Kitzsteinhorn | Internet: gipfel-restaurant
Berghotel Schmitten | Internet: www.berghotel-schmitten.at
Bereikbaarheid
Met het vliegtuig vlieg je met Eurowings rechtstreeks vanaf Brussels Airport naar Salzburg
Auto | Brussel – Zell am See 950 kilometer

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *