Après-ski in het winterse levendige Salzburgerland

Een dag skiën in het Oostenrijkse Salzburgerland is pas voorbij als de nacht valt. Wie eerder naar huis gaat, mist de bekroning van de dag. Authentiek, modern of gewoon luidruchtig en gezellig: bij een goede dag skiën hoort een afsluitende après-ski! Dit zijn onze tips.

Onmisbaar
Er wordt wel eens gezegd dat ongeoefende wintersporters niet ongehavend uit de après-ski komen in Salzburgerland. De spierpijn steekt al gauw de kop op van het vele lachten, zingen en dansen. Of dat toch door het skiën komt, laten we even in het midden. Hoe dan ook, een dag geen après-ski in deze Oostenrijkse regio is een dag niet geskied!

De coolste bars, de gezelligste hutten en tips van de insider
Wie het liever wat rustiger heeft, hoeft in Obertauern, Saalbach Hinterglemm of Flachau na 17 uur het hotel niet meer uit, maar kan zich bijvoorbeeld beter in de wellnessoase terugtrekken. Maar wie zin heeft in een party en gezelligheid, is hier aan het juiste adres. Een blik in het winterse levendige Salzburgerland inclusief tips en enkele hutten voor een geslaagde après-ski.

Als de avond valt over het dal, draait de après-ski op volle toeren!

Als de avond valt over het dal, komt de après-ski op gang!

Vier plaatsen, waar je geweest moet zijn
Met 21 hutten ligt de après-ski in Flachau nooit ver van de piste. Legendarische bars als Fire & Ice, Yeti’s Partyhouse en de Pub-Bar Hoo-Ruck zijn intussen tot ver over de grenzen bekend. In Saalbach Hinterglemm is het feesten en flirten in de ongeveer 40 hutten en vele sneeuwbars, pubs en disco’s. Beroemde gelegenheden als de Rosswandhütte, Zum Turm, het Spiegelberghaus of de Sonnalm hebben ervoor gezorgd dat de regio tot de meest geliefde après-skibestemmingen in Salzburgerland behoort. Een echt klassieker is de Hinterhag Alm. Onder het motto ‘auf geht’s mit de Schi, beim Hinterhag is Almpartie” wordt van 16 tot 18 uur gezongen en geflirt en om 17 uur wordt de beroemde Herzerldans gedanst. Rustiger en gezelliger wordt het op de alm tussen 21 en middernacht, wanneer biologische specialiteiten geserveerd worden.

In Obertauern met je de après-ski niet missen!

In Obertauern mag je de après-ski niet missen!

Feestend de ochtend in
Bij de après-ski in Zell am See-Kaprun leer je de bergen van een heel andere kant kennen: in meer dan 30 bars, pubs en clubs verandert de nacht in dag. Na zonsondergang komen de straten opnieuw tot leven! De Craizy Daisy, de Pinzgauer Diele, de Dorfschenke, de Jausenstation Sonnenhütte of de Waldgasthof Köhlergraben mag je niet missen! In Obertauern hoef je na het skiën niet zo snel naar huis. In legendarische bars als de Lürzeralm, de Taverne, People, Mankei Alm, Latschnalm, Gruberstadl of het Gnadenalmstüberl duurt de nacht meestal langer dan de dag. En dat dagelijks!

Lokale gerechten zijn een topper in Salzburgerland!

Lokale gerechten zijn een topper in Salzburgerland!

Lokale lekkernijen
Voor een maaltijd van niveau kan je in de Hochköniglichen Schmankerlhütten terecht. In deze 15 hutten zijn vele lokale specialiteiten te krijgen zoals de Pinzgauer ‘Kasnock’n’ (pasta met kaas), ‘Pofesen’ (gebakken boterhammen), plaatselijke boerenkaas, ‘Blunzen’ (bloedworst), ‘Vegei’ (lijsterbesschnaps), ‘Palatschinken mit Marillenmarmelade’ (pannenkoek met abrikozenjam), ‘Topfenstrudel’ (kwarktaart) of ‘Germknödel’ (zoete gistdeegballen).

Internationale topkoks verwennen met smakelijke gerechten

Internationale topkoks verwennen met smakelijke gerechten

Après-ski in keizerlijke stijl
De Alte Schmiede in Leogang is dagelijks vanaf 14 uur geopend voor de beroemde après-ski met DJ Crazy Willy. De sfeervolle details laten zien dat dit gebouw uit het jaar 1882 stamt. Als ketel voor de heerlijke ‘Jagatee’ dient de oude zaagselkachel met een doorsnee van anderhalve meter. Maar het prachtig gemetselde, historische gewelf, gemaakt van 6.000 stenen met het keizerlijke wapen, is toch de echte blikvanger.

Pongauer levenslust en gastvrijheid
Een eveneens historische ambiance biedt de Oberforsthof Alm in St. Johann im Pongau. Terwijl zich dagelijks vanaf 14 uur maximaal 160 feestvierende skiërs in de Almi Schirmbar verzamelen, is er ´s avonds de mogelijkheid om lekker te eten: internationale topkoks verwennen de gasten in authentieke sfeer. Livebands lokken de gasten, ook na een lange skidag, de dansvloer op.

Aan culinaire verwennerij geen gebrek

Aan culinaire verwennerij geen gebrek

Een bijzonder plekje in het Großarltal
De Saukaralm is de hoogst gelegen hut in het Großarltal en is één van de mooiste uitzichtpunten in de regio. Met een indrukwekkende zonsondergang op de achtergrond genieten wintersporters hier boven van regionale specialiteiten.

Culinair centrum Filzmoos
In Filzmoos kun je bijzonder lekker eten. In de Oberhofalm staan traditionele boerenspecialiteiten op het menu, bereid met seizoensproducten als daslook, paddenstoelen, pompoen, wild en lamsvlees. Op de Unterhofalm daarentegen komen vooral liefhebbers van een eenvoudige, makkelijke keuken en steengrill helemaal aan hun trekken.

Meer informatie Salzburgerland Toerisme: www.vakantie.salzburgerland.com

Foto’s: © Toerisme Oostenrijk

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *