Nationaal Park Hollandse Duinen in de maak

Nationaal Park Hollandse Duinen in de maak

Nationaal Park Hollandse Duinen, zo zal het nieuwe duingebied van Hoek van Holland tot Noordwijk gaan heten. Bovendien moet het de status van Nationaal Park krijgen.

Het natuurgebied Hollandse Duinen is 43 kilometer lang tot 8,5 km breed. Door meer verbinding tussen de verschillende landschappen erbinnen, zou het gebied meer interesse wekken en wordt de natuurbeleving vergroot. Dat is de achterliggende gedachte. De komende drie jaar werken onder meer betrokken bestuurders, beleidsmedewerkers en natuurorganisaties aan de oprichting, dat werd bekendgemaakt op een bijeenkomst in Voorschoten.

Verkiezingskandidaat
Het beoogde Nationale Park stelde zich tijdens diezelfde bijeenkomst ook meteen al kandidaat voor verkiezing ‘mooiste natuurgebied van Nederland’. Die verkiezing loopt via het ministerie van Economische Zaken. Via deze weg kan een natuurgebied eveneens mogelijk uitgroeien tot ‘Nationaal Park van (inter)nationale allure’.

Foto: © ANP

Leave a Comment