Nationaal Park Hollandse Duinen in de maak

Nationaal Park Hollandse Duinen, zo zal het nieuwe duingebied van Hoek van Holland tot Noordwijk gaan heten. Bovendien moet het de status van Nationaal Park krijgen.

Het natuurgebied Hollandse Duinen is 43 kilometer lang tot 8,5 km breed. Door meer verbinding tussen de verschillende landschappen erbinnen, zou het gebied meer interesse wekken en wordt de natuurbeleving vergroot. Dat is de achterliggende gedachte. De komende drie jaar werken onder meer betrokken bestuurders, beleidsmedewerkers en natuurorganisaties aan de oprichting, dat werd bekendgemaakt op een bijeenkomst in Voorschoten.

Verkiezingskandidaat
Het beoogde Nationale Park stelde zich tijdens diezelfde bijeenkomst ook meteen al kandidaat voor verkiezing ‘mooiste natuurgebied van Nederland’. Die verkiezing loopt via het ministerie van Economische Zaken. Via deze weg kan een natuurgebied eveneens mogelijk uitgroeien tot ‘Nationaal Park van (inter)nationale allure’.

Foto: © ANP

About De redactie

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Check Also

Fietsen in Castellon

Fietsen in Castellon: de prachtige Spaanse kustroute

De Spaanse kustprovincie Castellon, ten zuiden van Catalonië, maakte indruk op reisreporter Tom. Hij ging er fietsen in een nog onbebouwde en licht heuvelachtige groene kuststrook. Fietsen doorheen geschiedenis, natuurpracht en rust, een absolute aanrader!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *