Nationaal Park Hollandse Duinen in de maak

Nationaal Park Hollandse Duinen, zo zal het nieuwe duingebied van Hoek van Holland tot Noordwijk gaan heten. Bovendien moet het de status van Nationaal Park krijgen.

Het natuurgebied Hollandse Duinen is 43 kilometer lang tot 8,5 km breed. Door meer verbinding tussen de verschillende landschappen erbinnen, zou het gebied meer interesse wekken en wordt de natuurbeleving vergroot. Dat is de achterliggende gedachte. De komende drie jaar werken onder meer betrokken bestuurders, beleidsmedewerkers en natuurorganisaties aan de oprichting, dat werd bekendgemaakt op een bijeenkomst in Voorschoten.

Verkiezingskandidaat
Het beoogde Nationale Park stelde zich tijdens diezelfde bijeenkomst ook meteen al kandidaat voor verkiezing ‘mooiste natuurgebied van Nederland’. Die verkiezing loopt via het ministerie van Economische Zaken. Via deze weg kan een natuurgebied eveneens mogelijk uitgroeien tot ‘Nationaal Park van (inter)nationale allure’.

Foto: © ANP

About De redactie

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Check Also

attractiepark efteling

Attractiepark Efteling feest: op reis naar sprookjesland

Flore twijfelt niet lang bij de vraag wat ze voor haar communie wenst: 2 dagen in attractiepark Efteling. Voor kinderen, volwassenen én bezoekers met beperkingen blijft dit pretpark dan ook een reis naar een wonderlijke sprookjeswereld. Je beleeft en ontdekt er steeds nieuwe dingen. Bovendien is 2022 een feestjaar, want Efteling wordt zeventig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *