Ten strijde tegen De Grote Verslinder in Duitse Legoland

56 miljoen Legoblokjes, negen avonturenwerelden, vijftig attracties. Een dag is gewoon te weinig om alles te ontdekken in Legoland Duitsland. Reisreporter Bart probeerde het toch en overwon De Grote Verslinder in het gloednieuwe themapark Lego Ninjago World.

De werelden van Lego
Lego is veel meer dan een creatief spelletje met gekleurde bouwblokjes. Met Lego Bionicle, Lego Ninjago, Lego City en nog een reeksje andere fantasiewerelden doet het kinderen over de hele wereld dromen en bouwen. En dan heb je nog de films, de televisiereeksen, de kleding, brooddozen en – natuurlijk – de pretparken. Kinderen én volwassenen zijn er dol op. We telden in Legoland Duitsland in het Beierse Günzburg minstens evenveel volwassenen met Lego T-shirts dan kinderen.

De ingang van Legoland, bestaande uit - jawel - Legoblokjes.

De ingang van Legoland, bestaande uit – jawel – Legoblokjes.

Vechten met Meester Wu
Nieuw dit jaar in het pretpark is Lego Ninjago World. De populaire reeks mocht niet langer ontbreken en vormt de negende avonturenwereld in Legoland. Je stapt er binnen in de 7000 vierkante meter grote wereld van Meester Wu en zijn ninjaleerlingen Kai, Nya, Jay, Cole, Lloyd en Zane. We trainden mee op de klimmuur, testen onze reactiesnelheid en oefenden onze behendigheid onder toezicht van levensgrote Legoninja’s. Om dan de strijd aan te gaan met de aartsvijand, De Grote Verslinder.

Legoland staat garant voor een plezierig uitje voor jong en oud.

Legoland staat garant voor een plezierig uitje voor jong en oud.

Bliksembollen schieten
De Grote Verslinder is een vervaarlijk uitziende slang met venijnige giftanden. In Ninjago The Ride maken we kennis met dit lieverdje. Ons karretje rijdt ons van slagveld naar slagveld, terwijl hordes slechterikken onder het bevel van De Grote Verslinder ons trachten te overrompelen. Onze 3D-bril brengt hen wel heel dichtbij. Onze handen hebben superkrachten en het lukt ons de vijanden neer te bliksemen. Hoe meer overwonnen vijanden, hoe meer punten. Het wordt heet onder onze voeten, en dat is heel letterlijk te nemen in deze 4D-attractie.

Slingeren aan de robotarm
Ondanks het ninjageweld, is Ninjago World nog relatief rustig. Maar aan wilde attracties geen gebrek in Legoland. De Power Builder in themawereld Lego City is een robotarm zoals je die vindt in elke volwassen autofabriek. Maar met mensen in plaats van autowisselstukken. Snel en schokkerig, naar omhoog en omlaag, ondersteboven en weer recht. Kies zelf hoe wild het gaat: van één tot vijf. Stand vijf is echt niet aan te raden met een volle maag.

Autowisselstukken maken plaats voor echte mensen.

Autowisselstukken maken plaats voor echte mensen.

Op safari of op mummiejacht
De attracties volgen elkaar op: het spiegellabyrint van het Politiestation, het laserschieten op mummies in de Tempel X-pedition, een safari tussen Legodieren, de snelle vliegtuigjes van Flying Ninjago, de roetsjbaan van de Vuurdraak, het Duplo speelpaleis op maat van de kleinste kinderen. Vaak zijn het attracties die je in elk pretpark wel vindt, maar het is het jasje van Legoblokjes dat het zo speciaal maakt.

De Legofabriek
In de Bouwplaats speel je heerlijk ouderwets met de Legoblokjes. Wil je weten hoe ze die blokjes maken? Dan stap je de Legofabriek binnen. Hier volg je het proces van plastieken korreltjes tot gekleurd blokje. In de kleurrijke winkel aan de uitgang kan je blokjes, hoofdjes en lichaampjes per gewicht kopen.

Van al die dolle pret wordt een mens wel eens moe.

Van al die dolle pret wordt een mens wel eens moe.

De Allianz Arena in Legoformaat.

De Allianz Arena in Legoformaat.

De wereld in mimimaat
Heel strategisch in het park ligt Miniland waar de wereld letterlijk op Legomaat werd gebouwd. Blikvanger is een kopie van de Allianz Arena, het beroemde voetbalstadion van München. Er waren 4209 werkuren nodig, meer dan een miljoen blokjes en 30.000 Legomannetjes. We kijken omhoog naar de vijf hoogste gebouwen ter wereld, bewonderen de veldslagen uit de Star Wars-films en aanschouwen de pracht van Venetië in miljoenen en miljoenen blokjes.

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Legoland Deutschland Resort

Legoland-Allee 1 | 89312 Günzburg | 9971 Matrei
Tel. +49 (0)1806 700 757 01 | www.legoland.de
Bereikbaarheid
Met de auto
| Brussel-Lienz: 620 km
Overnachten
Legoland Holiday Village | www.legoland.de

Foto’s: © Bart Claes

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *