8 x eropuit met de kids in Baden-Württemberg

De regio tussen de steden Heidelberg, Karlsruhe en Würzburg in Duitsland verrast op alle fronten. Van attractieparken, de mooiste fietsroutes, wildparadijzen tot spannende grotten, Baden-Württemberg heeft het allemaal te bieden! Een top 8 zomerse vakantie-ideeën voor het hele gezin.

Ontmoet echte wolven in Bad Mergentheim! © Wildpark Bad Mergentheim

Ontmoet echte wolven in Bad Mergentheim! © Wildpark Bad Mergentheim

1. Coole camperroute voor gezinnen
Vervelen is uitgesloten op deze 640 km lange camperroute voor gezinnen die de leukste bezienswaardigheden aan elkaar koppelt. Wat te denken van een tocht door ondergrondse mijngangen, klauteren in de vetste klimbossen of een bommetje maken in te gekke belevenisbaden? En dat alles omringd door prachtige natuur.

2. Oog in oog staan met wolven
Oog in oog staan met wolven, beren, lynxen. Het kan in Bad Mergentheim, een wildpark waar dieren in een natuurlijke omgeving leven. Niet te missen zijn de voederrondes, de fantasievolle speeltuinen en de spannende Wolfsnacht wanneer je mag slapen in een tent vlakbij de wolvenroedel.

De Kraichradweg brengt je langs prachtige groene landschappen van Baden-Württemberg. © Kraichgau Stromberg Tourismus

De Kraichradweg brengt je langs prachtige groene landschappen van Baden-Württemberg. © Kraichgau Stromberg Tourismus

3. Op de pedalen langs de rivier
Groen, lieflijke dorpjes en kastelen wisselen elkaar af op de spiksplinternieuwe Kraichradweg fietsroute. Fiets 63 prachtige kilometers langs de Kraichbach-rivier, van de bron in Sternenfels tot aan de plaats Ketsch bij de Altrhein. Inclusief volop pauzemogelijkheden voor een lunch of drankje tussendoor.

4. Grotgeheimen ontrafelen
Voer voor kleine speleologen: een afdaling door de 600 meter lange gang van de miljoenen jaren oude druipsteengrotten bij Buchen-Eberstadt. Zie wonderlijke stalactieten en stalagmieten met namen als Bruidstaart en IJsvrouw en beleef de ontstaansgeschiedenis op het leerpad.

Leer bij over de eeuwenoude druipsteengrotten. © Stadt Buchen

Leer bij over de eeuwenoude druipsteengrotten. © Stadt Buchen

5. Junglefever met wilde katten
De wilde kat is terug. Ontdek het diertje naast zeldzame planten- en dierensoorten in Natuurpark Stromberg-Heuchelberg. De kans dat je hem spontaan spot is klein, daarom is de leerzame wilde katten tentoonstelling extra leuk. Zomerse afkoeltip: Badesee Ehmetsklinge met natuurstrand en waterfietsen om de hoek.

6. iPads inleveren graag!
Help, geen stroom, telefoon, internet en televisie! Vroeger wisten ze niet anders. Dat zie en ervaar je in het Hohenloher Freilandmuseum in Wackershofen met 70 historische gebouwen die er nog exact uitzien zoals toen. Ook met authentieke boerderijdieren en zomers kinderprogramma.

Leef je helemaal uit in avonturenpark Tripsdrill! © Erlebnispark Tripsdrill

Leef je helemaal uit in avonturenpark Tripsdrill! © Erlebnispark Tripsdrill

7. Een middagje kasteelnostalgie
Voel je even kasteelheer of –dame en laat je verrassen door Museum Schloss Neuenstein uit de 12de eeuw. De nog in bedrijf zijnde middeleeuwse kasteelkeuken en wapenverzameling zijn bijzonder. Er woont zelfs nog een echte prins, van de adellijke familie Hohenlohe-Oehringen.

8. Op avontuur in een pret- en wildpark
In Avonturenpark Tripsdrill gaan historie, natuur en fun hand in hand. Verheug je op ritjes in achtbanen, klauteren in een 1000 m2 grote ‘pret-wijk’ en ontmoetingen met wel 40 diersoorten. Boomhutten en pipowagens zorgen voor origineel overnachten in hartje natuur.

Meer avontuurlijke tips: www.fietsen-zuiden.nl/familie

Coverfoto: © Taubertal / Peter Frischmuth

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *