Wandelen in de Stubai Vallei: de WildeWasserWeg staat garant voor puur natuur

Bij de ‘WildeWasserWeg’ in de Stubai Vallei volg je de oorsprong van het water van de berg naar het dal. Vanaf juli 2017 maak je ook de nieuwe wandeling naar het ‘Langetalbach’. Deze aangename één-uur-durende tocht leidt je richting een kleine, maar erg spectaculaire, waterval. Maar vooral de combinatie van de verschillende ‘WildeWasserWeg’-wandeltochten blijft een aanrader!

Drie wandeltochten
De WildeWasserWeg bestaat uit drie verschillende wandeltochten. Het parcours strekt zich uit over 10 km en 1.200 hoogtemeters richting het Sulzenauferner, een ijzig veld gelegen op 2.477 meter boven zeeniveau.

Natuurparel
De WildeWasserWeg in de Stubai Vallei is een natuurjuweel dat prachtige uitzichten in de vallei biedt. Vooral de grootsheid en de schoonheid van de onaangeraakte landschappen rond de wandelroutes wekken indruk. Pittoreske weilanden, rijke groene bergvlakten, bizar gevormde rotsformaties, langzaam stromende beekjes, verpletterende watervallen, turquoiseblauwe bergmeren en ijzige meren die schitteren in de zon maken de belevenis in de Stubai Vallei compleet.

Stalen brug
De nieuwe Ruetz Katarakt tocht begint in de WildeWasser Arena. Lopend door de kloof met woeste stroomversnellingen aan je zijde begeef je je richting het Tschangelair Alm. Vanaf daar volgt het pad de Langetalbach, een  rivier die uitkomt in de Ruetz, die je kan oversteken via een spectaculaire stalen brug met roostervloer. Het hoogtepunt is een sensationele waterval.

Breedste waterval in de oostelijke Alpen
Het is sinds de zomer van vorig jaar mogelijk voor bezoekers om de tweede wandeltocht van de WildeWasserWeg te ontdekken. Deze route ligt in de nabije omgeving van de Grawa waterval vlakbij de ‘Grawa Alm’. Je wandelt hem uit in ongeveer 40 minuten met een bijna ononderbroken uitzicht op de breedste waterval in de oostelijke Alpen.

Een spectaculaire stalen burg loodst je midden in de natuur!

Een spectaculaire stalen burg loodst je midden in de natuur!

Spectaculaire Sulzenauferner gletsjer
De derde en laatste route van de WildeWasserWeg begint bij de Sulzenau berghut en eindigt bij de voet van de Sulzenauferner gletsjer. Zeldzaam hier zijn de verschillende gedaanten van het gletsjer landschap op zo’n kleine afstand. Nadat je voorbij de grote turquoiseblauwe bergmeren zoals de “Blaue Lacke” en de kleurrijke ijzige rotsen bent gelopen, arriveer je bij het gletsjermeer richting Peiljoch. Hier vervolgt het water zijn reis richting de vallei terwijl je het laatste deel van de WildeWasserWeg voltooit.

Natuur in zijn puurste vorm
Tijdens het ontdekken van de gehele tocht kom je meerdere unieke natuurfenomenen tegen. Stille momenten wisselen af met het luidruchtige en snel bewegende water. In de WildeWasser Arena komt het belang van het water voor de Stubai Vallei naar voren; in de Ruetz Katarakt ben je getuige van de bruisende rivieren, die vlak daarvoor nog enkel een kabbelend beekje waren. Vervolgens is er de imponerende en krachtige Grawa waterval, die, in tegenstelling tot het geproduceerde lawaai, een kalmerend effect heeft. Voor de meest ultieme beleving bekijk je de razende Sulzenau watervallen, met de Sulzenau berghut aan de zijkant, van heel dichtbij.

‘WildeWasserWeg’ evenementen
Deze zomer is Stubai echt the place to be. Niet alleen blijf je de hele zomer genieten van de prachtige landschappen, er vinden ook speciale evenementen plaats. Zoals bijvoorbeeld de Gourmet Hiking Evenings op 29 juli bij de Grawa waterval, en op 12 augustus bij het Ruetz Karakt. wandelen gasten de nacht door terwijl ze de prachtige omgeving in zich opnemen.

WildeWasser pakket aanbiedingen
Om volop te kunnen genieten van de verscheidenheid en schoonheid van de WildeWasserWeg, is het belangrijk om de tijd te nemen. Dit is mogelijk dankzij de WildeWasser Active Weeks. Een overnachting, wandeltochten met Stubai berggidsen en unieke souvenirs voor thuis, zijn inbegrepen. Voor meer informatie bezoek: www.stubai.at/nl/accommodaties/arrangementen/zomerarrangementen/

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *