op pad in mechelen met kadodder

Met Kadodder op pad in Mechelen

De Mechelse Kadodder is niet enkel een leuk figuurtje met een hoge aaibaarheidsfactor, maar het is ook de held in een verhaal van jeugdschrijver Marc De Bel. Het gevleugelde wezentje werd grafisch in leven gebracht door de bekende illustrator Marijke Meersman. De fantasiewereld van Kadodder speelt zich af in en om de kinderboerderij op de Antwerpsesteenweg in Mechelen.

op pad in Mechelen

Het gevleugelde wezentje wijst je de weg.

Boerderijpad
Kadodder is de hoofdfiguur op het boerderijpad, een plezierig wandel- en doe-pad voor kinderen tussen 4 en 10 jaar. Het vriendelijk schepseltje neemt je mee op een spannend avontuur doorheen de kinderboerderij en het Tivolipark. Het pad vertrekt en eindigt op het Neerhof en loopt langs 20 leuke en speelse infohuisjes. Voorzie anderhalf uur om het pad met je kinderen op een speelse manier af te leggen. Ook wij gingen met Kadodder op pad in Mechelen!

Het vriendelijk schepseltje neemt je mee op avontuur.

Huisjes
Op de voorzijde van ieder huisje staat een stukje uit het Kadodderverhaal. Zowel in de illustraties als de tekst herken je telkens het park en de dieren. Het verhaal maakt je nieuwsgierig naar het volgende dier en bijhorend huisje. Op de bovenste puntgevel van de fantasierijke kleine woning, zie je een grappige tekening van elk dier met daarbij een waar- of niet waar-weetje. Elk hutje heeft ook een eigen huisnummer en verwijst steeds naar het volgende.

Er is altijd wat te doen in het Tivoli Park.

Er is altijd wat te doen in het Tivoli Park.

Zes thema’s
In ieder huisje zit een wetenschappelijk weetje verborgen. Het eindresultaat is dat je  de route kan volgen aan de hand van 6 verschillende thema’s zoals ‘Kadodder en koningin Apida!’, ‘Heeft een varken een goed geheugen?’ of ‘Maakte Kadodder een krulletje in de staart?’. Wil je echt weten wie de dieren eigenlijk zijn? Ze tonen hun paspoort en zelfs hun handtekening!

op pad in Mechelen

Kaddoder wijst je de weg in de kinderboerderij.

Experimentenmand
De experimentenmand van Kadodder gidst je door het park en zit boordevol leuke spulletjes voor de natuurontdekker. Er is ook een dierenvriendenboekje dat de tocht door de boerderij nog een stuk boeiender maakt. De kinderen beleven extra plezier met de mopjes, receptjes, spelletjes en dierenweetjes. De niet-ingevulde identiteitskaart van de verschillende dieren vind je ook terug in het boekje. De antwoorden staan op de infohuisjes.

op pad in Mechelen

Het park biedt recreatie voor jong en oud.

Avontuur
De recreatieve kadodder tocht is een leuke manier om het park en zijn natuur een bezoekje te brengen met je kinderen. Door de 6 verschillende lagen in het verhaal, blijft de wandeling steeds een leuke ontdekking die niet verveelt! Maar ook zonder kinderen is het domein, met stijlvol kasteel en restaurant, zeker een aanrader!

PRAKTISCHE INFO
Activiteiten
Met Kadodder op pad in Mechelen
| Tivolipark | 2800 Mechelen | Tel. + 32 (0) 15 20 66 84 | Internet: mechelen.be/kadodder 
Openingsuren

Weekdagen 8u30 tot 17u30 | weekends en feestdagen 13u30 tot 17u30 |  Het domein is alle dagen open van 7u30 tot zonsondergang
Aanbod
Natuur- en milieuedudatief centrum met kinderboerderij | kasteel met cafetaria/restaurant | wandelpark met speelmogelijkheden | educatief groen
Parkeren

Kasteel | inrit Liersesteenweg en aangrenzenden straten | Parkeerplaatsen voor personen met een rolwagen op parking kasteel
Tivolipad
 | wandel- en fietsroute vanuit het centrum van Mechelen (Nekkerspoel)
Rondje Mechelen
 | fietsroute van 25 km met vertrek aan domein Tivoli

Foto’s: © Katy Goelen

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *