citytrip mechelen

Citytrip Mechelen? Laat de auto thuis!

Mechelen telt bijna 400 beschermde gebouwen en behoort daarmee als monumentenstad tot de top in Vlaanderen. Ooit was het de hoofdstad van de Bourgondische Nederlanden. Als enige stad in Vlaanderen vermeldt UNESCO Mechelen 4 keer op de werelderfgoedlijst. Je vindt er de meeste beschermde monumenten per vierkante kilometer. De stad is als geen ander te voet (en per fiets) te ontdekken vanaf het centrum met pleintjes, terrassen en toffe winkels.

citytrip mechelen

Te voet of met de fiets, Mechelen is een stad om te ontdekken.

Wegdromen in Mechelen
Overnachten tijdens een citytrip Mechelen kan voor elk budget in hotels, gastenkamers, bed en breakfasts, trekkershutten en campings. Er zijn overnachtingsmogelijkheden voor groepen, vakantiewoningen, logeermogelijkheden voor personen met een handicap en overnachtingsmogelijkheden voor mensen met een kleine portemonnee. Mogelijkheden a volonté dus!

citytrip mechelen

Op de IJzerleen, of de Champs-Elysée van Mechelen, staan veel beschermde monumenten.

Mechelen binnensteBuiten
Een aanrader om tijdens je citytrip Mechelen te ontdekken is met de hulp van ‘Mechelen BinnensteBuiten.’ Deze toeristische dienst neemt je mee op stap en leert je de kleinste hoekjes van de Dijlestad kennen. Via een aantal uitgestippelde wandelingen kom je langs nooit verwachte hoekjes en plekjes: de ‘Drie Bourgondische Generaties’, de ‘Geheimen van de Belforttoren’, ‘Mechelen binnenstebuiten’, culinaire wandelingen en nog veel meer.

Tijdens een wandeling in de stad kom je charmante herenhuizen tegen.

Plezante wandeling
Een bijzondere plaats in dit aanbod nemen de ‘Plezante Wandelingen’ in. Zij worden hoofdzakelijk voor groepen gehouden maar er zijn ook afspraken voor individuele deelnemers en kleine groepen tot 8 personen. Traditioneel organiseren ervaren stadsgidsen Ferre Uytterhoeven en Rudi De Mets de ‘plezante wandelingen’, die al jaren een succes zijn in Mechelen.

citytrip mechelen

De ‘Plezante wandeling’ gaat van start aan het Opsinjoorke.

Kobe Potbuis & Rikske den Bult
Tijdens de ludieke tocht verneem je zo bijvoorbeeld waarom de Sint-Romboutstoren bovenaan zwarter is dan onderaan. Je komt ook te weten waarom Mechelaars ‘Astridjes’ eten en wie Kobe de Potbuis en Rikske den Bult waren. De 2 ervaren gidsen transformeren de 3 uur durende excursie tot een waar staattheater. De start van de ‘Plezante Wandeling’ is aan het standbeeld van Opsinjoorke voor het stadhuis op de Grote Markt.

Na 514 treden bereik je het meest historische uitkijkpunt van Mechelen.

Sint-Rombouts skywalk
De trots van Mechelen, de 97,28 meter hoge Sint-Romboutstoren, kan je helemaal tot de top beklimmen. Na 514 treden bereik je zo het meest indrukwekkende en historische uitkijkpunt van de oude stad. Omdat het zicht nogal belemmerd werd door het muurcomplex van enkele meters hoog, werd de skywalk geïntroduceerd. Een modern, glazen platform dat je meeneemt naar het Mechelen van vroeger, op een moderne manier. Geen betere manier om de Dijlestad te leren kennen.

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Toerisme Mechelen | toerisme.mechelen.be
Activiteiten
Plezante wandeling | Grote Markt | 2800 Mechelen | +32 (0) 15 41 13 66
Internet: https://visit.mechelen.be/nl/plezante-wandeling-in-groep
Skywalk | Sint-Romboutstoren Onder den Toren | 2800 Mechelen | +32 (0)70 22 00 08
Internet: toerisme.mechelen.be/beklimming-van-de-sint-romboutstoren
Prijs: € 8 volwassenen | € 6 groep (min. 10pers.) | € 3 kinderen en jongeren 4 tot 26 jaar |
Overnachten
Martin’s Paterhof
| Karmelietenstraat 4 | 2800 Mechelen
Tel. +32 (0) 15 46 46 46 | Internet: martinshotels.com/nl/hotel/martins-patershof
Het Anker | Guido Gezellelaan 49 | 2800 Mechelen
Tel. + 32 (0) 15 28 71 41 | Internet: hetanker.be/nl/bij-de-brouwer-onder-de-wol
De Lachende Engel | Van Benedenlaan 43 | 2800 Mechelen
Tel. + 32 (0) 475 25 54 44 | Internet: bedandbreakfastmechelen.be

Foto’s: © Katy Goelen

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *