Handige GoEuro app maakt reizen door Europa goedkoper

Goedkoper en eenvoudiger door Europa met GoEuro

Treinen naar Amsterdam? Vliegen naar Berlijn? Even Parijs bezoeken? Leuk! Maar aan dergelijke uitstapjes hangt natuurlijk een prijskaartje! Vrienden zeggen dat het vervoer tegenwoordig goedkoop kan. OK! Waar en hoe vind je die mogelijkheden dan? Reisreporter Steven zocht het uit. GoEuro maakt prijsvergelijkingen overzichtelijk en reizen betaalbaar.

Test GoEuro app
Zelf houd ik vooral van reizen per trein. Maar wat mij soms enorm tegenhoudt, zijn de hoge prijzen die aangerekend worden. Ik ben dan ook vaak boos als ik nog maar eens een reclamespot zie over ‘sporen naar Duitsland’ voor slechts € 19 terwijl ik met al mijn zoeken naar goedkope tickets mezelf verlies in een kluwen van websites en allerhande regels. Wat was ik blij toen me GoEuro voorgesteld werd. Want plots zag ik door de bomen het bos weer.

Snel en budgettair naar Amsterdam met de trein

Snel en budgettair naar Amsterdam met de trein

Snel gevonden, geboekt en op weg
De app van GoEuro is de eenvoud zelve. Je wordt gevraagd waarheen en wanneer je wil reizen en meteen komt een overzicht van reismogelijkheden met de exacte prijs op je scherm. Ik deed de proef op de som en zocht naar een retourtje Amsterdam. De opties waren sporen of vliegen. Verbaast het je dat de trein in dit geval het goedkoopste en het meest praktische is? Ook het aankopen van mijn tickets via de app bleek kinderspel en meteen kreeg ik de nodige documenten via mail verstuurd.

Getest en goedgekeurd: de GoEuro app gebruik

Getest en goedgekeurd: de GoEuro app gebruik

Theorie en praktijk
Zo gevonden, zo vertrokken. In dit geval bleek de praktijk te kloppen met de theorie. Tijdens mijn treinreis ontving ik nog een supertip van de conducteur. Hij informeerde me dat ik als internationaal reiziger vanaf Rotterdam gebruik mocht maken van de IC-direct naar Amsterdam: een tijdwinst van 25 minuten. Zo merk je dat zelfs de beste apps nog geklopt worden door de expertise van hulpvaardige medereizigers of spoorwegpersoneel. Bedankt en een dikke duim voor die hint!

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
GoEuro | Boek zelf je treinticket Amsterdam Brussel
GoEuro app | Internet: Google Play/ Apple iTunes store

Over deze auteur

Auteur Steven Loockx reist graag per openbaar vervoer naar zijn vakantiebestemming. Wandelvakanties in combinatie met lokaal transport genieten zijn voorkeur. Op reportage neemt hij je mee naar stilteplekken rekening houdend met het budget en duurzaamheid. Ook themaparken weten hem te bekoren. Op dit reisplatform deelt Steven zijn belevingen en geeft je praktische tips.

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *