Grenzeloos en voordelig sporen met EuRegioTicket

Grenzeloos en voordelig sporen met EuRegioTicket

Wist je dat 2 volwassen en 3 kinderen (onder 12 jaar) samen heen en weer kunnen sporen van Hasselt tot Aken voor slechts 18,50 euro? Of van Roermond tot Heimbach? De NMBS stopt die informatie graag weg, wij gelukkig niet. Maak kennis met het EuRegioTicket: de toegangssleutel tot de Maas-Rijn-regio.

Op visite bij bisschoppen, ambachtslui en een keizer
De Maas-Rijn-regio is bij velen onbekend, al doen de namen Hasselt, Maastricht, Luik, Aken en Roermond allicht een belletje rinkelen. Allemaal steden ideaal voor een citytrip, een wellnessweekend of enkele dagen stappen tussen groene heuvels.  Bovendien leefden er ooit verschillende bisschoppen, ambachtslui en keizer Karel en bieden de steden een boeiende mix van cultuur en natuur aan. Meer goed nieuws: met het EuRegioTicket is het voordelig bereikbaar.

1 ticket voor al het regionaal vervoer
Het EuRegioTicket is een dagticket voor al het regionaal vervoer in de Maas-Rijn-regio, geldig op werkdagen voor 1 persoon en in het weekend tot zelfs voor 2 volwassenen en 3 kinderen. NMBS geeft er zeer weinig aandacht aan. De tickets zijn ook alleen te koop aan de loketten van de deelnemende stations. Maar online is het via de website van de Duitse spoorwegen ook thuis te bestellen en uit te printen. Een flyer in het Nederlands geeft je alle informatie op een rij.

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
EuRegioTicket (flyer) | www.bahn.de/regional/view/mdb/pv/deutschland_erleben/nrw/regionales/verbuende/avv/2016/mdb_213392_euregioticket.pdf
EuRegioTicket (NMBS) | www.belgianrail.be/nl/vervoersbewijzen/buitenland/maastricht/euregiobiljet.aspx
Gebruiksvoorwaarden | www.belgianrail.be/nl/vervoersbewijzen/buitenland/maastricht/~/media/8157AAC53728446A8862B8FD364C74C7.ashx
Deutsche Bahn Regional | www.dbregio-shop.de
EuRegioTicket (online aankoop) | www.dbregio-shop.de/index.php/product/161/show/0/0/0/0/buy
Bezienswaardigheden
Toerisme Limburg (België) | Universiteitslaan 3 | 3500 Hasselt
Tel. +32 (0) 11 305 500 | Internet: www.toerismelimburg.be
Toerisme Zuid-Limburg (Nederland) | Th. Dorrenplein 5 | 6300 Valkenburg
Tel. +31 43 609 85 00 | Internet: www.vvvzuidlimburg.nl
Toerisme Aken (Duitsland) | Friedrich-Wilhelm-Platz | 52062 Aachen
Tel. +49 241 180 29 50 | Internet: www.aachen.de/NL/ts/Actueel1/index.html

Foto : © Rafael Classen

Leave a Comment