5 tips om je koffer efficiënt in te pakken

Een vakantie begint vaak met de nodige dosis stress, want hoe pak je jouw koffer snel en effeciënt in? Vaak nemen we meer mee dan nodig en ook de bagageregels van de vliegmaatschappijen zijn onverbiddelijk. Maar met deze 5 tips ben je sneller weg dan je denkt, inpakken en wegwezen!

Zalando1

1. Maak een checklist
Maak het jezelf gemakkelijk en bereid een lijstje voor met wat je allemaal wil meenemen op je volgende reis. Met een checklist kan je gerust een paar weken bezig zijn. Telkens als je aan iets denkt: schrijf het op of typ het in de notities van je smartphone. De kans dat je iets vergeet neemt daarmee zienderogen af en je vertrekt een pak zorgelozer op vakantie.

2. Wees streng voor jezelf
Probeer niet heel je garderobe in je koffer te proppen. Ten eerste is dit niet enkel praktisch onhaalbaar, maar je maakt het jezelf ook behoorlijk lastig. Wees daarom streng voor jezelf en neem mee wat je echt nodig hebt. Je kan gerust twee keer met hetzelfde kleedje aan het avondbuffet verschijnen en ook een short kan meermaals gedragen worden tijdens een hiking trip.

Zalando2

3. Controleer de bagagevoorschriften
Niets vervelender dan op de luchthaven te staan met een te grote of te zware koffer. Vele luchtvaartmaatschappijen controleren hier streng op en delen ook boetes uit wanneer een koffer te zwaar geladen is. Vermijd dus extra kosten en sla aan het wegen en meten voor je op vakantie vertrekt. Goed begonnen is half gewonnen, zeker als je andere oorden op zoekt.

4. Niet plooien
Als je jouw bagage snel en kreukvrij wil inpakken, laat je het plooien maar beter achterwege. Je kleding oprollen blijkt een stuk efficiënter te zijn dan je vakantiegarderobe op te stapelen. Je kleding bereikt je eindbestemming niet enkel zonder die vervelende kreukels, maar je bespaart er ook heel veel plaats mee in je koffer.

Zalando3

5. Puzzel erop los
Je koffer inpakken kan je best vergelijken met een spelletje Tetris 2.0. Video’s over hoe je dat doet kunnen je dus zeker helpen om al je spullen mee op vakantie te nemen. Zo bespaar je bijvoorbeeld veel plaats als je dingen in je schoenen stopt. Draag ook je zwaarste schoenen op het vliegtuig en beperk daardoor het gewicht van je bagage.

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *