5 tips om jouw droomreis zo voordelig mogelijk te plannen

Volgens online reisagent Expedia en Airlines Reporting Corporation (ARC) is 2017 een optimaal jaar om je droomreis te plannen en uit te voeren! De prijzen van vliegtickets liggen namelijk even laag als in 2013. Dat blijkt uit een onderzoek van de twee reisexperts. Bovendien geven ze je graag 5 tips mee om zo voordelig mogelijk te boeken!

1. Plan en boek je droomreis in 2017
De prijzen van vliegtickets voor vluchten binnen een bepaalde regio zijn in de loop van vorig jaar gedaald. De prijs van een enkele reis in economy class daalde gemiddeld met 4 procent, die van retourtickets daalden gemiddeld zo’n 5 procent. Voor Europa bedroeg deze prijsdaling voor economy-vluchten (zowel enkele reis als retour) 4 procent. En er is goed nieuws! Die trend zet zich verder in 2017!

Vluchten naar de Verenigde Staten boek je het best in september. © Pixabay

Vluchten naar de Verenigde Staten boek je het best in september. © Pixabay

2. Boek in januari
Wanneer je vertrekt vanaf een Europese luchthaven, dan is januari de beste maand om vliegtickets te boeken, behalve wanneer je naar de Verenigde Staten vliegt. Voor die bestemming is september de beste maand om te boeken. Ook handig om te weten: boek meer dan 21 dagen voor vertrek je reis. Zo vind je de beste deals voor vluchten en hotels. Voor reizen binnen Europa wordt zelfs meer dan 85 dagen aangeraden, van Europa naar de VS zelf 180 dagen en van Europa naar Azië 171 dagen.

3. Koop je tickets op zondag
Het weekend, en dan specifiek de zondag, is voor Belgen het beste moment van de week om een voordelige reis te boeken. Vrijdag blijkt wereldwijd de slechtste dag te zijn. Dat komt vooral door de zakenreizigers, die tijdens de werkdagen hun vluchten boeken. Ga je op reis binnen Europa, dan kan je tot 30 procent besparen door op zondag te boeken. Vliegen naar de VS kan een besparing opleveren van 22 procent en voor Azië geldt een besparing van 13 procent. Allemaal door op zondag te boeken!

Mexico stad wint aan populariteit voor 2017 © Esparta Palma via Flickr Creative Commons

Mexico stad wint aan populariteit voor 2017 © Esparta Palma via Flickr Creative Commons

4. Verbreed je horizon en kies een andere bestemming
Er vertrekken steeds meer vliegtuigen met meer stoelen naar meer bestemmingen. Plaatsen die vroeger te duur klonken, worden nu goedkoper door een toename van vliegverkeer en opties voor reizigers. José Martí International Airport in Cuba zit bijvoorbeeld in de lift, met een groei van 53 procent tussen 2015 en 2016. Ook de luchthaven in Da Nang, de grootste stad in Vietnam groeide met 51 procent. Mexico City en Dubai nemen in populariteit toe en verwacht wordt dat die tendens zich verder zet in 2017. Landen in de lift door hun groei in vliegverkeer? China en India.

5. Bespaar meer door een vlucht en hotel tegelijkertijd te boeken
Ben je ook vaak geneigd om eerst de vlucht te boeken en daarna op zoek te gaan naar een hotel? Pak het eens anders aan en boek een combinatie van vlucht en hotel. Dat leverde reizigers een gemiddelde besparing van 130 euro op in 2016. Bovendien blijft het een van de makkelijkste manieren om te besparen op je vakantie!

Bron: Expedia

Coverfoto: © Pixabay

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *