Dit vergeten we het meest in onze vakantiewoning

Wie overnacht in een vakantiewoning, heeft maar al te vaak de neiging om z’n hele hebben en houwen mee te sleuren. Gevolg? Je durft al eens iets te vergeten. Deze 10 spullen blijven het vaakst liggen in het vakantiehuisje. Tip: houd het lijstje bij, als handig geheugensteuntje wanneer je zelf terug naar huis vertrekt!

1. GSM-lader
Met stip het vaakst vergeten item. Vaak blijft het ding in het stopcontact omdat je hem na gebruik of wanneer je naar huis vertrekt vergeet uit te trekken. Zonde, want een nieuwe GSM-lader kan afhankelijk van het type toch al gauw 30 euro kosten.

2. Douchegel en shampoo
Ook een klassieker op de lijst. Vaak blijft hij een ganse week in de douche staan en merk je hem niet meer op achter het douchegordijn wanneer je alles terug inpakt. Sommige mensen laten hem ook opzettelijk staan wanneer hij bijna leeg is.

3. Keukengerei
Minder vanzelfsprekend misschien, te meer omdat zowat alle vakantiewoningen uitgerust zijn met keukengerei. Maar heel wat mensen nemen toch vaak nog zelf wat bestek, een keukenmesje of dunschiller mee als ze in een vakantiewoning verblijven. Die blijven dan soms in de schuif liggen nadat iedereen naar huis terug vertrokken is.

4. Haardroger
Vaakst vergeten item bij vrouwen. De haardroger verdwijnt in een kast of schuif die minder frequent het daglicht ziet en bij een laatste check over het hoofd wordt gezien. Idem voor scheerapparaten bij de man trouwens. Een nieuwe haardroger kost al snel 50 euro, dus een dubbele check van de badkamerkastjes inlassen is geen overbodige luxe.

5. Koelelementen voor de koelbox
Wie met de wagen naar zijn vakantiewoning rijdt neemt vaak een koelbox mee. De koelelementen worden bij aankomst meestal terug in de diepvrieskast gelegd. Maar wie tijdens het verblijf verder uit de diepvrieskast blijft, vergeet het gedeelte ook te controleren en zo blijven de koelelementen liggen.

6. Speelgoed
Een klassieker bij de kids. De knuffel die onder de lakens verdwijnt en de bal die aan het zwembad blijft rondslingeren. Of speelgoedautootjes die onder de kast belanden en poppenkleertjes die ergens achter de zetel verdwijnen. Vaak zonder erg, tenzij het net de favoriete knuffel blijkt te zijn. Dan zou de terugrit wel eens vervelend lang kunnen duren.

7. Jas of vest
Je kent het wel. Je vertrekt uit het frisse en regenachtige België met een jast of vest aan. Maar bij aankomst op je zomerse bestemming belandt die jas zonder pardon een ganse week aan de kapstok. Als die kapstok dan net achter een deur of een kast blijkt te staan, wordt hij nogal snel over het hoofd gezien. Iets wat je meestal pas merkt eens je terug in het koude België arriveert.

8. Zwemkledij
Nog zo’n klassieker is de zwembroek, bikini of badhanddoek die op de tuinstoel belandt om te kunnen drogen. Wanneer je vertrekt kijk je zorgvuldig alle kasten na, maar vergeet je om ook nog even langs het terras te passeren voor de netjes gedroogde zwemkledij. Gelukkig heb je hem de rest van de zomer in België niet vaak meer nodig.

9. Leesbril
Een leesbril gebruik je alleen maar als je hem nodig hebt, met name om de krant of een boek te lezen. Maar de dag van vertrek heb je hier meestal de tijd niet meer voor, dus blijft hij vaak op de salon- of keukentafel liggen. Resultaat: je eerstvolgende krant blijkt toch een stuk moeilijker leesbaar te zijn.

10. Koffiezet
Geloof het of niet, maar heel wat mensen zijn verknocht aan hun eigen koffie. In die mate zelfs dat ze hun eigen Senseo of Nespresso-apparaat meenemen op vakantie en dat terwijl een normale koffiezet zo goed als altijd aanwezig is. Maar na een week lijkt hij wel onderdeel te zijn geworden van het keukenmeubilair en durft het wel eens gebeuren dat het apparaat niet wordt ingepakt.

Bron: Interhome

Foto: © Tripping.com

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *