Livigno: de mountainbike-hoofdstad van Italië

Met in totaal 3.200 km aan routes en de beste infrastructuur voor fietsers in alle disciplines is het Italiaanse Livigno ‘the place to be’ voor avontuurlijke of recreatieve fietsers. De bergen zorgen voor fantastische uitzichten én spannende uitdagingen. Voor wie ook nog de BikePass aanschaft, zijn de mogelijkheden helemaal oneindig.

Eindeloze mogelijkheden
Met twee biketerreinen, een Bike Skill Center, diverse fietsverhuurbedrijven en uitgebreide service voor mountainbikegasten is Livigno dé plek om deze zomer een actieve vakantie te beleven. Mottolino Bike Park en Mountain Park Carosello 3000 in de bergen van Livigno, bieden een breed scala aan goed onderhouden routes met verschillende moeilijkheidsgraden en prachtige landschappen. Ze lopen uiteen van makkelijke singletracks over bospaden tot snelle en uitdagende afdalingen met verschillende hoogtes. Met de aanschaf van de BikePass (dagprijs € 37,- tot € 141,- voor zes dagen) waarbij de fiets kan worden meegenomen in de lift, zijn de mogelijkheden ongelimiteerd.

Freeriden
Op de Mottolino Fun Mountain starten 13 routes in drie verschillende moeilijkheidsgraden voor downhill en freeride fans. Ook de populaire ‘flow trails’ en een ‘jump area’ zijn hier te vinden. Verderop in het bos vinden fietsers uitdaging in de ‘North Shore Area’ met hangbruggen en kronkelende trappen. Voor wie nog wat meer trucs wil oefenen, is de Big Air Bag de perfecte plek. In het Carosello 3000 Mountain Park vinden mountainbikers 25 km aan trails voor beginners tot experts.

Met de BikePass kan de fiets gewoon meegenomen worden in de lift.

Met de BikePass kan de fiets gewoon meegenomen worden in de lift.

On road
Wie zich liever op geasfalteerde wegen begeeft, volgt de mooi aangelegde fietspaden in de vallei of beklimt voor meer uitdaging bergpassen als Stelvio, Gavia, Mortirolo en Bernina. Alle routes zijn te volgen via het GPS-systeem Bike Tours & Track. Maar op pad met een gids of een professionele freeride instructeur behoort ook tot de opties.

BikePass Free
Wie tot 23 juni of tussen 16 september en 1 oktober minimaal drie nachten in een van de partner-hotels of zeven nachten in een van de aangesloten appartementen verblijft, ontvangt de BikePass gratis. Daarnaast profiteren gasten die in een van de 26 bikehotels of appartementen de hele zomer van speciale voordelen, zoals het bijwonen van workshops, was service voor zowel fietsen als kleding en korting bij bikewinkels.

Meer informatie: www.livigno.eu

Foto’s: © Toerisme Livigno

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *