5 x doen in het zomerse Livigno

In de Italiaanse Alpen tussen Zwitserland en Italië ligt het dorpje Livigno op 1816 meter. Bekend in de winter, maar onbemind in de zomer. Terwijl het een mooie vakantiebestemming is voor elke alpenliefhebber. Met de Livigno Card kun je bovendien van verschillende voordelen genieten zoals gratis of met korting deelnemen aan activiteiten!

1. Fietsen
Livigno biedt meerdere fietsroutes aan, zowel off-road als op mooi aangelegde fietspaden in de vallei. Met geasfalteerde bergpassen als Stelvio, Havia, Mortirolo en Bernina zijn de bergen prima te beklimmen met een E-bike. Voor de mensen die meer avontuur willen en de mountainbike pakken, zijn er twee bike terreinen: Mottoline Bike Park en Mountain Park Carosello 3000. Met routes van verschillende moeilijkheidsgraden en afwisselende landschappen zijn de terreinen zeker een bike trail waard.

Livigno: fietsen tussen de bergtoppen

Livigno: fietsen tussen de bergtoppen

2. Watersport
Het grote meer ‘Lago de Livigno’ biedt vakantiegangers een scala aan watersportactiviteiten. Het is niet toegestaan om in het water te zwemmen, maar andere watersporten, zoals kanoën, roeien, windsurfen en zeilen maken dit ruimschoots goed. Naast het natuurlijke meer is er in het dorp het ‘Aquagranda Active You’-sportcentrum. Hier vindt je sport- en recreatiebaden en een prachtige wellness area om te relaxen. In dit ‘high-altitude’ centrum trainen veel atleten voor belangrijke wedstrijden, zoals de Olympische Spelen. Tevens heeft het centrum sinds deze zomer twee nieuwe glijbanen gebouwd in het Slide&Fun park voor kinderen.

Livigno: waterpret aan het Lago de Livigno

Livigno: waterpret aan het Lago de Livigno

3. Larix Park
Niet ver van het dorp in de bossen ligt het Larix Park. Een avonturenpark met klimtouwen, Nepalese bruggen en lianen hoog in de toppen van de eeuwenoude Larixbomen. In totaal heeft het park vijf verschillende parcours, waar kinderen, tieners en volwassenen zichzelf uitdagen om hoogtes tot 18 meter te trotseren. Alle parcours worden afgelegd onder begeleiding van gekwalificeerde instructeurs.

Livigno: Larix Park

Livigno: Larix Park

4. Gastronomie
Naast alle sportieve activiteiten, kan je hoog in de bergen ook genieten van de traditionele keuken. In idyllische berghutten en oude lodges worden veel gerechten bereid met lokale producten zoals verse kruiden, kazen en bresaola. Met vers schepijs gemaakt van de melk van de grazende koeien uit de bergen, is Livigno de ideale plek voor fervente ijsjeseters.

5. Taxfree shoppen
Doordat Livigno een belastingvrij dorp is, wordt shoppen er erg aantrekkelijk. Met een tien kilometer lange winkelstraat en zo’n 250 winkels is zo goed als alles er te vinden. Winkels met fashion, cosmetica, hi-tec, muziek en gastronomie bieden producten van vele grote internationale en Italiaanse merken aan. In de zomer zijn er verschillende evenementen georganiseerd waardoor de winkels vaak langer open zijn.

Meer informatie: www.livigno.eu

Foto’s: © Toerisme Livigno
Coverfoto: © Andrea F.

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *