Cochem pakt deze zomer uit met 3 nieuwe attracties

Het Duitse stadje Cochem aan de Moezel heeft deze zomer heel wat nieuws op het programma staat om toeristen te bekoren. Leef je uit op een nieuwe wandelroute, duik de geschiedenis van de Koude Oorlog in of kruip op een tractor in het fonkelnieuwe Moezellandmuseum!

1. Premiumwandelweg “Cochemer Ritterrunde”
Deze nieuwe wandelroute, die door het Duitse wandelinstituut gecertificeerd is, combineert belangrijke cultuurhistorische aspecten zoals de ruïne van de Winneburg, de Rijksburcht en andere stedelijke elementen. Onderweg geniet je van fantastische uitzichtpunten. De route telt 16 km die langs twee lussen loopt en je bovendien kan verdelen in 2 wandelingen van 8 km. In totaal heeft de weg een niveauverschil van 745 meter waarbij je een deel met en zetellift kan overbruggen.

Praktisch: bereikbaarheid
Met de auto: rijd over de A 48 (Koblenz / Keulen) tot de uitrit Kaisersesch/Cochem. Dan verder over de L 98 door het dal van de Endert. In Cochem ligt de zetellift (Sesselbahn) links, 200 meter verder is er een parkeergebouw (parking te betalen).
Met het openbaar vervoer: lijn Trier-Koblenz tot het station van Cochem. Circa 500 meter te voet tot het startpunt “Sesselbahn”.
Vertrekpunt: Endertplatz in Cochem
Voor navigatie: Endertstrasse 44, 56812 Cochem
Wandelperiode: de Moselsteig – zijsprong “Cochemer Ritterrunde” is het hele jaar begaanbaar, uitgezonderd in de winter bij ijs en sneeuw.

De nieuwe wandelroute Cochemer Ritterrunde laat je in 16 km enkele hoogtepunten in Cochem zien. © Toeristische Dienst Cochem

De nieuwe wandelroute Cochemer Ritterrunde laat je in 16 km enkele hoogtepunten in Cochem zien. © Toeristische Dienst Cochem

2. Het Mosellandmuseum in Ernst: niet enkel een jongensdroom
“Ik was altijd afgunstig op de wijnbouwers omdat ze hier met de tractor mogen rijden”, stelt Franz-Josef Pollmanns, initiatiefnemer en eigenaar van het gloednieuw Moezellandmuseum in Ernst. Intussen bezit hij zelf een kleine historische verzameling tractoren, kostbaarheden die schoongemaakt, goed onderhouden en in een onberispelijke toestand in het museum te bewonderen zijn.

Goeie oude tijd
In de tentoonstellingsruimte van ongeveer 1600 m² over 4 verdiepingen gespreid is er naast de tractoren nog meer te ontdekken. Je duikt in de goede oude tijd, bezoekt een smidse of neemt terug plaats op de schoolbanken. De inrichting van een origineel wijnbouwershuis kon natuurlijk niet in een dergelijk museum ontbreken. Een groot deel van de tentoonstellingsobjecten komt uit het vroegere oven- en textielmuseum in Mayen en bestaat uit 70 ovens, meubelen, keukenbenodigdheden en historische textiel uit de 19 de en de 20 ste eeuw.

Praktische info
Openingsuren: van mei tot 1 november dagelijks van 10 tot 17 uur.
Tractorverhuur dagelijks van mei tot 1 november van 10 tot 15 uur.
Adres: Moselland Museum, Weingartenstrasse 91, 56814 Ernst.
Telefoon (B/NL): 0049/ 2671-6078377
Internet: www.moselland-museum.de

Bezoek het nieuwe Mosellandmuseum of waag je in de Bundesbank Bunker. © Toeristische Dienst Cochem

Bezoek het nieuwe Mosellandmuseum of waag je in de Bundesbank Bunker. © Toeristische Dienst Cochem

3. De Bundesbank Bunker in Cochem
Duik de geschiedenis in en bezoek de Bundesbank Bunker in Cochem. Tijdens de Koude Oorlog (1950-1989) voorzag de Bundesbank een geheime opslagplaats in het geval van een atoomaanval of een hyperinflatie. In deze bunker, atoomvrij, onderaards en verstopt in de helling rechtover de Rijksburcht, lag vanaf 1964 tot 1989 maar liefst 15 miljard Duitse Mark opgeslagen. In een crisissituatie kon dit geld in een tijdspanne van 14 dagen in gebruik genomen worden en het bestaande geld vervangen.

Gegidste rondleiding
Bij een bezoek van 1 uur aan de koele ruimte van deze bunker wordt uitleg gegeven over de technische aspecten, de twee gecamoufleerde huizen (waarvan een nu een hotel is) en de handelwijze bij een noodscenario.

Praktische info
Adres: Am Wald 35, D 56812 Cochem
Tel.: 0049/2671 915 3540
Internet: www.bundesbank-bunker.de
Contact: folder gratis te verkrijgen via [email protected]

Coverfoto: © Pixabay

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *