Actief eropuit: met de fiets door groen Slovenië

Van 15 tot 18 juni 2017 wordt de Ronde van Slovenië voor beroepsrenners gereden. In het spoor van de fietshelden zullen deze zomer ook heel wat recreatieve fietsers naar Slovenië reizen. Het kleine landje, tussen de Alpen en de Adriatische Zee, is een geheimtip voor de fietsende reiziger, met meer dan 8.000 km aan fietspaden.

De Ronde van Slovenië staat helemaal in het teken van het groene Sloveense landschap.

De Ronde van Slovenië staat helemaal in het teken van het groene Sloveense landschap.

Groene bestemming
De slogan van de 24ste Ronde van Slovenië is ‘Strijd voor Groen’, een verwijzing naar het groene Slovenië, met zijn schitterend natuurschoon en duurzaam natuurbeleid dat ijvert voor een groene en gezonde omgeving. In 2016 werd Slovenië uitgeroepen tot de eerste Green Destination van de wereld en de hoofdstad Ljubljana werd in datzelfde jaar European Green Capital.

Volg live
Het is in dat schitterende natuurkader dat de beroepsrenners in vier etappes de Ronde van Slovenië zullen rijden, met vertrek in Koper en aankomst in Novo Mesto. Er worden 140 deelnemers verwacht, verdeeld over 18 teams, en de wedstrijd kan live gevolgd worden op Eurosport.

Met de makkelijke toegankelijke fietsroutes ontdek je alle regio's in Slovenië.

Met de makkelijke toegankelijke fietsroutes ontdek je alle regio’s in Slovenië.

Fietsland Slovenië
Er zijn verschillende redenen waarom Slovenië een eersterangs fietsland is. Slovenië is een klein land en dus kan je met de fiets gemakkelijk verschillende regio’s ontdekken. De fietsinfrastructuur is pico bello met ruim 8000 km fietspaden en nog veel meer rustige, fietsvriendelijke landwegen. Verspreid over het land vind je gemakkelijk logies: sympathieke hotelletjes, farmstays, campings, jeugdherbergen. De Slovenen zijn gastvrije mensen en zeker tegenover fietsers reageren ze heel positief.

Verschillende rivieren en meren laten je toe om naast het fietsen ook te genieten van watersporten.

Verschillende rivieren en meren laten je toe om naast het fietsen ook te genieten van watersporten.

Verscheiden fietsroutes
Voor fietsers is Slovenië als een ‘verborgen groene edelsteen’ waar je zeer verscheiden fietsroutes kunt uitzetten. In de hoofdstad Ljubljana zijn wandelaars en fietsers de koningen van de weg. Een tocht langs de kuststrook, 45 km lang, is fascinerend. In het zuiden geniet je van de karstlandschappen en in het noorden ontdek je de Julische Alpen met hun fantastische panorama’s. In deze bergen wachten uitdagingen voor de geoefende fietsers. Voor groot en klein zijn er magnifieke fietsroutes langs de rivieren. Een familie fietsvakantie in het dal van de Sava of de Soča is onvergetelijk. Fietsen kan je hier afwisselen met avontuurlijke watersporten, bijvoorbeeld met kanoën of kajakken.

Meer info: www.slovenia.info

Foto’s: © Toerisme Slovenië

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *