De 13 knapste berghotels in de Zwitserse Alpen

Zwitserland staat synoniem voor klasse en degelijkheid, zeker in de winter. De hotels doen er alles aan om je wintersportvakantie zo comfortabel mogelijk te maken. Een aanzienlijk aantal sterren, een uitgebreide wellness- en fitnessruimte en een lekker restaurant hebben ze meestal allemaal. Maar deze 13 berghotels hebben nog dat extraatje: een adembenemend panorama!

The Alpina Gstaad: luxueus alpinedesign gaat hier hand in hand met de chalettraditie. 56 ruime hotelkamers en suites trakteren je op een fabelachtig uitzicht op de Alpen. De Six Senses Spa is maar liefst 2.000 m² groot en in het fitnesscentrum is het raden naar hetgeen je er niet kan doen. Ook op culinair vlak word je verwend dankzij verschillende restaurants met sterrenchefs. © The Alpina Gstaad

Badrutt’s Palace Hotel: dit hotel opende in 1896 en is nog steeds in het bezit van de familie Badrutt. Al een pak hoogwaardigheidsbekleders en koninklijke families bleven hier logeren. Ook Alfred Hitchcock was een trouwe gast. Aan luxe geen gebrek hier: je kan er gaan eten in 7 restaurants of je op de kamer laten bedienen door je persoonlijke butler. © Badrutt’s Palace Hotel

Hotel Bellevue Kriens: hier kom je slapen voor het uitzicht. Winter of zomer, regen of zon, je geniet hier telkens van een indrukwekkend uitzicht op het panoramaplateau van dit berghotel. Zelfs vanuit de 20 standaard uitgeruste kamers vang je een glimp op van de Alpen of de baai van Luzern. © Bellevue Kriens

Cervo Hotel Zermatt: dit verblijf bestaat uit 7 chalets in lodgestijl en biedt uitzicht op de Matterhorn. Van hieruit ben je vlakbij de skipiste en wandelpaden. Elke chalet heeft zijn eigen wellnessruimte en open haard. In de hoofdchalet bevinden zich de bar en lounge, restaurant en zonneterras. © Cervo Hotel

Chalet Zermatt Peak: deze vijfsterrenchalet ligt in het hart van Zermatt en kijkt over op het dorp en de legendarische Matterhorn. In de ruime chalets kom je niets tekort, integendeel. De open haard zorgt voor gezelligheid terwijl de brede en hoge ramen je laten genieten van de omgeving. Tot rust kom je helemaal in de het grote wellnessgedeelte, dat helemaal gebouwd is in teken van het panoramisch uitzicht. © Chalet Zermatt Peak

Intercontinental Davos: hier logeer je op 1.600 meter met uitzicht op de alpen van Graubünden. Het hotel staat vooral bekend bij zakenmensen dankzij de vele seminariezalen, maar als gewone hotelgast ben je ook meer dan welkom. Laat je verwennen in een van de 3 restaurants of duik het wellnesscentrum in met een fitnessruimte, sauna en stoombad. © Residences Davos

Grimsel Hospiz: dit historisch Alpinhotel was het voormalige massieve domicilie van mijnwerkers maar veranderde drastisch na een complete verbouwing. Een sfeervolle open haard en een panoramalounge zorgen voor het nodige comfort. Mooi meegenomen: de beroemde rotskelder telt maar liefst 300 topwijnen. © Grimsel Hospiz
Hotel Muottas Muragl: dit romantisch hotel, op een hoogte van 2.456 meter boven zeespiegel, bereik je enkel via een ritje met de kabelbaan van 10 minuten. Het grote terras biedt een uitzicht op het spectaculaire merenplateau. Het hotel beschikt over 16 kamers en staat erop dat alles op een ecologisch verantwoorde manier gebeurt. © Hotel Muottas Muragl

Arosa Kulm in Arosa: dit vijfsterrenhotel bestaat sinds 1882 en is gelegen op een hoogte van 1.850 meter. De 119 kamers en suites zijn voorzien van alle comfort, maar geven een huiselijke indruk. Het hotel ligt direct aan wandelpaden, skipistes en de skischool voor de kinderen. Hier slapen vooral veeleisende sporters, natuurliefhebbers van alle leeftijden en gezinnen met jonge kinderen. De 5 restaurants van het hotel nodigen uit voor een culinaire reis rond de wereld. © Arosa Kulm

Kulmhotel op de Gornergrat in Zermatt: het 3100 Kulmhotel Gornergrat is het hoogste hotel in de Zwitserse Alpen en bevindt zich 3.048 meter boven de zeespiegel. Het hotel werd gebouwd in 1896 en beschikt over een observatorium. De twee koepels bieden namelijk een prachtig uitzicht op de ruimte. Talloze Italiaanse en Duitse wetenschappers hebben er ooit al post gevat met hun infrarode en radiotelescopen. Vandaag wordt het observatorium nog steeds gebruikt door wetenschappers van de Universiteit van Keulen. Ook vanop het hotelterras heb je een prachtig uitzicht, zodat je de Matterhorn en de Gorner kan bewonderen. © Kulmhotel Gornergrat

Hotel Riffelhaus 1853: dit is een van de meest traditionele hotels in Zermatt. Op initiatief van priester Josef Ruden werd het in 1853 gebouwd. Op een hoogte van 2.548 meter wordt het hotel omringd met skipistes en wandelpaden, om nog maar van de uitzichten te zwijgen. © Riffelhaus

Tschuggen Grand Hotel: de architectuur van dit hotel is veelbelovend. De 130 kamers en suites werden stijlvol ingericht en de 5.000 m² grote spa verwent je van kop tot teen. Een speciaal hoteltreintje voert je naar het ski- en wandelgebied dat bovendien volkomen kind- en familievriendelijk is. © Tschuggen Grand Hotel

Whitepod Eco-Luxury Hotel: deze kleine, witte bouwstructuren lijken wel iglo's, maar zijn verrassend gezellig en comfortabel. Whitepod bestaat uit vijftien koepelwoningen die allemaal over een eigen badkamer en verwarming beschikken. Iedere koepel biedt twee slaapplaatsen, hoewel er ook enkele zijn die twee extra kinderbedden bieden. Een centrale koepel dient als relaxatieruimte en ontbijtkamer. Het enige nadeel is dat Whitepod niet echt makkelijk te bereiken is. Zo ligt het op vijftien minuten wandelen van de receptiechalet in het dorpje Les Cerniers. © Whitepod Hotel

The Alpina Gstaad: luxueus alpinedesign gaat hier hand in hand met de chalettraditie. 56 ruime hotelkamers en suites trakteren je op een fabelachtig uitzicht op de Alpen. De Six Senses Spa is maar liefst 2.000 m² groot en in het fitnesscentrum is het raden naar hetgeen je er niet kan doen. Ook op culinair vlak word je verwend dankzij verschillende restaurants met sterrenchefs. © The Alpina Gstaad Badrutt’s Palace Hotel: dit hotel opende in 1896 en is nog steeds in het bezit van de familie Badrutt. Al een pak hoogwaardigheidsbekleders en koninklijke families bleven hier logeren. Ook Alfred Hitchcock was een trouwe gast. Aan luxe geen gebrek hier: je kan er gaan eten in 7 restaurants of je op de kamer laten bedienen door je persoonlijke butler. © Badrutt’s Palace Hotel Hotel Bellevue Kriens: hier kom je slapen voor het uitzicht. Winter of zomer, regen of zon, je geniet hier telkens van een indrukwekkend uitzicht op het panoramaplateau van dit berghotel. Zelfs vanuit de 20 standaard uitgeruste kamers vang je een glimp op van de Alpen of de baai van Luzern. © Bellevue Kriens Cervo Hotel Zermatt: dit verblijf bestaat uit 7 chalets in lodgestijl en biedt uitzicht op de Matterhorn. Van hieruit ben je vlakbij de skipiste en wandelpaden. Elke chalet heeft zijn eigen wellnessruimte en open haard. In de hoofdchalet bevinden zich de bar en lounge, restaurant en zonneterras. © Cervo Hotel Chalet Zermatt Peak: deze vijfsterrenchalet ligt in het hart van Zermatt en kijkt over op het dorp en de legendarische Matterhorn. In de ruime chalets kom je niets tekort, integendeel. De open haard zorgt voor gezelligheid terwijl de brede en hoge ramen je laten genieten van de omgeving. Tot rust kom je helemaal in de het grote wellnessgedeelte, dat helemaal gebouwd is in teken van het panoramisch uitzicht. © Chalet Zermatt Peak Intercontinental Davos: hier logeer je op 1.600 meter met uitzicht op de alpen van Graubünden. Het hotel staat vooral bekend bij zakenmensen dankzij de vele seminariezalen, maar als gewone hotelgast ben je ook meer dan welkom. Laat je verwennen in een van de 3 restaurants of duik het wellnesscentrum in met een fitnessruimte, sauna en stoombad. © Residences Davos Grimsel Hospiz: dit historisch Alpinhotel was het voormalige massieve domicilie van mijnwerkers maar veranderde drastisch na een complete verbouwing. Een sfeervolle open haard en een panoramalounge zorgen voor het nodige comfort. Mooi meegenomen: de beroemde rotskelder telt maar liefst 300 topwijnen. © Grimsel Hospiz Hotel Muottas Muragl: dit romantisch hotel, op een hoogte van 2.456 meter boven zeespiegel, bereik je enkel via een ritje met de kabelbaan van 10 minuten. Het grote terras biedt een uitzicht op het spectaculaire merenplateau. Het hotel beschikt over 16 kamers en staat erop dat alles op een ecologisch verantwoorde manier gebeurt. © Hotel Muottas Muragl Arosa Kulm in Arosa: dit vijfsterrenhotel bestaat sinds 1882 en is gelegen op een hoogte van 1.850 meter. De 119 kamers en suites zijn voorzien van alle comfort, maar geven een huiselijke indruk. Het hotel ligt direct aan wandelpaden, skipistes en de skischool voor de kinderen. Hier slapen vooral veeleisende sporters, natuurliefhebbers van alle leeftijden en gezinnen met jonge kinderen. De 5 restaurants van het hotel nodigen uit voor een culinaire reis rond de wereld. © Arosa Kulm Kulmhotel op de Gornergrat in Zermatt: het 3100 Kulmhotel Gornergrat is het hoogste hotel in de Zwitserse Alpen en bevindt zich 3.048 meter boven de zeespiegel. Het hotel werd gebouwd in 1896 en beschikt over een observatorium. De twee koepels bieden namelijk een prachtig uitzicht op de ruimte. Talloze Italiaanse en Duitse wetenschappers hebben er ooit al post gevat met hun infrarode en radiotelescopen. Vandaag wordt het observatorium nog steeds gebruikt door wetenschappers van de Universiteit van Keulen. Ook vanop het hotelterras heb je een prachtig uitzicht, zodat je de Matterhorn en de Gorner kan bewonderen. © Kulmhotel Gornergrat Hotel Riffelhaus 1853: dit is een van de meest traditionele hotels in Zermatt. Op initiatief van priester Josef Ruden werd het in 1853 gebouwd. Op een hoogte van 2.548 meter wordt het hotel omringd met skipistes en wandelpaden, om nog maar van de uitzichten te zwijgen. © Riffelhaus Tschuggen Grand Hotel: de architectuur van dit hotel is veelbelovend. De 130 kamers en suites werden stijlvol ingericht en de 5.000 m² grote spa verwent je van kop tot teen. Een speciaal hoteltreintje voert je naar het ski- en wandelgebied dat bovendien volkomen kind- en familievriendelijk is. © Tschuggen Grand Hotel Whitepod Eco-Luxury Hotel: deze kleine, witte bouwstructuren lijken wel iglo's, maar zijn verrassend gezellig en comfortabel. Whitepod bestaat uit vijftien koepelwoningen die allemaal over een eigen badkamer en verwarming beschikken. Iedere koepel biedt twee slaapplaatsen, hoewel er ook enkele zijn die twee extra kinderbedden bieden. Een centrale koepel dient als relaxatieruimte en ontbijtkamer. Het enige nadeel is dat Whitepod niet echt makkelijk te bereiken is. Zo ligt het op vijftien minuten wandelen van de receptiechalet in het dorpje Les Cerniers. © Whitepod Hotel

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *