5 x uniek herbronnen in Slovenië

Slovenië geniet internationale bekendheid door zijn thermale bronnen en unieke wellnesscentra. Wat dacht je van herbronnen in zwart thermaal water? En wist je dat een bier- of honingbad wonderen kan doen voor het lichaam? We geven alvast vijf tips om op een unieke manier te herbronnen in Slovenië.

1. Herbronnen in zwart thermaal water
Zwart thermaal water, uniek aan deze thermen, is water dat helend is voor allerlei reumatische aandoeningen. De bron ligt op meer dan duizend meter diepte en de temperatuur van het water bedraagt 72 °C.  Naast de thermen ligt een kampeerterrein en een hotelcomplex met een spa met elf baden, waterglijbanen en een openluchtbad. Een topbestemming voor de ganse familie met een kindvriendelijk vakantiepark.

Geniet van de rijke en voedende werking van honing.

Geniet van de rijke en voedende werking van honing.

2. Baden in bier en honing
In dit honderd jaar oude kuuroord kan je genieten van een bierbad. Het Laško bier is zeer voedzaam en goed voor het lichaam. Dat komt omdat het bier vitamine B, magnesium, kalium, ijzer en zink bevat. Derivaten van het lokale bier worden gebruikt voor wellness behandelingen van huid en huidaandoeningen. Thermana Laško geniet ook bekendheid om zijn honingbaden. Het rijke, zoete natuurproduct bevat vitamines, mineralen en enzymen die goed zijn voor de huid. Vandaar de beroemde Honey Spa Pampering in Laško!

Terme Ptuj, uit de Romeinse tijd, ligt in de oudste stad van Slovenië.

Terme Ptuj, uit de Romeinse tijd, ligt in de oudste stad van Slovenië.

3. Terug naar de Romeinse tijd
Een van de belangrijkste thermale centra in het oosten van Slovenië is Terme Ptuj dat al in de Romeinse tijd bekend stond om zijn helend water dat vooral goed is voor reumatische aandoeningen en de genezing van wonden en kwetsuren bevordert. Ptuj is tevens de oudste stad van Slovenië.

Herbronnen in stijl doe je in Rogaška, net zoals de adel.

Herbronnen in stijl doe je in Rogaška, net zoals de adel.

4. Herbronnen zoals de koninklijke families
Wist je dat het mineraal water met de hoogste magnesium concentratie van de wereld in Slovenië te drinken is? In Rogaška wordt dat water gebruikt voor moderne lichaam detoxificatie. Het kuuroord bestaat al vierhonderd jaar. Volgens de legende was het een hoef van het paard Pegasus dat een gat in de grond sloeg waaruit vervolgens het water opborrelde. Koninklijke families, vooral de Habsburgse monarchie, kwamen er op af en zoveel eeuwen later trekt het kuuroord circa 30.000 toeristen per jaar.

Te midden van de zoutpannen kom je in de spa van Lepo Vida helemaal tot rust.

Te midden van de zoutpannen kom je in de spa van Lepo Vida helemaal tot rust.

5. Wellness tussen de zoutpannen van Piran
De thalasso spa van Lepa Vida ligt in het midden van de zoutpannen. Vanuit je ligbed kijk je uit over de prachtige natuur. Je kan zwemmen in het heilzame water maar je laten masseren is ronduit top. Er worden hier alleen natuurlijke producten gebruikt, zoals zout en zeewater, erg voedzaam voor je huid. Lepa Vida ligt aan de kust, en het klimaat zorgt voor een extra helende factor.

Bron en foto’s: Toerisme Slovenië

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *