Eindejaarswellness in de Duitse Vulkaaneifel

Bad Bertrich, geborgen in een groene vallei van de Vulkaaneifel, hult zich in de kerstsfeer. In deze periode komen gasten nog graag eens langs voor een wellnessarrangement. Als herboren kan de bezoeker daarna ongetwijfeld de laatste dagen van het jaar energiek inzetten. Reisreporter Herman Taelman trok ter plaatse en geeft enkele tips voor wie zich ook net voor eindejaar nog eens willen laten verwennen.

Een vulkanische bron ontspringt op een diepte 2.300 meter met een watertemperatuur van 70 graden Celsius en voedt diverse welzijnshuizen alsook het openbare thermaalbad van het kleine kuurstadje met datzelfde water dat aan het aardoppervlak nog een temperatuur van 32° C heeft.

Levensboom
In de kerstperiode, vanaf november tot Nieuwjaar, is er een bijzondere sfeer. Al bij het binnenkomen van het stadje word je verrast door een reuze ‘levensboom’ (Thuja plicata) van meer dan 350 jaar oud en 35 meter hoog. Deze kanjer wordt met meer dan 20.000 lampjes verlicht. Tijdens het weekend van 21 en 22 november is er een kerstmarkt in de kuurtuin.

Dagje relaxen
In het thermaalbad, met zijn wateroppervlakte van 400 m² en thermaal water van 32°C, is er een binnen- en buitenbad, whirlpools, voetsproeiers, massagestralen, solaria en sauna. Interessant is een relaxdag waarbij je hele lichaam onder handen wordt genomen en gemasseerd. Daarbij krijg je vitaliteitsslaatjes, thermaalbaden met sauna, zonnebaden en aquagym. Voor een intensieve ontspanningsdag krijg je daar bovenop een natuurlijke ‘Eifelfangopakking’.

En natuurlijk zijn er met de kerstperiode de Weihnachtsarrangementen en de Sylvesterprogramma’s met eindejaar. Ook  de ‘Classic Wellness’ is heel aantrekkelijk!

Voor informatie en boeking kan je terecht bij:
Internet : www.bad-bertrich.de | E-mail :  [email protected]

Häcker's Kurhotel Fürstenhof © Häcker's Kurhotel Fürstenhof

Kuren in Häcker’s Kurhotel Fürstenhof © Häcker’s Kurhotel Fürstenhof

Volgende hotels in Bad Bertrich bieden een mooie diversiteit van wellnessarrangementen aan:

  • Het enige 5-sterrenhotel, Häcker’s Kurhotel Fürstenhof, met uniek in Duitsland het ‘glauberzoutthermen’ (32°C), heeft het wellnessoase Palais Belle Epoque waarvan je als gast onbeperkt gebruik kunt maken. Info: www.kurhotel-fuerstenhof.com
  • In het Waldhotel Marienhöhe, een viersterrenhotel met een unieke ligging en een uitstekend restaurant, is er een wellnessgedeelte met een waaier van behandelingen. Wat dacht je van een vinotherapie, rodewijnbaden, ayurveda en chi-yang? Info: www.waldhotel-marienhoehe.de
  • In het Parkhotel Am Kurfürstlichen Schlösschen dat ruim 200 jaar geleden opgetrokken werd als zomerresidentie voor de Trierse keurvorst hangt er een moderne sfeer en heb je de keuze uit vele wellness-mogelijkheden in de oriëntaalse vitaliteitstempel met rasul, solair-med, soft-packs, sauna en het ‘romeinse keizersbad’. Info: parkhotel-badbertrich.de
  • Ook in het Kurhotel Quellenhof zijn er mogelijkheden genoeg. De Vitaquell is een ontspannings- en wellness-oase met qi-gong, tai-chi en massages. De VitaSana heeft een praktijk voor fysiotherapie met nordic walking, medische massages en baden. Info: badbertrich.com
  • Ten slotte heeft de B&B Haus Diana een eigen ozongolfbad (32°) en een groot verwen- en gezondheidsaanbod: alle massagevormen, fangopakkingen, lymfedrainage en voetreflexzonemassages. Info: www.gesundheits-hotel.com

Ben je geïnteresseerd in een gratis brochure van Bad Bertrich?
Stuur dan een mail naar: [email protected]

Coverfoto: © Heinz Peierl

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *