Wellness op z’n best: waar je moet zijn in het Zwarte Woud

Het decor van het Zwarte Woud in Duitsland leent zich uitstekend om energie te tanken en je te laten verwennen. Van de 66 gecertificeerde thermen- en wellnesshotels in het land Baden-Württemberg liggen er maar liefst 49 in het Zwarte Woud. Wij wijzen je de weg naar de ultieme ontspanning.

Nordschwarzwald en Hochschwarzwald
In Nordschwarzwald, in en rondom Freudenstadt, bevinden zich 3 wellnesshotels bekroond met ‘Wellness-Stars’: Hotel Lauterbad, Hotel Waldblick Kniebis, Hotel Grüner Wald. Daarnaast kan je voor ontspanning ook terecht in het Panorama-Bad. Overal worden aroma-, klassieke en Aziatische massages aangeboden, algen- en de typische hooibaden, Toscaanse stoom- en cleopatrabaden en Finse sauna’s en aquagym. Veelal bieden de hotels speciale wellnessarrangementen aan. Het Hochschwarzwald telt acht hotels die goedgekeurd zijn door de Stiftung Warentest en daarom ‘Wellness-Stars’ hebben. Wellnessoasen zijn ook nog te vinden bij het Badeparadies Schwarzwald en het Radon Revital Bad.

Baden zoals in de middeleeuwen in Europabad

Baden zoals in de middeleeuwen in Europabad

Middeleeuws baden
Karlsruhe vormt de poort naar het Zwarte Woud. In het Europabad kan je je batterijen op een bijzondere manier opladen. Een stenen trap leidt de saunaliefhebbers hier naar de Middeleeuwen. Ridders en jonkvrouwen verzorgen de ‘Aufguss’, het opgieten in de sauna. In een koninklijke ambiance met fakkels en kroonluchters kan hier bij 85 graden Celsius flink gezweet worden. In de Druïden-sauna is het minder warm (55 graden) en hier pruttelt een toverdrank van kruiden op de steenoven. Ieder uur wordt er ook nog eens een sage uit de Middeleeuwen voorgelezen.

Tot rust komen tussen het hout
In Baiersbronn schitteren niet alleen de Michelin- en andere culinaire sterren, hier prijken ook bij zeven hotels de ‘Wellness-Stars’ aan de ingang. Talloze andere hotels beschikken ook over sauna’s en wellnessafdelingen waar het na een wandeling door de omgeving lekker genieten is in houten badkuipen, boomhut- of blokhutsauna’s en van kruiden- en aromabehandelingen.

Keidel Mineral-Thermalbad met eigen bronnen

Keidel Mineral-Thermalbad met eigen bronnen

Authentiek bronwater
Aan de rand van de ‘onofficiële’ hoofdstad van het Zwarte Woud, Freiburg, ligt het Keidel Mineral-Thermalbad. Meer dan 35 jaar komt hier het heilzame en verkwikkende bronwater uit eigen bron naar de oppervlakte. Gelegen in de mooie omgeving van het Mooswald biedt het bad alle voorwaarden om tot rust te komen. Een wellnessgebied van meer dan 6.000 m² met acht baden en negen sauna’s maakt het bad tot een oase van rust waar men het hectische leven even kan vergeten.

Het complete aanbod aan wellnessmogelijkheden in het Zwarte Woud vind je hier. Alle hotels in Duitsland bekroond met de ‘Wellness-Stars’ staan hier. Wil je enkels hotels bekijken in het Zwarte Woud? Duid dan Baden-Württemberg aan als regio.

Foto’s: © Schwarzwald Tourismus GmbH

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *