Roze kerk in Trient Zwitserland

Deze 15 Europese kerken hebben alle kleuren van de regenboog

Blauw, groen, geel, rood, zelfs roze! Elke kleur van de regenboog wordt vertegenwoordigd in de wereld van kerken, kapellen en basilieken. Nog nooit gezien? Ze zijn nochtans niet zo ver te zoeken! Wij lijsten de 15 fleurigste kerken in Europa even voor je op!

Roze kerk in Triente in de Alpen Zwitserland

Roze kerk in Trient, Zwitserland: in een schilderachtige 'The Sound of Music'-setting in de Alpen ligt een dorpje met 161 inwoners. Wat dit dorp zo bijzonder maakt? De roze kerk met achterliggende bergen! © edwademd via Flickr Creative Commons

De blauwe kerk in Bratislava, Slowakije: blauw doet het goed bij de kleurrijke kerken! Dit lichtblauwe exemplaar heeft zijn naam te danken aan de kleur van zijn façade, mozaïeken én dak! © Jorgé Lascar via Flickr Creative Commons

De blauwe kerk in Bratislava, Slowakije: blauw doet het goed bij de kleurrijke kerken! Dit lichtblauwe exemplaar heeft zijn naam te danken aan de kleur van zijn façade, mozaïeken én dak! © Jorgé Lascar via Flickr Creative Commons

Fransiscaanse kerk van de Annunciatie in Ljubljana, Slovenië: als symbool voor de Franciscaanse kloosterorde werd dit heilig gebouw rood geschilderd. Midden op het centrale plein in Ljubljana heeft deze kerk dan ook zeker bekijk! © Wikimedia Commons

Fransiscaanse kerk van de Annunciatie in Ljubljana, Slovenië: als symbool voor de Franciscaanse kloosterorde werd dit heilig gebouw rood geschilderd. Midden op het centrale plein in Ljubljana heeft deze kerk dan ook zeker bekijk! © Wikimedia Commons

Kerk van de Verlosser op het Bloed in Sint-Petersburg, Rusland: precies op de plaats waar Tsaar Alexander II is vermoord, werd deze kleurrijke kerk gebouwd. Drukke koepels en kleurrijke details vanbuiten, 7500 vierkante meter mozaïekwerk vanbinnen! © Wikimedia Commons

Kerk van de Verlosser op het Bloed in Sint-Petersburg, Rusland: precies op de plaats waar Tsaar Alexander II is vermoord, werd deze kleurrijke kerk gebouwd. Drukke koepels en kleurrijke details vanbuiten, 7500 vierkante meter mozaïekwerk vanbinnen! © Wikimedia Commons

Tsjesme kerk in Sint-Petersburg, Rusland: spontaan krijg je zin in snoep bij het zien van deze lieflijke kerk! De lichte pastelkleuren zijn een unieke verschijning in het bombastische Sint-Petersburg! © Wikimedia Commons

Tsjesme kerk in Sint-Petersburg, Rusland: spontaan krijg je zin in snoep bij het zien van deze lieflijke kerk! De lichte pastelkleuren zijn een unieke verschijning in het bombastische Sint-Petersburg! © Wikimedia Commons

Kathedraal van de Voorbede van de Moeder Gods in Moskou, Rusland: deze kleurrijke basiliek is de blikvanger van het Rode Plein. En blikken vangen doet ie zeker! Gebouwd volgens de traditionele houtarchitectuur is deze bekende kerk een echte wirwar van koepels en torentjes! © Pixabay

Kathedraal van de Voorbede van de Moeder Gods in Moskou, Rusland: deze kleurrijke basiliek is de blikvanger van het Rode Plein. En blikken vangen doet ie zeker! Gebouwd volgens de traditionele houtarchitectuur is deze bekende kerk een echte wirwar van koepels en torentjes! © Pixabay

Voronet klooster in Roemenië: de Sixtijnse Kapel van het Oosten wordt dit klooster ook wel eens genoemd! De fresco’s op de buitenmuren hebben zo een intense kleur blauw dat deze in Roemenië zelfs bekend staat als het “Voronet blauw”. © Wikimedia Commons

Voronet klooster in Roemenië: de Sixtijnse Kapel van het Oosten wordt dit klooster ook wel eens genoemd! De fresco’s op de buitenmuren hebben zo een intense kleur blauw dat deze in Roemenië zelfs bekend staat als het “Voronet blauw”. © Wikimedia Commons

Sint-Michaels klooster in Kiev, Oekraïne: de gouden koepels van deze helderblauwe kerk zijn al van ver te zien. Eens dichterbij is het nochtans vooral de blauwe kleur van het oude klooster die je met verstomming doet slaan! © Wikimedia Commons

Sint-Michaels klooster in Kiev, Oekraïne: de gouden koepels van deze helderblauwe kerk zijn al van ver te zien. Eens dichterbij is het nochtans vooral de blauwe kleur van het oude klooster die je met verstomming doet slaan! © Wikimedia Commons

Sint Sophia kathedraal in Kiev, Oekraïne: als begraafplaats voor de heersers van het Kievse Rijk werd dit imposant bouwwerk uit de grond gestampt in de 11de eeuw. Herkenbaar aan de groene koepels die contrasteren met de witte muren. © Wikimedia Commons

Sint Sophia kathedraal in Kiev, Oekraïne: als begraafplaats voor de heersers van het Kievse Rijk werd dit imposant bouwwerk uit de grond gestampt in de 11de eeuw. Herkenbaar aan de groene koepels die contrasteren met de witte muren. © Wikimedia Commons

Sint-Olafkerk in Noorwegen: de Engelse Margaret Green verloor haar hart aan de Noorse Knut, die na haar dood een anglicaanse kerk bouwde met Noorse invloeden. Voeg hier een beetje kleur aan toe en je hebt de Sint-Olaf kerk! © Multerland via Flickr Creative Commons

Sint-Olafkerk in Noorwegen: de Engelse Margaret Green verloor haar hart aan de Noorse Knut, die na haar dood een anglicaanse kerk bouwde met Noorse invloeden. Voeg hier een beetje kleur aan toe en je hebt de Sint-Olaf kerk! © Multerland via Flickr Creative Commons

Blauwe kerk in Seyoisfjorour, IJsland: in een klein stadje aan de fjorden in IJsland, omringd door watervallen en bergen staat een pittoresk blauw kerkje. Om het makkelijk te maken wordt deze kerk ook dan gewoon “de blauwe kerk” genoemd! © CaptainOates via Flickr Creative Commons

Blauwe kerk in Seyoisfjorour, IJsland: in een klein stadje aan de fjorden in IJsland, omringd door watervallen en bergen staat een pittoresk blauw kerkje. Om het makkelijk te maken wordt deze kerk ook dan gewoon “de blauwe kerk” genoemd! © CaptainOates via Flickr Creative Commons

Debrecen kerk in Hongarije: het kan je nogal geel voor de ogen worden als je voor deze kerk staat. De grootste Protestante kerk in Hongarije is dan ook meteen de meest gele kerk van het land! © Wikimedia Commons

Debrecen kerk in Hongarije: het kan je nogal geel voor de ogen worden als je voor deze kerk staat. De grootste Protestante kerk in Hongarije is dan ook meteen de meest gele kerk van het land! © Wikimedia Commons

Basilica di Santa Maria del Fiore in Firenze, Italië: als je in Firenze komt, is deze basiliek het eerste dat je spot! Naast de felle kleuren en opmerkelijke details kijken is onmogelijk. Daar kan de grootte natuurlijk ook voor iets tussen zitten! © Victor R Ruiz via Flickr Creative Commons

Basilica di Santa Maria del Fiore in Firenze, Italië: als je in Firenze komt, is deze basiliek het eerste dat je spot! Naast de felle kleuren en opmerkelijke details kijken is onmogelijk. Daar kan de grootte natuurlijk ook voor iets tussen zitten! © Victor R Ruiz via Flickr Creative Commons

Rikaklooster in Bulgarije: 1.147 meter hoog in het onherbergzame Rikagebergte vind je dit “klooster met zebrahuid”. Al sinds de 10de eeuw is dit kleurrijk klooster een bedevaartsoord. © Wikimedia Commons

Rikaklooster in Bulgarije: 1.147 meter hoog in het onherbergzame Rikagebergte vind je dit “klooster met zebrahuid”. Al sinds de 10de eeuw is dit kleurrijk klooster een bedevaartsoord. © Wikimedia Commons

Roze kerk in Triente in de Alpen Zwitserland De blauwe kerk in Bratislava, Slowakije: blauw doet het goed bij de kleurrijke kerken! Dit lichtblauwe exemplaar heeft zijn naam te danken aan de kleur van zijn façade, mozaïeken én dak! © Jorgé Lascar via Flickr Creative Commons Fransiscaanse kerk van de Annunciatie in Ljubljana, Slovenië: als symbool voor de Franciscaanse kloosterorde werd dit heilig gebouw rood geschilderd. Midden op het centrale plein in Ljubljana heeft deze kerk dan ook zeker bekijk! © Wikimedia Commons Kerk van de Verlosser op het Bloed in Sint-Petersburg, Rusland: precies op de plaats waar Tsaar Alexander II is vermoord, werd deze kleurrijke kerk gebouwd. Drukke koepels en kleurrijke details vanbuiten, 7500 vierkante meter mozaïekwerk vanbinnen! © Wikimedia Commons Tsjesme kerk in Sint-Petersburg, Rusland: spontaan krijg je zin in snoep bij het zien van deze lieflijke kerk! De lichte pastelkleuren zijn een unieke verschijning in het bombastische Sint-Petersburg! © Wikimedia Commons Kathedraal van de Voorbede van de Moeder Gods in Moskou, Rusland: deze kleurrijke basiliek is de blikvanger van het Rode Plein. En blikken vangen doet ie zeker! Gebouwd volgens de traditionele houtarchitectuur is deze bekende kerk een echte wirwar van koepels en torentjes! © Pixabay Voronet klooster in Roemenië: de Sixtijnse Kapel van het Oosten wordt dit klooster ook wel eens genoemd! De fresco’s op de buitenmuren hebben zo een intense kleur blauw dat deze in Roemenië zelfs bekend staat als het “Voronet blauw”. © Wikimedia Commons Sint-Michaels klooster in Kiev, Oekraïne: de gouden koepels van deze helderblauwe kerk zijn al van ver te zien. Eens dichterbij is het nochtans vooral de blauwe kleur van het oude klooster die je met verstomming doet slaan! © Wikimedia Commons Sint Sophia kathedraal in Kiev, Oekraïne: als begraafplaats voor de heersers van het Kievse Rijk werd dit imposant bouwwerk uit de grond gestampt in de 11de eeuw. Herkenbaar aan de groene koepels die contrasteren met de witte muren. © Wikimedia Commons Sint-Olafkerk in Noorwegen: de Engelse Margaret Green verloor haar hart aan de Noorse Knut, die na haar dood een anglicaanse kerk bouwde met Noorse invloeden. Voeg hier een beetje kleur aan toe en je hebt de Sint-Olaf kerk! © Multerland via Flickr Creative Commons Blauwe kerk in Seyoisfjorour, IJsland: in een klein stadje aan de fjorden in IJsland, omringd door watervallen en bergen staat een pittoresk blauw kerkje. Om het makkelijk te maken wordt deze kerk ook dan gewoon “de blauwe kerk” genoemd! © CaptainOates via Flickr Creative Commons Debrecen kerk in Hongarije: het kan je nogal geel voor de ogen worden als je voor deze kerk staat. De grootste Protestante kerk in Hongarije is dan ook meteen de meest gele kerk van het land! © Wikimedia Commons Basilica di Santa Maria del Fiore in Firenze, Italië: als je in Firenze komt, is deze basiliek het eerste dat je spot! Naast de felle kleuren en opmerkelijke details kijken is onmogelijk. Daar kan de grootte natuurlijk ook voor iets tussen zitten! © Victor R Ruiz via Flickr Creative Commons Rikaklooster in Bulgarije: 1.147 meter hoog in het onherbergzame Rikagebergte vind je dit “klooster met zebrahuid”. Al sinds de 10de eeuw is dit kleurrijk klooster een bedevaartsoord. © Wikimedia Commons

 

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *