Logeertip in de Vulkaaneifel: hotel Alte Mühle in Bad Bertrich

De Vulkaaneifel, deel van het Duitse Rijnlands leisteenplateau, dankt zijn naam aan de vulkanische activiteit die het landschap gevormd heeft. Tot op vandaag zijn de sporen van kraters met hun meren, lavaformaties en natuurlijke gassen nog altijd zichtbaar. Geen wonder dus dat de natuur inclusief rust en ontspanning hier centraal staat.

Therapeutisch park
Ontspannen lukt perfect in het kuurstadje Bad Bertrich in de Vulkaaneifel. Hier kom je terecht in een oase van rust die bovendien ook grenst aan het Landschaftstherapeutischer Park Römerkessel. Een prachtig, groen park met veel afwisseling. Hier zie je zowel resten van lava tussen de rotsen als vijvers met zwanen. In de buurt ligt ook een mooi onderhouden oorlogskerkhof.

HotelAlteMuhle1

Overnacht en ontspan in de Vulkaaneifel.

Overnacht en ontspan in de Vulkaaneifel.

Kuurstad tussen vulkanen
Bad Bertrich, op zo’n 250 km van Brussel en Antwerpen, staat bekend voor zijn Vulkaaneifelthermen: moderne thermen met natuurwarm water en sauna die voor iedereen toegankelijke zijn. In de onmiddellijke omgeving kan je wandelingen maken met schilderachtige uitzichtpunten. De beschermde Maare (vulkanische meertjes) van Daun liggen slechts op 20 km van het stadje, de Moezelstreek (met het plaatsje Zell) op 10 km.

Familiehotel in ontspannen omgeving
Overnachten kan in het driesterrenhotel Alte Mühle: een familiehotel op 5 minuten wandelen van het centrum van Bad Bertrich. De 34 kamers zijn ruim en stijlvol ingericht en bovendien beschikt een groot deel ervan ook over een balkon. Het uitgebreide ontbijtbuffet garandeert een frisse start van de dag. ’s Avonds schuif je aan tafel in het restaurant dat smakelijke, regionale gerechten serveert of kies à la carte uit onder meer verschillende wildschotels. Het hotel heeft een gratis parking voor de gasten en ligt ook een gezellig zomerterras.

PRAKTISCHE INFORMATIE
Algemeen
Toerisme Duitsland
| www.germany.travel/nl
Toerisme Vulkaaneifel | www.gesundland-vulkaneifel.de
Toerisme Bad Bertrich | www.bad-bertrich.de
Nederlandstalige brochure nodig? Mail naar [email protected]
Overnachten
Hotel Alte Mühle | Bäderstrasse 46 | D 56864 Bad Bertrich
Tel.: 0049/2674.1880 | E-mail: [email protected] | Internet: www.hotel-altemuehle.de

Foto’s: © Hotel Alte Mühle
Coverfoto: © onnola via Flickr Creative Commons

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *