Apart: fiets in 5 dagen rond Berlijn

Wist je dat je helemaal rond Berlijn kan fietsen in vijf dagen? Verschillende hoteleigenaren en regionale parken uit Branderburg en Berlijn sloegen de handen in elkaar om een mooie fietstocht uit te stippelen. Misschien wel een ideetje om je citytrip naar de Duitse hoofdstad tot op een ander niveau te tillen?

Naoorlogs Duitsland
De ruim 200 kilometer lange tocht is heel divers. Goed aangelegde veld- en boswegen, maar ook weinig bereden lanen door water- en bosrijke gebied wisselen elkaar af. De route gaat door acht regionale parken. De sporen van de naoorlogse Duitse geschiedenis zijn zichtbaar aanwezig in het Brandenburggebied. Als je de natuur even beu bent, kun je makkelijk de trein nemen in een van de 24 spoorverbindingen die dicht bij de fietsroute liggen en zo een omweg maken via het stadscentrum van Berlijn.

Fietsen met GPS
Om de route ook zonder landkaart makkelijk te kunnen volgen, stellen hoteleigenaren hun gasten Outdoor-GPS-ontvangers ter beschikking, die precies het verloop van de route laten zien. Pension Sperlingshof, de initiatiefnemer, biedt een bagageservice aan. Zo kun je rustig fietsen terwijl je bagage naar de volgende aankomstplaats wordt gebracht. Zin om nog langer dan 5 dagen te fietsen? De route wordt ook gereden in 7 dagen. Meer info over deze en andere fietsroutes is en rond Berlijn vind je op de website.

PRAKTISCHE INFORMATIE
Internet: www.radreisen-radtouren-berlin-brandenburg.de

Foto: © Pixabay

About Valerie van de Pol

Check Also

Davos Klosters

Stap per stap door Davos Klosters

Davos associeer je wellicht met het World Economic Forum en misschien met foto’s van Prins Charles op skilatten. Maar in de zomer valt er eveneens wat te beleven, zelfs voor de gewone sterveling! Wie van wandelen houdt, vindt er zeker zijn gading. En ook wie aan zijn eerste bergstapjes toe is, biedt Davos Klosters prachtige wandelroutes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *