10 dingen die je nog niet wist over Amsterdam Schiphol Airport

Nu steeds meer Belgen vanuit Schiphol vertrekken is het altijd interessant om over deze derde grootste luchthaven van Europa iets meer te weten. Wie denkt dat een luchthaven één grote wachtzaal is, heeft het mis. Er gebeurt zoveel, soms zelfs heel grappige dingen! 10 leuke weetjes.

Wist je dat…

1. … er soms gekke voorwerpen gevonden worden? Denk maar aan een beademingstoestel, strijkijzers, een koffer met casino jetons, erotische speeltjes, een kunstgebit of 10.000 euro!

2. … er gemiddeld elk jaar een vliegtuig landt met een aan boord geboren baby?

3. … er op Schiphol meer dan 2 miljoen hamburgers per jaar gegeten worden? Er worden per jaar ook 6 miljoen kopjes koffie geserveerd. Alle koffie op Schiphol is trouwens fairtrade!

4. … er geen Gate A te vinden is? Die werd een tijd geleden vervangen door een andere letter. Waarom? Nederlandstalige reizigers verstonden vaak de Engelstalige aankondigingen verkeerd waardoor ze aan Gate E stonden in plaats van Gate A.

5. … Schiphol zo’n 4 meter onder de zeespiegel ligt? In de jaren 20 stond de luchthaven vaak onder water en daarom geven Franse piloten als bijnaam ‘Schiphol-les-Bains’.

6. … de totale lengte van de bagagetransportbanden 30 kilometer lang is? Dit is bijna de helft van de Belgische kustlijn. Dagelijks worden er 120.000 tot 180.000 stuks bagage vervoerd.

7. … Schiphol een eigen bibliotheek heeft met bekende Nederlandse en Vlaamse literaire werken? De boeken zijn vertaald in meerdere talen en reizigers kunnen hun eigen boek ook achterlaten voor andere bezoekers.

8. … er voor jonge gezinnen een baby lounge voorzien is met kinderbedjes waar de kleinsten ongestoord hun middagdutje kunnen doen?

9. … er op Schiphol aangegeven wordt hoe lang je erover doet om naar je Gate te stappen? Zo weet je precies hoe lang je nog kan shoppen of van een drankje kunt genieten voor je vlucht vertrekt.

10. … de populairste bestemmingen binnen Europa Londen, Barcelona en Parijs zijn? En buiten Europa vliegen we het liefst naar Dubai, Atlanta en New York.

Foto: © Schiphol Group

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *