Le Colombier de Bach

Logeertip: relaxen op Zuid-Franse heuvels in de Lot

In het heuvelachtige département du Lot ligt in het piepkleine dorpje Bach de chambre d’hôtes Le Colombier de Bach. Stijlvolle gastenkamers gecombineerd met de gastronomische kunsten van de chef zorgen voor een ideale uitvalsbasis om deze nog ongerepte streek in het zachte zuiden van Frankrijk te verkennen.

Onder de duiventoren
Een colombier is een huis dat bij een duiventoren hoort. Althans, dat zegt de letterlijke betekenis. Figuurlijk betekent het ‘een komen en gaan van mensen, de zoete inval’. Erg bijpassend voor een charmante B&B. Le Colombier de Bach werd ondergebracht in een oude boerderij met schuur. Vanaf 2007 begonnen de eigenaars Chris en Raymond met de renovatie om in maart 2008 hun eerste gasten te verwelkomen. De chambre d’hôtes beschikt over vier aangepaste kamers met telkens een aparte badkamer ideaal voor koppels, gezinnen, een groep vrienden en singles.

Sportieveling of genieter
Wie moeilijk kan stilzitten, hoeft hier niets te vrezen. Wie wil, kan een balletje slaan op het tennisterrein of met een gehuurde fiets de heuvels temmen. Fervente motorrijders komen in deze streek zeker aan hun trekken. Uitrusten onder de zuiderse zon kan aan het zwembad met een heerlijk wijntje bij de hand.

Le Colombier de Bach heet je welkom.

Le Colombier de Bach heet je welkom.

Ontspannen kan aan het zwembad van de B&B.

Ontspannen kan aan het zwembad van de B&B.

Ongerept toerisme
Bach is een deelgemeente van Lalbenque en ligt in de buurt van Cahors, de hoofdstad van het Departement Lot. Dit departement ligt het meest noordelijke in de regio Occitanie (het voormalige Midi-Pyrénées) een heeft Toulouse als hoofdstad. Bach ligt op ongeveer 100 km ten noorden van Toulouse. Le Colombier de Bach bevindt zich in het uiterste zuiden van het departement Lot en grenst aan de departementen Tarn et Garonne en Aveyron. Hoewel de streek op toeristisch vlak nog erg ongerept is, valt er hier en daar toch nog wat te beleven. Alleen al in Lot vind je meer dan 400 bezienswaardigheden.

Le Colombier de Bach beschikt over ruimte gastenkamers.

Le Colombier de Bach beschikt over ruime gastenkamers.

Met de quad of kajak op verkenning
In de onmiddellijke omgeving van de B&B ligt het avonturenpark Cap Nature en een openlucht paintballterrein. Bovendien verken je het gebied makkelijk op een gehuurde quad of al kajakkend op de Lot. Liefhebbers kunnen een bezoek brengen aan de plaatselijke marktjes, gehuld in typische zuiderse geuren en kleuren. Elke week gaat er ergens in de buurt ook wel een brocante markt door om eens over te slenteren.

Uitzichtpunt
Saint-Cirq Lapopie behoort zonder twijfel tot één van de mooiste dorpjes van het departement en ligt op amper 18 km van Le Colombier De Bach. De gotische huizen leunen stoutmoedig tegen een klif van 80 meter hoog aan. Vanaf de uitsteek, na een krachtige klim, heb je dan ook adembenemende uitzichten over de vallei van de Lot.

's Zomers wordt er gezellig gegeten in een tent in de tuin.

’s Zomers wordt er gezellig gegeten in een tent in de tuin.

Bedevaartsoord en hiërogliefentapijt
Cahors, de hoofdstad van het departement, verleidt dan weer met een oud een nieuw gedeelte. Terwijl Rocamadour, na Lourdes, het bekendste en meest bezochte bedevaartsoord van Frankrijk. De stad ligt op de route van Santiago de Compostella. Figeac staat bekend om zijn Place des Ecritures waar een gigantisch tapijt van zwarte graniet met hiërogliefen de aandacht trekt.

Regionaal natuurpark
Echte natuurliefhebbers zijn op hun plaats in het Parc naturel régional des Causses du Quercy, een natuurgebied in het noordoosten van de regio Occitanie. Het uitgestrekte park omvat 97 gemeentes en bestaat uit 176 000 ha. In het noorden wordt het park begrensd door de Dordogne, in het zuiden eindigt het park op de Quercy Blanc, onder de kantons van Limogne, Quercy en Lalbenque, nog voor de valleien van de Aveyron en de Garonne. In het westen ligt Cahors net buiten het park en in het oosten ligt Figeac er net buiten.

PRAKTISCHE INFORMATIE
Le Colombier de Bach | Lieudit Colombié | 46230 Bach
Tel. +33 (0) 565 20 11 58 | Tel. +32 (0) 472 26 01 00
Internet: www.lecolombierdebach.com
GPS-coördinaten | Latitude: 44,353° | Longitude: 1,665°

Foto’s: © Le Colombier de Bach

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *