De 9 beste Belgische chambres d’hôtes in het buitenland aller tijden

Elk jaar worden de beste Belgische chambres d’hôtes in het buitenland bekend gemaakt via de gelijknamige website bestchambresdhotes.com. Logeren bij Belgen in Frankrijk en Zuid-Europa blijft jaar na jaar razend populair. Vandaar dit mooie lijstje met de beste plekjes aller tijden waar Belgische gastheren en -vrouwen jou met open armen ontvangen.

1. La Granja: dit jaar beloond als beste Belgische B&B in 2016 in Frankrijk. La Granja ligt te midden van het glooiende landschap in Lot-et-Garonne, ook wel het ‘Toscane van Frankrijk’ genoemd, meer bepaald in Trentels. Uitbaters Daniëlla Dhaenens en Patrick Van Hoorebeke bieden 2 comfortabel uitgeruste Gîtes met privé-zwembad aan van elk 4 kamers en ook 3 gastenkamers met telkens plaats voor gezinnen van 4 personen. Actievelingen huren hier een mountainbike en kunnen op ontdekking in de streek! © La Granja

1. La Granja: dit jaar beloond als beste Belgische B&B in 2016 in Frankrijk. La Granja ligt te midden van het glooiende landschap in Lot-et-Garonne, ook wel het ‘Toscane van Frankrijk’ genoemd, meer bepaald in Trentels. Uitbaters Daniëlla Dhaenens en Patrick Van Hoorebeke bieden 2 comfortabel uitgeruste Gîtes met privé-zwembad aan van elk 4 kamers en ook 3 gastenkamers met telkens plaats voor gezinnen van 4 personen. Actievelingen huren hier een mountainbike en kunnen op ontdekking in de streek! © La Granja

2. Villa Verde: hoewel Nicole en Yves een bloeiende horecazaak in Knokke hadden, verkochten ze hun stek aan de Noordzee om met chambres en table d’hôtes in Zuid-Frankrijk te beginnen. Ze trokken naar de Middellandse Zee en kochten in de badplaats Saint-Raphael een rustig gelegen villa in Californische stijl. Ze werd in een recordtempo verbouwd tot gastenverblijf met vier comfortabele en romantische kamers. Yves staat nog steeds in de keuken en biedt nu samen met Nicole een table d’hôtes met gastronomische allures aan. © Zoover/Simon Vandewalle

2. Villa Verde: hoewel Nicole en Yves een bloeiende horecazaak in Knokke hadden, verkochten ze hun stek aan de Noordzee om met chambres en table d’hôtes in Zuid-Frankrijk te beginnen. Ze trokken naar de Middellandse Zee en kochten in de badplaats Saint-Raphael een rustig gelegen villa in Californische stijl. Ze werd in een recordtempo verbouwd tot gastenverblijf met vier comfortabele en romantische kamers. Yves staat nog steeds in de keuken en biedt nu samen met Nicole een table d’hôtes met gastronomische allures aan. © Zoover/Simon Vandewalle

3. Les Deux F: na tien jaar vonden de Gentse vriendinnen Fien en Greet een nieuwe stek voor hun B&B. Hun gastenverblijf met 5 kamers ligt nu in Bedou bij het dichtbevolkte Cazals-des-Bayles. Ook hier kreeg elke kamer een aparte, originele decoratie. De inrichting is sober en strak, maar verwijst steeds naar een bekende film. Ook tijdens de gezellige table d’hôtes geven Fien en Greet blijk van fantasie door een gevarieerde en creatieve keuken aan te bieden. Tijdens de zomermaanden worden in de tuin films geprojecteerd. © Les Deux F

3. Les Deux F: na tien jaar vonden de Gentse vriendinnen Fien en Greet een nieuwe stek voor hun B&B. Hun gastenverblijf met 5 kamers ligt nu in Bedou bij het dichtbevolkte Cazals-des-Bayles. Ook hier kreeg elke kamer een aparte, originele decoratie. De inrichting is sober en strak, maar verwijst steeds naar een bekende film. Ook tijdens de gezellige table d’hôtes geven Fien en Greet blijk van fantasie door een gevarieerde en creatieve keuken aan te bieden. Tijdens de zomermaanden worden in de tuin films geprojecteerd. © Les Deux F

4. Maison Mambré: dit was ooit een buitenhuis van een kloostergemeenschap uit de naburige stad Albi. Wim Vandepitte en Veerle Teetaert uit Aarsele waren vooral bekoord door het rustgevende uitzicht op de rivier de Tarn. Het bakkersgezin transformeerde het sobere gebouw tot een charmeadres voor natuurliefhebbers en cultuursnuivers. De kamers zijn met veel goede smaak ingericht, de kapel werd een gezellig salon, een terras met uitzicht op de tuin en een groot zwembad. Wim bakt nog steeds brood en lekkernijen en ook ’s avonds worden de gasten culinair verwend.

4. Maison Mambré: dit was ooit een buitenhuis van een kloostergemeenschap uit de naburige stad Albi. Wim Vandepitte en Veerle Teetaert uit Aarsele waren vooral bekoord door het rustgevende uitzicht op de rivier de Tarn. Het bakkersgezin transformeerde het sobere gebouw tot een charmeadres voor natuurliefhebbers en cultuursnuivers. De kamers zijn met veel goede smaak ingericht, de kapel werd een gezellig salon, een terras met uitzicht op de tuin en een groot zwembad. Wim bakt nog steeds brood en lekkernijen en ook ’s avonds worden de gasten culinair verwend.

5. La Ferme de Charel: Marc Walschaert en Chantal Aelbrecht uit Sint-Lievens-Houtem bieden charmekamers aan in een bijna vierhonderd jaar oude hoeve. Charel verwijst niet naar de jongensnaam, maar wel naar het afgelegen gehucht in de Limousin. Vanaf het terras geniet je van een schitterend uitzicht over het licht glooiende landschap dat zich uitstekend leent voor fiets-, moto- en wandelvakanties. © La Ferme de Charel

5. La Ferme de Charel: Marc Walschaert en Chantal Aelbrecht uit Sint-Lievens-Houtem bieden charmekamers aan in een bijna vierhonderd jaar oude hoeve. Charel verwijst niet naar de jongensnaam, maar wel naar het afgelegen gehucht in de Limousin. Vanaf het terras geniet je van een schitterend uitzicht over het licht glooiende landschap dat zich uitstekend leent voor fiets-, moto- en wandelvakanties. © La Ferme de Charel

6. Casa d’Oro: deze B&B in Italië eindigde vorig jaar op de 2de plaats in de categorie ‘Beste Belgische B&B in Zuid-Europa’. Maar dit jaar slaagden de West-Vlamingen Jan Vandorpe en Filip Van Branteghem erin de eerste plaats weg te kapen. Casa d’Oro ontstond uit een oud plattelandshuis in Oro, in het Italiaanse Umbrië. Overnachten gaat in een van de 3 aangename gastenkamers op de eerste verdieping of in de ruime studio in het bijgebouw achteraan. Van hieruit ontdek je het echte Italië te voet of op de Vespa! © Casa d’Oro

6. Casa d’Oro: deze B&B in Italië eindigde vorig jaar op de 2de plaats in de categorie ‘Beste Belgische B&B in Zuid-Europa’. Maar dit jaar slaagden de West-Vlamingen Jan Vandorpe en Filip Van Branteghem erin de eerste plaats weg te kapen. Casa d’Oro ontstond uit een oud plattelandshuis in Oro, in het Italiaanse Umbrië. Overnachten gaat in een van de 3 aangename gastenkamers op de eerste verdieping of in de ruime studio in het bijgebouw achteraan. Van hieruit ontdek je het echte Italië te voet of op de Vespa! © Casa d’Oro

7. Casa Las Yeseras: een mooi uitzicht, dicht bij de zee en in de buurt van een authentiek Spaans dorp: dit waren de criteria die Luc Neveux en Iris Janssens uit Mechelen vooropstelden bij hun zoektocht naar een geschikte B&B. Op een bergtop bij Mojácar, in het achterland van de Costa de Almería, bouwden ze hun gastenverblijf. De bouw was een avontuur maar de ruime kamers bieden alle comfort. Een leuke plek voor een luie vakantie bij het zwembad en met schitterend uitzicht. © Zoover

7. Casa Las Yeseras: een mooi uitzicht, dicht bij de zee en in de buurt van een authentiek Spaans dorp: dit waren de criteria die Luc Neveux en Iris Janssens uit Mechelen vooropstelden bij hun zoektocht naar een geschikte B&B. Op een bergtop bij Mojácar, in het achterland van de Costa de Almería, bouwden ze hun gastenverblijf. De bouw was een avontuur maar de ruime kamers bieden alle comfort. Een leuke plek voor een luie vakantie bij het zwembad en met schitterend uitzicht. © Zoover

8. Cortijo Valavero: deze Spaanse B&B onder leiding van de Belgische Vanessa en Jorge, volbloed Andalusiër, staat voor rust en duurzaamheid. Met meer dan 400 m² buitenterras zijn de mogelijkheden om te ontspannen eindeloos. Bovendien zie je overal waar je kijkt honderden hectaren natuurschoon. Dankzij allerhande duurzame inspanningen draagt Cortijo Valavero bij tot een beter milieu. Dat vertaalt zich ook in eerlijk, lokaal en vers eten! In de B&B is plaats voor maximaal 12 gasten. © Cortijo Valavero

8. Cortijo Valavero: deze Spaanse B&B onder leiding van de Belgische Vanessa en Jorge, volbloed Andalusiër, staat voor rust en duurzaamheid. Met meer dan 400 m² buitenterras zijn de mogelijkheden om te ontspannen eindeloos. Bovendien zie je overal waar je kijkt honderden hectaren natuurschoon. Dankzij allerhande duurzame inspanningen draagt Cortijo Valavero bij tot een beter milieu. Dat vertaalt zich ook in eerlijk, lokaal en vers eten! In de B&B is plaats voor maximaal 12 gasten. © Cortijo Valavero

9. Amoliv: Erika Raes uit Oostende woont al bijna twintig jaar in Toscane. Door haar huwelijk met Roberto ontdekte ze haar passie voor olijfolie. Op een heuvelflank renoveerde het paar een oude olijfboerderij waar ze gastenkamers aanbieden. Ook de olijfgaard kwam weer tot leven en Erika heeft zich ontpopt tot deskundige op het gebied van lekkere olijfolie die hier ambachtelijk geproduceerd wordt. Een vakantie in Amoliv is een aanrader voor genieters die van hier ook makkelijk Sienna en Firenze bezoeken. © Amoliv

9. Amoliv: Erika Raes uit Oostende woont al bijna twintig jaar in Toscane. Door haar huwelijk met Roberto ontdekte ze haar passie voor olijfolie. Op een heuvelflank renoveerde het paar een oude olijfboerderij waar ze gastenkamers aanbieden. Ook de olijfgaard kwam weer tot leven en Erika heeft zich ontpopt tot deskundige op het gebied van lekkere olijfolie die hier ambachtelijk geproduceerd wordt. Een vakantie in Amoliv is een aanrader voor genieters die van hier ook makkelijk Sienna en Firenze bezoeken. © Amoliv

1. La Granja: dit jaar beloond als beste Belgische B&B in 2016 in Frankrijk. La Granja ligt te midden van het glooiende landschap in Lot-et-Garonne, ook wel het ‘Toscane van Frankrijk’ genoemd, meer bepaald in Trentels. Uitbaters Daniëlla Dhaenens en Patrick Van Hoorebeke bieden 2 comfortabel uitgeruste Gîtes met privé-zwembad aan van elk 4 kamers en ook 3 gastenkamers met telkens plaats voor gezinnen van 4 personen. Actievelingen huren hier een mountainbike en kunnen op ontdekking in de streek! © La Granja 2. Villa Verde: hoewel Nicole en Yves een bloeiende horecazaak in Knokke hadden, verkochten ze hun stek aan de Noordzee om met chambres en table d’hôtes in Zuid-Frankrijk te beginnen. Ze trokken naar de Middellandse Zee en kochten in de badplaats Saint-Raphael een rustig gelegen villa in Californische stijl. Ze werd in een recordtempo verbouwd tot gastenverblijf met vier comfortabele en romantische kamers. Yves staat nog steeds in de keuken en biedt nu samen met Nicole een table d’hôtes met gastronomische allures aan. © Zoover/Simon Vandewalle 3. Les Deux F: na tien jaar vonden de Gentse vriendinnen Fien en Greet een nieuwe stek voor hun B&B. Hun gastenverblijf met 5 kamers ligt nu in Bedou bij het dichtbevolkte Cazals-des-Bayles. Ook hier kreeg elke kamer een aparte, originele decoratie. De inrichting is sober en strak, maar verwijst steeds naar een bekende film. Ook tijdens de gezellige table d’hôtes geven Fien en Greet blijk van fantasie door een gevarieerde en creatieve keuken aan te bieden. Tijdens de zomermaanden worden in de tuin films geprojecteerd. © Les Deux F 4. Maison Mambré: dit was ooit een buitenhuis van een kloostergemeenschap uit de naburige stad Albi. Wim Vandepitte en Veerle Teetaert uit Aarsele waren vooral bekoord door het rustgevende uitzicht op de rivier de Tarn. Het bakkersgezin transformeerde het sobere gebouw tot een charmeadres voor natuurliefhebbers en cultuursnuivers. De kamers zijn met veel goede smaak ingericht, de kapel werd een gezellig salon, een terras met uitzicht op de tuin en een groot zwembad. Wim bakt nog steeds brood en lekkernijen en ook ’s avonds worden de gasten culinair verwend. 5. La Ferme de Charel: Marc Walschaert en Chantal Aelbrecht uit Sint-Lievens-Houtem bieden charmekamers aan in een bijna vierhonderd jaar oude hoeve. Charel verwijst niet naar de jongensnaam, maar wel naar het afgelegen gehucht in de Limousin. Vanaf het terras geniet je van een schitterend uitzicht over het licht glooiende landschap dat zich uitstekend leent voor fiets-, moto- en wandelvakanties. © La Ferme de Charel 6. Casa d’Oro: deze B&B in Italië eindigde vorig jaar op de 2de plaats in de categorie ‘Beste Belgische B&B in Zuid-Europa’. Maar dit jaar slaagden de West-Vlamingen Jan Vandorpe en Filip Van Branteghem erin de eerste plaats weg te kapen. Casa d’Oro ontstond uit een oud plattelandshuis in Oro, in het Italiaanse Umbrië. Overnachten gaat in een van de 3 aangename gastenkamers op de eerste verdieping of in de ruime studio in het bijgebouw achteraan. Van hieruit ontdek je het echte Italië te voet of op de Vespa! © Casa d’Oro 7. Casa Las Yeseras: een mooi uitzicht, dicht bij de zee en in de buurt van een authentiek Spaans dorp: dit waren de criteria die Luc Neveux en Iris Janssens uit Mechelen vooropstelden bij hun zoektocht naar een geschikte B&B. Op een bergtop bij Mojácar, in het achterland van de Costa de Almería, bouwden ze hun gastenverblijf. De bouw was een avontuur maar de ruime kamers bieden alle comfort. Een leuke plek voor een luie vakantie bij het zwembad en met schitterend uitzicht. © Zoover 8. Cortijo Valavero: deze Spaanse B&B onder leiding van de Belgische Vanessa en Jorge, volbloed Andalusiër, staat voor rust en duurzaamheid. Met meer dan 400 m² buitenterras zijn de mogelijkheden om te ontspannen eindeloos. Bovendien zie je overal waar je kijkt honderden hectaren natuurschoon. Dankzij allerhande duurzame inspanningen draagt Cortijo Valavero bij tot een beter milieu. Dat vertaalt zich ook in eerlijk, lokaal en vers eten! In de B&B is plaats voor maximaal 12 gasten. © Cortijo Valavero 9. Amoliv: Erika Raes uit Oostende woont al bijna twintig jaar in Toscane. Door haar huwelijk met Roberto ontdekte ze haar passie voor olijfolie. Op een heuvelflank renoveerde het paar een oude olijfboerderij waar ze gastenkamers aanbieden. Ook de olijfgaard kwam weer tot leven en Erika heeft zich ontpopt tot deskundige op het gebied van lekkere olijfolie die hier ambachtelijk geproduceerd wordt. Een vakantie in Amoliv is een aanrader voor genieters die van hier ook makkelijk Sienna en Firenze bezoeken. © Amoliv

PRAKTISCHE INFORMATIE
La Granja, Lieudit Favard, 47140 Trentels, Lot-et-Garonne, Frankrijk.
Telefoon: 00-33-(0)5.53.70.39.25
Website: www.gites-lagranja.com

Villa Verde, 121 Avenue des Ajoncs d’Or, Boulouris, F-83700 Saint-Raphael (Var, Provence-Alpes-Côte-d’Azur), Frankrijk.
Telefoon: 00-33-(0)6.15.40.38.57 | 00-32.475.46.94.48
Website: www.lavillaverde.com

Les Deux F, Bedou, 09500 Cazals-des-Baylès, Frankrijk.
Telefoon: 00-33-(0)6.78.70.53.59
Website: www.lesdeuxf.com

Maison Mambré, La Teoulette, 81430 Bellegarde-Marsal (Tarn), Frankrijk.
Telefoon : 00-33-(0)6.73.41.97.59
Website: www.maisonmambre.com

La Ferme de Charel, Lieu-dit Charel, 19490 Sainte-Fortunade, Corrèze, Franrkijk.
Telefoon: 00-33-(0)6.78.50.97.44
Website: www.lafermedecharel.com

Casa d’Oro, Vocabolo Santa Lucia 53c, 06066 Oro, Perugia, Italië.
Telefoon: 00-39-(0)75.83.28.01
Website: www.casadoro-umbria.it

Casa Las Yeseras, Termino Municipal de Bédar, 04288 Bédar (Almeria, Andalusië), Spanje.
Telefoon: 00-34-(0)687.67.10.85
Website: www.casalasyeseras.com

Cortijo Valavero, Sierra de Lújar, 18614 Lújar, Granada, Spanje.
Telefoon: 00-34-(0)627.92.46.83
Website: www.cortijovalavero.com

Amoliv, Via Giorgia La Pira 3, I-52020 Cavriglia (Toscane), Italië.
Telefoon: 00-39-335.654.8332
Website: www.amoliv.com

Over deze auteur

Reisreporter Kiënta houdt van steden. Met haar camera en notitieblok in de hand gaat ze op indrukwekkende pleinen en in smalle steegjes op zoek naar de mooiste architectuur, de boeiende cultuur en de lekkerste adresjes. Actief vindt ze haar draai op skilatten en ook nationale parken schrikken haar niet af!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *