Logeertip: Italiaanse renaissance in La Villa des Arts

Dat Savigné L’ Evêque niet zomaar een Frans dorpje is bewijst het 18de eeuwse jachtkasteel. Hier creëerden Christine en Hervé een unieke B&B. Hun passie voor kunst en Italië, hun kennis van antiek en hun talent om mensen hartelijk te ontvangen maakt van Villa Des Arts een droomverblijf.

Romantiek en levenskunst
Na twee jaar intensief renoveren onderging deze adellijke villa een gedaanteverwisseling. Als lerares Latijn en Grieks die een voorliefde heeft voor Italiaanse schilders heeft Christine het volledige gebouw ingericht als een Italiaanse villa. Schilder Philippe Brault voorzag alle muren van prachtige fresco’s en romantische taferelen. Antieke meubelen en kunstvoorwerpen maken van La Villa Des Arts een kunstwerk op zich. Vanop het terras bewonderen we de twee hectaren grote parktuin met zijn waterpartijen en tuinbeelden te midden van verschillende bloemperken.

Zelfs de tuin werd romantisch en volledig in de stijl van het hotel ingericht.

Zelfs de tuin werd romantisch en volledig in de stijl van het hotel ingericht.

In bed met Venus
In de Botticelli suite (een van de vier kamers) kijk je uit op muurschilderingen van de Italiaanse grootmeester. Levensgrote afbeeldingen van de Geboorte van Venus, de drie Gratiën en andere meesterwerken sieren de kamer. Een stemmig salon en een badkamer met muziek en kleurtherapie maken er deel vanuit.

Titiaan verleidt
De Titiaan kamer verrast met zijn ecru beschilderde muren met tromep-l’oeiltechniek door de houten lambrisering en de verleidelijke Titiaandame in de open badkamer. In de romantische kamer slaap je in een kunstig hemelbed terwijl de familiekamer over een comfortabel smeedijzeren meubilair beschikt. Alle kamers, voorzien, van fleurige bloemen, kunstboeken en versnaperingen lijken wel appartementen op zich.

Luxueuze muurschilderingen, veel details en bijpassende meubels. Het plaatje klopt in La Villa des Arts.

Luxueuze muurschilderingen, veel details en bijpassende meubels: het plaatje klopt in La Villa des Arts.

Genieten, genieten en genieten
De statige salons met parket uit Franse eik zijn luxueus ingericht, de ene als rust- en leesruimte en de andere als ontbijtzaal. s’ Morgens wordt een uitzonderlijk ontbijtbuffet geserveerd  met als tafelsierkunst gedekte tafels. Na een glaasje frisse Loirewijn op het terras maken we ons klaar voor een duik in het verwarmde open zwembad, dat al even sfeervol is als de villa. Dat dit nog niet het einde is vertelt Christine ons bij een tas koffie. Ze heeft duidelijk nog vele plannen.

Enkele tips in de omgeving
– Vele mogelijkheden om te wandelen, te fietsen of paard te rijden
– Bezoek het automekka Le Mans
– Abdij van Epau
– Golfen in Sargé-Lès-Le-Mans
– Golfen in Mulsanne

PRAKTISCHE INFO
La Villa des Arts | Grande rue 68 | Savigné- l’ Eveque
E-mail: [email protected] | Internet: www.lavilladesarts.com

Foto’s: © Hans Sterkendries via Panoramio

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *