5 x overnachten vlak bij de Franse stadions

Van 10 juni tot 10 juli strijden onze Belgen voor de overwinning tijdens het EK Voetbal in Frankrijk. Een goede reden om zelf naar het gastland te trekken en te supporteren vanop de eerste rij. Logis, het onafhankelijk netwerk van hoteliers in Europa, stelt alvast een lijstje samen met de voornaamste slaapplaatsen dicht bij de stadions.

Logis Auberge du Château Bleu – Île de France – Stade de France
In het hartje van de wijk Vieux Pays in Tremblay-en-France ligt hotel Auberge du Château Bleu verscholen in het groen. Dit statige verblijf telt 5 sfeervolle kamers met zicht op de tuin. Aan tafel serveert de chef van Château Bleu traditionele seizoengerechten met een twist. Deze slaapplek, even buiten Parijs op amper 18 km van het Stade de France, is een goede uitvalsbasis om de hoogtepunten van Euro 2016 van op de eerste rij te beleven en tussendoor een uitstapje naar Parijs te maken. Vanaf 145 euro per nacht voor een tweepersoonskamer.

Logis Charme & Business hotel

Logis Charme & Business hotel

Logis Charme & Business hotel – Rhône-Alpes – Stade des Lumières
In het hartje van het kleine massief Monts d’Or, vlakbij de wijnstreek Beaujolais, vind je Charme & Business Hôtel, een van de oudste hotels van Lyon. Ingericht met trendy, sfeervolle kamers en suites heerst er een familiale sfeer. Het restaurant La Gentilhordière, verkozen tot Table Distinguée, biedt kwaliteit en creativiteit. Voor een ontspannend moment kun je terecht in de Spa Cinq Mondes met jacuzzi, hamam, relaxerende massages en diverse verzorgingen. Op 30 km van hier is het Stade des Lumières vlot bereikbaar. In dit stadion worden 6 wedstrijden van Euro 2016 gespeeld, ook de halve finale. Vanaf 75 euro per nacht voor een tweepersoonskamer.

Logis Hôtel des Beaux-Arts – Midi-Pyrenées – Stadium Toulouse
Hôtel des Beaux-Arts is een klein, maar karaktervol etablissement in het historische stadscentrum van Toulouse. De 17 kamers in het 18de eeuwse geklasseerde gebouw zijn smaakvol ingericht en bieden een adembenemend zicht op de Garonne, Pont Neuf en Hôtel-Dieu. Hoog boven de oevers van de Garonne serveert de brasserie van het hotel het beste van wat het zuidwesten van Frankrijk op culinair vlak te bieden heeft. Het interieur ademt een aparte sfeer uit dankzij de mengeling van art deco- en belle époque-stijl. Dit is niet alleen het ideale adres voor cultuurliefhebbers, die het rijke erfgoed van de roze stad kunnen ontdekken, maar ook voor voetbalfans: in het Stadium Toulouse, op minder dan 3 km, vinden 4 wedstrijden van de Europese competitie plaats. Vanaf 75 euro per nacht voor een tweepersoonskamer.

Logis Hôtel des Beaux-Arts

Logis Hôtel des Beaux-Arts

Logis Au Comté D’Ornon Hôtel et Spa – Aquitaine – Stade Matmut Atlantique
In het hartje van de Gironde, net buiten Bordeaux, bevindt zich Au Comté d’Ornon Hôtel et Spa, een onlangs gerenoveerd hotel-restaurant met een moderne architectuur en verschillende terrassen. Het ligt in een ongerepte natuurlijke omgeving, tussen duinen en bossen, op minder dan een uur van de stranden van de Atlantische kust. Het telt 38 kamers – ook gezinssuites en kamers die met elkaar in verbinding staan. Ideaal voor een weekendje uit met het hele gezin. In het strakke, stijlvolle kader in het hotel of op het zonnige terras genieten de gasten van de regionale en traditionele specialiteiten, louter en alleen bereid met verse seizoenproducten. Ook op het vlak van wijn valt in deze streek heel wat te ontdekken. Voetbalfans kunnen in het Stade Matmut Atlantique, op 24 km van het hier, een kwartfinale of een van de vier andere voetbalwedstrijden van Euro 2016 bijwonen. Vanaf 56 euro per nacht voor een tweepersoonskamer.

Logis Hôtel Lensotel

Logis Hôtel Lensotel

Logis Hôtel Lensotel – Nord-Pas-De-Calais – Stade Bollaert & Stade Pierre Mauroy
Lensotel aan de rand van de stad Lens is een groot gebouw met een Provençaals geïnspireerde architectuur. Dit hotel beschikt over een suite en 70 kamers, trendy ingericht. Het restaurant met zijn imposante schoorsteen, veranda’s en terras met zicht op de tuin en het zwembad, vormt het ideale kader om te genieten van een verfijnde, traditionele keuken. Op enkele minuten van het Stade Bollaert (Lens) en het Stade Pierre Mauroy (Rijsel), het museum Louvre de Lens, de begraafplaats Notre-Dame-de-Lorette met gesneuvelden uit de Eerste Wereldoorlog en de belforten van Douai, Béthune en Arras geniet dit verblijf een ideale ligging om de bezienswaardigheden van de streek te bezoeken. Vanaf 78 euro per nacht voor een tweepersoonskamer.

Foto’s: © Logis

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *