Interlaken als uitvalsbasis voor prachtige dagtrips

Interlaken ligt in het Berner Oberland tussen het meer van Brienz en het meer van Thun. Vanuit de gezellige stad kun je verschillende interessante daguitstappen maken naar de hoger gelegen Berner Alpen. Reisreporter Valerie ontdekte Interlaken en Grindelwald, het gletsjerdorp van Zwitserland.

Met de panoramatrein
Vanuit Interlaken nemen we de panoramatrein naar Grindelwald. De trein, die in dit gebied erg veel voorkomt, heeft enorme ramen. Zo kunnen we ’s ochtends in alle rust wakker worden en genieten van het Zwitsers landschap. Een half uurtje later zijn we al in Grindelwald.

Gletsjerdorp
Grindelwald wordt ook wel het gletsjerdorp genoemd doordat de Untere Grindelwaldgletsjer en de Obere Grindelwaldgletsjer vroeger beiden tot aan het dorp kwamen. Nu moeten we helaas al erg goed kijken om één van de twee te kunnen zien. De gletsjers zijn vandaag de dag bijna helemaal teruggetrokken tot op de berg de Eiger.

De tocht richting de gletsjerkloof levert indrukwekkende beelden op. © Switzerland Tourism / Stefan Schlumpf

De tocht richting de gletsjerkloof levert indrukwekkende beelden op. © Switzerland Tourism / Stefan Schlumpf

Idyllische wandeling
We vertrekken van het treinstation van Grindelwald naar de gletsjerkloof die op een uurtje wandelen ligt. De tocht brengt ons langs typische Zwitserse hutten en romantische riviertjes. Als het weer niet meezit, kun je in Grindelwald de bus nemen tot aan de gletsjerkloof.

Woeste schoonheid
Vanuit het hotel Gletscherschlucht kan ik de woeste schoonheid van de één kilometer lange Gletsjerkloof ontdekken. De ongetemde rivier die tussen de metershoge rotsen raast, je wordt er even stil van. Onderweg overvalt de ene na de andere indruk me. Als mens voel ik me even heel nietig, want hier heerst de natuur. Op het einde van de weg die door rotsen en over houten bruggen gaat, is er een uitkijkpunt waar ik tientallen foto’s maak. Dit zijn indrukken die ik niet snel zal vergeten.

Het meer van Brienz. © Interlaken Tourismus / Bruno Petroni

Het meer van Brienz. © Interlaken Tourismus / Bruno Petroni

Naar het meer van Brienz
Het gletsjerbezoek zit er veel te snel op. Ik neem de trein van Grindelwald terug naar Interlaken, waar iets compleet anders op het programma staat: een stoomboot! Deze boot vaart over het meer van Brienz en doet alle kleine dorpen aan die aan de oever liggen. De wijde, rustige uitzichten brengt me even helemaal tot rust.

Historische kabelbaan
We meren aan in Giessbach, waar we de oudste kabelbaan van Europa nemen. Deze brengt ons naar het Grand Hotel Giessbach, dat al sinds 1873 de beau monde van Zwitserland en omstreken op bezoek krijgt. In dit romantische hotel in Belle Epoque-stijl waan je je in een historische roman. Naast het hotel ligt een sprookjesachtige waterval, waar koppeltjes en jonggehuwden gretig voor poseren.

Een blik op Interlaken met het meer van Thun. © Interlaken Tourismus / Jan Geerk

Een blik op Interlaken met het meer van Thun. © Interlaken Tourismus / Jan Geerk

Ballenberg chocolade
Eenmaal weer in Interlaken ga ik op zoek naar souvenirs om mee te nemen naar het thuisfront. Geen beter geschenkje dan Zwitserse chocolade! Interlaken staat bekend om de Ballenberg chocolade. Kiezen is moeilijk door het overgrote aanbod!

Luxe in Grand Hotel Beau Rivage
Moe maar voldaan kom ik aan in ons hotel, waar ik even in het zwembad plons om de indrukken van de dag te laten bezinken. ’s Avonds wacht er een heerlijk 3-gangen menu in de mooie eetzaal van het hotel. De perfecte manier om je dag af te sluiten!

PRAKTISCHE INFO
Algemeen

Toerisme Interlaken
| www.interlaken.ch
Toerisme Grindelwald
| www.jungfrauregion.ch
Toerisme Zwitserland
| www.myswitzerland.com | www.swiss.com
Eten en drinken
Gletscherschlucht restaurant
| Gletscherschlucht | 3818 Grindelwald
Internet: www.gletscherschlucht.ch
Grand Hotel Giessbach
| 3855 Brienz | www.giessbach.ch
Overnachten
Grand Hotel Beau Rivage
| Höheweg 211 | 3800 Interlaken
Internet: www.lindner.de/en/LGHBR
Bereikbaarheid

Openbaar vervoer Zwitserland
| www.swisstravelsystem.com

Coverfoto: © Switzerland Tourism / Ivo Scholz

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *