Wellnesstip dichtbij: ontspan in de grootste sauna ter wereld

Goed nieuws voor fans van spa’s en thermen: wist je dat de grootste sauna ter wereld op slechts 5 uur rijden van België ligt? Zo’n 120 km ten zuiden van Frankfurt am Main vind je Thermen & Badewelt in het Duitse stadje Sinsheim waar je je kunt vergapen in een sauna van maar liefst 166 vierkante meter groot. Er is plaats voor 150 personen.

De grootste sauna ter wereld kijkt op uit een aquarium vol koi vissen!

De grootste sauna ter wereld kijkt op uit een aquarium vol koi vissen!

Bioscoopsauna
Sinds mei 2013 pronkt het wellnesscentrum in het ‘Guinness Book of World Records’. Die beloning is vooral te danken aan de bijzondere sauna. De 116 m² grote ruimte biedt plaats voor 150 personen op verschillende niveaus en kijkt bovendien ook uit op een groot aquarium met Japanse koi vissen. In totaal zijn er 9 sauna’s met een eigen thema zoals een bioscoopsauna of een tropische sauna.

Onder de palmbomen
Wie genoeg gezweet heeft bij 70°C kan afkoelen in het 3.000 vierkante meter grote waterparadijs. De baden met turquoise gekleurd water omringd door 400 echte palmbomen zorgen voor een unieke sfeer en een oase van rust. Echt zin in iets hartigs? In het Weens koffiehuis zijn een cappuccino of een stukje Sachertorte nooit ver weg.

Nog niet uitgezweet? Probeer één van de 9 themasauna's!

Nog niet uitgezweet? Probeer één van de 9 themasauna’s!

Gezondheidsbad
Thermen & Badewelt Sinsheim beschikt ook over een aantal geneeskrachtige baden, te vinden in het ‘Palmparadijs’. In het water van zo’n aangename 34°C vinden lichaam en geest hun evenwicht terug dankzij massagesproeiers voor nek en schouders. De verkwikkende gezondheidsbaden bevatten kostbare mineralen, calcium, lithium, selenium of een hoog zoutgehalte dat het lichaam helpt zuiveren en versterken.

Onder de sterrenhemel
Het schoonheid- en wellnessprogramma met 80 verschillende behandelingen maken de ervaring compleet. Blikvanger van het gebouw is het glazen dak dat overdag en ’s avonds een blik op oneindig oplevert. Op warme zomerdagen kan je buiten zwemmen en zonnen op de terrassen en gazons. ’s Avonds kom je helemaal tot rust onder de sterren. Zalig!

Meer info: www.badewelt-sinsheim.de

Foto’s: © Thermen & Badewelt Sinsheim

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *