Skiën in een zonovergoten Stubai Vallei zorgt voor lentekriebels

Skiën in de lente in de Stubai Vallei zorgt voor dubbel plezier: de plek is sneeuwzeker genoeg en je geniet er volop van de zon! Door de hooggelegen locatie van de Stubaier gletsjer en de drie andere skigebieden ligt er gegarandeerd sneeuw. Vergeet ook niet te proeven van de culinaire lekkernijen naast de piste!

Laagjes zonnecrème
De laagjes warme kleding kunnen verruild worden voor laagjes zonnebrand want de winter gaat nu langzaam over in de lente. Beneden in de vallei kunnen wandelaars en fietsers al genieten van de eerste sneeuwvrije routes, terwijl wintersportfanaten in de bergen nog volop profiteren van de met sneeuw bedekte pistes.

Restaurant Schaufelspitz © Stubaier Gletscher / Andre Schönherr

Restaurant Schaufelspitz © Stubaier Gletscher / Andre Schönherr

Hoogstgelegen restaurant in de Alpen
In Stubai vind je het hoogstgelegen restaurant in de Alpen. Bij restaurant Schaufelspitz worden eersteklas maaltijden geserveerd, gemaakt met verse streekproducten. De locatie van het restaurant is prima bereikbaar door de nieuwe 3S Eisgratbahn die gasten comfortabel, veilig en snel naar de top brengt.

Schlick 2000 Ski Centre
Zonskiërs zijn in goede handen in het Schlick 2000 Ski Centre in Fulpmes. Gedurende de lente neem de zon de bovenhand op de pistes met natuurlijke sneeuw. Dankzij de gletsjer zijn de pistes midden april nog steeds bereikbaar. Op 5 maart geeft het skigebied zelfs de kick-off van zeven weken lang continue après-ski feesten met iedere zondag live muziek in een andere skihut.

Dankzij de hooggelegen locatie van de Stubaier gletsjer en de drie andere skigebieden ligt er gegarandeerd sneeuw. © Pixabay

Dankzij de hooggelegen locatie van de Stubaier gletsjer en de drie andere skigebieden ligt er gegarandeerd sneeuw. © Pixabay

Zonuren tellen
Nieuwsgierig naar het aantal zonuren in de lente in Stubai? Check dan dagelijks de grootste zonnewijzer van de Alpen, op de berg Elfer in Neustift. Deze reusachtige zonnewijzer biedt dankzij een ligging op 1.800 meter ook een uniek uitzicht op het natuurlandschap van het Stubaital.

Paragliden en rodelen
Op deze berg starten de langste natuurrodelbanen in Tirol die uitkomen in Pinnistal en Neustift. Voor wie wat meer adrenaline wil, waag je aan een sprong in de lentezon om te paragliden. Het paragliden is vooral indrukwekkend om te zien tijdens de 26ste Stubai Cup van 10 tot 12 maart 2017, het evenement voor paragliders en deltavliegers van over de hele wereld.

Wie houdt van sleeën komt hier ook zeker aan z'n trekken! © GF

Wie houdt van sleeën komt hier ook zeker aan z’n trekken! © GF

Skiën en hiken in Mieders
Er gaat een wereld open voor dagjesmensen die houden van wandelen en sneeuwschoenwandelen. De Serles liften in Mieders brengen gasten naar de perfect geprepareerde wandelroutes door de bossen en weiden op de Serles berg. Er kan zelfs nog wat sneeuw vallen op de ontdooiende sneeuwvelden in deze tijd van het jaar. Skiërs en hikers treffen elkaar in de après-ski hut en wisselen ervaringen uit terwijl ze genieten van culinaire lekkernijen onder een stralende zon.

Meer info: www.stubai.at/nl/

Coverfoto: © GF

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *