6 verrassende lente-uitstapjes in Frankrijk

Maart nadert met rasse schreden en dus durft dat lentegevoel bij ons toch alweer te kriebelen! Zin om in Frankrijk te gaan genieten van de frisse voorjaarslucht? Met de volgende 6 uitstappen wijk je eens af van de platgetreden paden.

Strek de benen in Sologne: meer en meer mensen zijn op zoek naar de ideale plek om ongestoord van de natuur te kunnen genieten. Sologne, in de regio Centre-Val de Loire, is daarvoor uitstekend geschikt. In het natuurgebied maak je talloze wandelingen door de bossen en langs de oevers van de verschillende meren. Wie het graag wat specialer wil, kan met de organisatie ‘Walk in Sologne’ zelfs gaan wandelen in de meren! © David Templier

Strek de benen in Sologne: meer en meer mensen zijn op zoek naar de ideale plek om ongestoord van de natuur te kunnen genieten. Sologne, in de regio Centre-Val de Loire, is daarvoor uitstekend geschikt. In het natuurgebied maak je talloze wandelingen door de bossen en langs de oevers van de verschillende meren. Wie het graag wat specialer wil, kan met de organisatie ‘Walk in Sologne’ zelfs gaan wandelen in de meren! © David Templier

Maak zelf cosmetica in Verrières-en-Forez: Van gezichtsmaskers en lippenbalsems tot deodorant en eau de toilette: tijdens een workshop bij Abiessences in Verrières-en-Forez (regio Auvergne-Rhône-Alpes) kan je het allemaal zelf leren maken. Eerst geven de aromatherapeuten je uitleg over de verschillende ingrediënten, daarna ga je zelf aan de slag en maak je met etherische oliën en plantenoliën vijf cosmetica producten die geschikt zijn voor jouw huidstype. Leuk om te doen, helemaal vrij van chemische stoffen en democratisch geprijsd! De workshop gaat meerdere keren per maand door van 14u tot 16u30 en kost 20 euro per persoon. © Abiessence

Maak zelf cosmetica in Verrières-en-Forez: Van gezichtsmaskers en lippenbalsems tot deodorant en eau de toilette: tijdens een workshop bij Abiessences in Verrières-en-Forez (regio Auvergne-Rhône-Alpes) kan je het allemaal zelf leren maken. Eerst geven de aromatherapeuten je uitleg over de verschillende ingrediënten, daarna ga je zelf aan de slag en maak je met etherische oliën en plantenoliën vijf cosmetica producten die geschikt zijn voor jouw huidstype. Leuk om te doen, helemaal vrij van chemische stoffen en democratisch geprijsd! De workshop gaat meerdere keren per maand door van 14u tot 16u30 en kost 20 euro per persoon. © Abiessence

Vaar op het Canal du Midi: je hebt niet altijd een vaarbewijs of -ervaring nodig om kapitein van je eigen schip te zijn. In Zuid-Frankrijk kan je namelijk ook zonder een vaarbewijs een boot huren, al voorzien de verhuurmaatschappijen uiteraard wel een korte opleiding ter plaatste voor je vertrekt. Het prachtige Canal du Midi, UNESCO-werelderfgoed, is eenvoudig te bevaren en uitstekend geschikt voor beginners. Het kanaal loopt van Sète via de middeleeuwse stad Carcassonne naar Toulouse, met onderweg zonovergoten wijngaarden, allerlei pittoreske dorpjes en het wereldberoemde sluizencomplex van Fonséranes. © Le Boat

Vaar op het Canal du Midi: je hebt niet altijd een vaarbewijs of -ervaring nodig om kapitein van je eigen schip te zijn. In Zuid-Frankrijk kan je namelijk ook zonder een vaarbewijs een boot huren, al voorzien de verhuurmaatschappijen uiteraard wel een korte opleiding ter plaatste voor je vertrekt. Het prachtige Canal du Midi, UNESCO-werelderfgoed, is eenvoudig te bevaren en uitstekend geschikt voor beginners. Het kanaal loopt van Sète via de middeleeuwse stad Carcassonne naar Toulouse, met onderweg zonovergoten wijngaarden, allerlei pittoreske dorpjes en het wereldberoemde sluizencomplex van Fonséranes. © Le Boat

Kook met bloemen in Brantes: in Vaucluse kan je in het dorpje Brantes, dat een schitterend uitzicht op de Mont Ventoux biedt, samen met een etnobotanicus op pad gaan om eetbare planten en bloemen te zoeken en te plukken. Onder begeleiding van een ervaren kokkin maak je met de oogst van de dag en lokale seizoenproducten dan een lekkere maaltijd klaar. De bereide gerechten eet je samen gezellig op en zien er niet alleen goed uit, de smaak is evenredig! De vier uur durende workshop gaat door van april tot eind oktober elke donderdag om 16u en zaterdag om 10u en kost 45 euro per persoon. © Les Avonturières du Goût

Kook met bloemen in Brantes: in Vaucluse kan je in het dorpje Brantes, dat een schitterend uitzicht op de Mont Ventoux biedt, samen met een etnobotanicus op pad gaan om eetbare planten en bloemen te zoeken en te plukken. Onder begeleiding van een ervaren kokkin maak je met de oogst van de dag en lokale seizoenproducten dan een lekkere maaltijd klaar. De bereide gerechten eet je samen gezellig op en zien er niet alleen goed uit, de smaak is evenredig! De vier uur durende workshop gaat door van april tot eind oktober elke donderdag om 16u en zaterdag om 10u en kost 45 euro per persoon. © Les Avonturières du Goût

Elektrisch steppen in Lozère: wie mountainbiken te gevaarlijk, fietsen te vermoeiend en wandelen te saai vindt, maakt een tochtje met een elektrische terreinstep! De ideale manier om op een snelle, veilige en leuke manier de natuur te verkennen. Zowel mannen, vrouwen als kinderen kunnen zonder problemen met de elektrische step gaan toeren. In Lozère in de regio Occitanie zijn ze alvast fan van deze activiteit. Trotti-Rondin voorziet begeleide tochten voor het hele gezin aan het meer van Naussac. De organisatie Nature Cevennes zorgt met hun routes voor wat meer spanning. Echte durvers kunnen met hen zelfs een gedeelte van de Mont Aigoual afdalen! © Nature Cévennes

Elektrisch steppen in Lozère: wie mountainbiken te gevaarlijk, fietsen te vermoeiend en wandelen te saai vindt, maakt een tochtje met een elektrische terreinstep! De ideale manier om op een snelle, veilige en leuke manier de natuur te verkennen. Zowel mannen, vrouwen als kinderen kunnen zonder problemen met de elektrische step gaan toeren. In Lozère in de regio Occitanie zijn ze alvast fan van deze activiteit. Trotti-Rondin voorziet begeleide tochten voor het hele gezin aan het meer van Naussac. De organisatie Nature Cevennes zorgt met hun routes voor wat meer spanning. Echte durvers kunnen met hen zelfs een gedeelte van de Mont Aigoual afdalen! © Nature Cévennes

Ballonvaren in de Vogezen: avontuurlijke types kunnen met Aérovision vanuit Colmar een ballonvaart maken over het imposante Vogezenmassief. De luchtballon vliegt niet alleen over de toppen van de Vogezen, maar ook over de wijngaarden en de vlakte van de Elzas. Eens terug op vaste grond wordt nog een lekker hapje en een glaasje Crémant d’Alsace, een streekwijn, aangeboden. De ballonvaarten duren 4 à 5 uur, waarvan 1 à 2 uur in de lucht, en kosten 260 euro per persoon. © Aérovision

Ballonvaren in de Vogezen: avontuurlijke types kunnen met Aérovision vanuit Colmar een ballonvaart maken over het imposante Vogezenmassief. De luchtballon vliegt niet alleen over de toppen van de Vogezen, maar ook over de wijngaarden en de vlakte van de Elzas. Eens terug op vaste grond wordt nog een lekker hapje en een glaasje Crémant d’Alsace, een streekwijn, aangeboden. De ballonvaarten duren 4 à 5 uur, waarvan 1 à 2 uur in de lucht, en kosten 260 euro per persoon. © Aérovision

Strek de benen in Sologne: meer en meer mensen zijn op zoek naar de ideale plek om ongestoord van de natuur te kunnen genieten. Sologne, in de regio Centre-Val de Loire, is daarvoor uitstekend geschikt. In het natuurgebied maak je talloze wandelingen door de bossen en langs de oevers van de verschillende meren. Wie het graag wat specialer wil, kan met de organisatie ‘Walk in Sologne’ zelfs gaan wandelen in de meren! © David Templier Maak zelf cosmetica in Verrières-en-Forez: Van gezichtsmaskers en lippenbalsems tot deodorant en eau de toilette: tijdens een workshop bij Abiessences in Verrières-en-Forez (regio Auvergne-Rhône-Alpes) kan je het allemaal zelf leren maken. Eerst geven de aromatherapeuten je uitleg over de verschillende ingrediënten, daarna ga je zelf aan de slag en maak je met etherische oliën en plantenoliën vijf cosmetica producten die geschikt zijn voor jouw huidstype. Leuk om te doen, helemaal vrij van chemische stoffen en democratisch geprijsd! De workshop gaat meerdere keren per maand door van 14u tot 16u30 en kost 20 euro per persoon. © Abiessence Vaar op het Canal du Midi: je hebt niet altijd een vaarbewijs of -ervaring nodig om kapitein van je eigen schip te zijn. In Zuid-Frankrijk kan je namelijk ook zonder een vaarbewijs een boot huren, al voorzien de verhuurmaatschappijen uiteraard wel een korte opleiding ter plaatste voor je vertrekt. Het prachtige Canal du Midi, UNESCO-werelderfgoed, is eenvoudig te bevaren en uitstekend geschikt voor beginners. Het kanaal loopt van Sète via de middeleeuwse stad Carcassonne naar Toulouse, met onderweg zonovergoten wijngaarden, allerlei pittoreske dorpjes en het wereldberoemde sluizencomplex van Fonséranes. © Le Boat Kook met bloemen in Brantes: in Vaucluse kan je in het dorpje Brantes, dat een schitterend uitzicht op de Mont Ventoux biedt, samen met een etnobotanicus op pad gaan om eetbare planten en bloemen te zoeken en te plukken. Onder begeleiding van een ervaren kokkin maak je met de oogst van de dag en lokale seizoenproducten dan een lekkere maaltijd klaar. De bereide gerechten eet je samen gezellig op en zien er niet alleen goed uit, de smaak is evenredig! De vier uur durende workshop gaat door van april tot eind oktober elke donderdag om 16u en zaterdag om 10u en kost 45 euro per persoon. © Les Avonturières du Goût Elektrisch steppen in Lozère: wie mountainbiken te gevaarlijk, fietsen te vermoeiend en wandelen te saai vindt, maakt een tochtje met een elektrische terreinstep! De ideale manier om op een snelle, veilige en leuke manier de natuur te verkennen. Zowel mannen, vrouwen als kinderen kunnen zonder problemen met de elektrische step gaan toeren. In Lozère in de regio Occitanie zijn ze alvast fan van deze activiteit. Trotti-Rondin voorziet begeleide tochten voor het hele gezin aan het meer van Naussac. De organisatie Nature Cevennes zorgt met hun routes voor wat meer spanning. Echte durvers kunnen met hen zelfs een gedeelte van de Mont Aigoual afdalen! © Nature Cévennes Ballonvaren in de Vogezen: avontuurlijke types kunnen met Aérovision vanuit Colmar een ballonvaart maken over het imposante Vogezenmassief. De luchtballon vliegt niet alleen over de toppen van de Vogezen, maar ook over de wijngaarden en de vlakte van de Elzas. Eens terug op vaste grond wordt nog een lekker hapje en een glaasje Crémant d’Alsace, een streekwijn, aangeboden. De ballonvaarten duren 4 à 5 uur, waarvan 1 à 2 uur in de lucht, en kosten 260 euro per persoon. © Aérovision

PRAKTISCHE INFORMATIE
De benen strekken in Sologne:
www.regioncentre-valdeloire.fr
www.walkinsologne.com
www.domaine-de-la-crapaudine.fr
www.lescabanesdechanteclair.com

Zelf cosmetica maken in Verrières-en-Forez:
www.abiessence.com

Varen op het Canad du Midi:
www.tourismecanaldumidi.fr

Koken met bloemen in Brantes:
www.lesaventurieresdugout.com

Met de elektrische step in Lozère:
www.sports-nature-cevennes.com
www.camping-rondin.com

Op ballonvaart in de Vogezen:
www.aerovision-montgolfiere.com

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *