5 redenen om te gaan lenteskiën in de Franse bergen

Toegegeven, nu het voorjaarszonnetje eindelijk doorbreekt sta je wellicht niet te popelen om op wintersport te gaan. Maar stel je voor: je skiet de berg af in zalig zachte sneeuw met een stralende zon die zorgt voor heerlijke temperaturen. Toch nog twijfels? Dit is waarom jij dit voorjaar op de piste moet staan!

De lente is meer dan het ideale seizoen voor iedereen die hout van een ontspannen en zonnige vakantie in de sneeuw! In de Franse skigebieden kun je nog tot eind april skiën. Nog volop tijd dus. Maar wat maakt lenteskiën nu zo speciaal? Hier zijn vijf redenen om deze lente je ski’s van onder het stof te halen en af te reizen naar het land van croissants, wijn en sneeuwovergoten pistes!

Met wat geluk daal je zelfs af in T-shirt tijdens het lenteskiën! © Pascal Lebeau

Met wat geluk daal je zelfs af in T-shirt tijdens het lenteskiën! © Pascal Lebeau

 Een stralende zon
Gedaan met extreme koude en weg met die extra trui. Wanneer je in de lente gaat skiën zorgt de zon voor een heel aangename temperatuur. Soms kan je zelfs gewoon in t-shirt de berg af. Ideaal, toch? Laat die warme chocomelk op dat zonnige terrasje ook maar voor wat het is en les je dorst met een verfrissend drankje. Vergeet ook zeker je zonnecrème niet, want van al die zon kan je al snel verbranden.

Lenteskiën: wanneer een warme chocomelk durft plaatsmaken voor iets frisser! © Pascal Lebeau

Lenteskiën: wanneer een warme chocomelk durft plaatsmaken voor iets frisser! © Pascal Lebeau

Hero snow
Nog nooit van gehoord? Iedereen die al eens in de lente ging skiën vast wel. Hero snow is sneeuw die er perfect bijligt. Zo zacht als wol, waar je doorgaat alsof het boter is. Je kan er zo goed op skiën dat je je al snel een echte held waant. Bang om te vallen? Dat is niet nodig, want de zachte sneeuw vangt de val zonder problemen op. De meeste pistes zijn ook geopend door het leuke weer, waardoor je non-stop de berg afkan!

Geniet van 'hero snow' tijdens het lenteskiën! © Pascal Lebeau

Geniet van ‘hero snow’ tijdens het lenteskiën! © Pascal Lebeau

Non-stop adrenaline
Even genoeg geskied? Geen probleem! Tijdens de lente zijn er verschillende andere activiteiten die je kan doen. Waag je kans en rijd eens met een snowscooter. Of wat dacht je van paragliding? Acitiviteiten genoeg die je adrenalineniveau naar ongekende hoogtes zullen brengen.

Ervaar de unieke natuur
Uiteraard is niet iedereen even hard op zoek naar een adrenalinekick. Geniet je liever van de prachtige natuur op een rustige manier? Trek dan je beste sneeuwschoenen aan een maak een wandeling langs de frisgeurende dennenbomen en spot zoveel mogelijk bergdieren! De Franse bergen staan garant voor prachtige Instagramkiekjes.

Na de inspanning volgt de ontspanning! © Fotolia.com

Na de inspanning volgt de ontspanning! © Fotolia.com

Welverdiende rust aan voordelige prijzen
Gedaan met extreem lang aanschuiven aan de skilift en absurde prijzen betalen. Skiën in de lente is rustiger én goedkoper. De meeste mensen boeken hun vakantie voor februari waardoor er in de lente meer keuze is in accomodaties én de winkels houden bovendien vaak dan een uitverkoop. Tijdens het lenteskiën ga je gewoon rustig de berg af met minder kans op vervelende botsingen en geniet je volop van je vakantie!

Coverfoto: © GF

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *