De 12 kleurrijkste carnavalsfeesten ter wereld

Het carnavalsseizoen is weer volop aan de gang en ook in de rest van de wereld maken ze zich op voor feestelijke stoeten. Rio de Janeiro in Brazilië en Venetië in Italië staan op kop wat betreft de populariteit. Maak ook dichter bij huis kunnen ze er wat van! De beste carnavalsfeestjes op een rij!

Cádiz in Spanje, van 23 februari tot 15 maart 2017: een jaar voorbereiding gaat vooraf aan de festiviteiten voor carnaval in het havenstadje Cádiz. De gebruiken en tradities werden voornamelijk overgenomen van het Venetiaans carnaval dankzij de handel die ze met elkaar dreven tijdens de 16de eeuw. Cádiz carnaval groeide uit tot een van de bekendste van Spanje. © Marca España
De Dominicaanse Republiek, elke zondag in februari 2017: iedere zondag in februari, tot aan de 27ste (Onafhankelijkheidsdag), viert het eiland in de Caraïben feest. Parades met gemaskerde en gekostumeerde feestvierders gaan door per district. © Shutterstock

De Dominicaanse Republiek, elke zondag in februari 2017: iedere zondag in februari, tot aan de 27ste (Onafhankelijkheidsdag), viert het eiland in de Caraïben feest. Parades met gemaskerde en gekostumeerde feestvierders gaan door per district. © Shutterstock

Florianópolis in Brazilië, van 24 tot 28 februari 2017: in het zuiden van het land vindt het tweede meest belangrijkste carnavalsfeest van Brazilië plaats. Bekend om zijn 42 stranden trekt de stad elk jaar duizenden bezoekers aan tijdens de festiviteiten. © Photo R.M. Nunes / Shutterstock, Inc.

Florianópolis in Brazilië, van 24 tot 28 februari 2017: in het zuiden van het land vindt het tweede meest belangrijkste carnavalsfeest van Brazilië plaats. Bekend om zijn 42 stranden trekt de stad elk jaar duizenden bezoekers aan tijdens de festiviteiten. © Photo R.M. Nunes / Shutterstock, Inc.

Keulen in Duitsland, van 23 februari tot 1 maart: het carnaval in Keulen kenmerkt zich door 4 grote dagen: een speciale dag voor vrouwen om hun emancipatie te vieren, Roze Maandag met gedecoreerde wagens, vette dinsdag (Mardi Gras) en Aswoensdag, dan serveren alle restaurants vis. © Tourismus NRW e.V. (Foto Oliver Franke)

Keulen in Duitsland, van 23 februari tot 1 maart: het carnaval in Keulen kenmerkt zich door 4 grote dagen: een speciale dag voor vrouwen om hun emancipatie te vieren, Roze Maandag met gedecoreerde wagens, vette dinsdag (Mardi Gras) en Aswoensdag, dan serveren alle restaurants vis. © Tourismus NRW e.V. (Foto Oliver Franke)

Las Palmas in Spanje, van 10 februari tot 5 maart 2017: het carnaval van Las Palmas is het oudste van de Canarische Eilanden. De laatste vijf eeuwen staat vooral diversiteit centraal: de koningin van het carnaval wordt al feestend omringd door drag queens, dansers en acrobaten. © Photo CANARYLUC / Shutterstock, Inc.

Las Palmas in Spanje, van 10 februari tot 5 maart 2017: het carnaval van Las Palmas is het oudste van de Canarische Eilanden. De laatste vijf eeuwen staat vooral diversiteit centraal: de koningin van het carnaval wordt al feestend omringd door drag queens, dansers en acrobaten. © Photo CANARYLUC / Shutterstock, Inc.

New Orleans Mardi Gras in Verenigde Staten, van 6 januari tot 28 februari 2017: in het French Quarter van New Orleans beginnen de feestelijkheden op Driekoningen (6 januari) en duren ze tot op Mardi Gras of vette dinsdag, de dag voor Aswoensdag. De parades bestaan uit kleurrijke wagens met fanfares. © The City of New Orleans

New Orleans Mardi Gras in Verenigde Staten, van 6 januari tot 28 februari 2017: in het French Quarter van New Orleans beginnen de feestelijkheden op Driekoningen (6 januari) en duren ze tot op Mardi Gras of vette dinsdag, de dag voor Aswoensdag. De parades bestaan uit kleurrijke wagens met fanfares. © The City of New Orleans

Nice in Frankrijk, van 11 tot 25 februari: twee weken lang stroomt de Franse stad vol met allerhande muzikanten en dansers die deelnemen aan de kleurrijke parades. Dit jaar vertellen 17 wagens het verhaal van ‘Le Roi d’Energy’, de carnavalsmascotte. © Toerisme Frankrijk

Nice in Frankrijk, van 11 tot 25 februari: twee weken lang stroomt de Franse stad vol met allerhande muzikanten en dansers die deelnemen aan de kleurrijke parades. Dit jaar vertellen 17 wagens het verhaal van ‘Le Roi d’Energy’, de carnavalsmascotte. © Toerisme Frankrijk

Notting Hill in Londen, Engeland, van 27 tot 28 augustus 2017: sinds 1965 verandert het straatbeeld in de Londense trendy wijk Notting Hill in een mini Rio de Janeiro. Twee dagen lang wordt er volop gevierd met glinsterende kostuums van pailletten en voelt de sfeer erg Caraïbisch aan! © The Golden Scope

Notting Hill in Londen, Engeland, van 27 tot 28 augustus 2017: sinds 1965 verandert het straatbeeld in de Londense trendy wijk Notting Hill in een mini Rio de Janeiro. Twee dagen lang wordt er volop gevierd met glinsterende kostuums van pailletten en voelt de sfeer erg Caraïbisch aan! © The Golden Scope

Rio de Janeiro in Brazilië, van 24 tot 28 februari 2017: met stip het bekendste carnavalsfeest ter wereld. Traditioneel start het veertig dagen voor Pasen. Vier dagen lang vieren de mensen feest en genieten ze van de vele parades. © Visit Rio de Janeiro

Rio de Janeiro in Brazilië, van 24 tot 28 februari 2017: met stip het bekendste carnavalsfeest ter wereld. Traditioneel start het veertig dagen voor Pasen. Vier dagen lang vieren de mensen feest en genieten ze van de vele parades. © Visit Rio de Janeiro

Santa Cruz de Tenerife in Spanje, van 19 februari tot 5 maart 2017: dit zou, na Brazilië, het populairste carnavalsfeest ter wereld zijn. Twee weken lang loopt iedereen er dan uitgedost en feestend door de straten. De loodzware glinsterende kostuums kan je niet op één hand tellen. © Pablo Blazquez Dominguez for Getty Images

Santa Cruz de Tenerife in Spanje, van 19 februari tot 5 maart 2017: dit zou, na Brazilië, het populairste carnavalsfeest ter wereld zijn. Twee weken lang loopt iedereen er dan uitgedost en feestend door de straten. De loodzware glinsterende kostuums kan je niet op één hand tellen. © Pablo Blazquez Dominguez for Getty Images

Trinidad en Tobago, van 27 tot 28 februari 2017: carnaval op het eiland Trinidad en Tobago in de Caraïben begint maandag om 4u ’s nachts en eindigt op dinsdag om middernacht, wanneer de muziek en de lichten uitgaan om Aswoensdag te vieren. Maanden voorbereiding worden bruisend tentoongesteld tijdens de twee kleurrijkste dagen van het jaar. © Trinidad and Toboga Tourism

Trinidad en Tobago, van 27 tot 28 februari 2017: carnaval op het eiland Trinidad en Tobago in de Caraïben begint maandag om 4u ’s nachts en eindigt op dinsdag om middernacht, wanneer de muziek en de lichten uitgaan om Aswoensdag te vieren. Maanden voorbereiding worden bruisend tentoongesteld tijdens de twee kleurrijkste dagen van het jaar. © Trinidad and Toboga Tourism

Venetië in Italië, van 11 tot 28 februari 2017: het bekendste carnavalsfeest in Europa. De festiviteiten beginnen met het Festa delle Marie en de bijhorende gekostumeerde processie die richting het San Marcoplein marcheert. De overige dagen vult de stad zich met feestvierders in knappe kostuums en mysterieuze maskers. © Pixabay

Venetië in Italië, van 11 tot 28 februari 2017: het bekendste carnavalsfeest in Europa. De festiviteiten beginnen met het Festa delle Marie en de bijhorende gekostumeerde processie die richting het San Marcoplein marcheert. De overige dagen vult de stad zich met feestvierders in knappe kostuums en mysterieuze maskers. © Pixabay

Cádiz in Spanje, van 23 februari tot 15 maart 2017: een jaar voorbereiding gaat vooraf aan de festiviteiten voor carnaval in het havenstadje Cádiz. De gebruiken en tradities werden voornamelijk overgenomen van het Venetiaans carnaval dankzij de handel die ze met elkaar dreven tijdens de 16de eeuw. Cádiz carnaval groeide uit tot een van de bekendste van Spanje. © Marca España De Dominicaanse Republiek, elke zondag in februari 2017: iedere zondag in februari, tot aan de 27ste (Onafhankelijkheidsdag), viert het eiland in de Caraïben feest. Parades met gemaskerde en gekostumeerde feestvierders gaan door per district. © Shutterstock Florianópolis in Brazilië, van 24 tot 28 februari 2017: in het zuiden van het land vindt het tweede meest belangrijkste carnavalsfeest van Brazilië plaats. Bekend om zijn 42 stranden trekt de stad elk jaar duizenden bezoekers aan tijdens de festiviteiten. © Photo R.M. Nunes / Shutterstock, Inc. Keulen in Duitsland, van 23 februari tot 1 maart: het carnaval in Keulen kenmerkt zich door 4 grote dagen: een speciale dag voor vrouwen om hun emancipatie te vieren, Roze Maandag met gedecoreerde wagens, vette dinsdag (Mardi Gras) en Aswoensdag, dan serveren alle restaurants vis. © Tourismus NRW e.V. (Foto Oliver Franke) Las Palmas in Spanje, van 10 februari tot 5 maart 2017: het carnaval van Las Palmas is het oudste van de Canarische Eilanden. De laatste vijf eeuwen staat vooral diversiteit centraal: de koningin van het carnaval wordt al feestend omringd door drag queens, dansers en acrobaten. © Photo CANARYLUC / Shutterstock, Inc. New Orleans Mardi Gras in Verenigde Staten, van 6 januari tot 28 februari 2017: in het French Quarter van New Orleans beginnen de feestelijkheden op Driekoningen (6 januari) en duren ze tot op Mardi Gras of vette dinsdag, de dag voor Aswoensdag. De parades bestaan uit kleurrijke wagens met fanfares. © The City of New Orleans Nice in Frankrijk, van 11 tot 25 februari: twee weken lang stroomt de Franse stad vol met allerhande muzikanten en dansers die deelnemen aan de kleurrijke parades. Dit jaar vertellen 17 wagens het verhaal van ‘Le Roi d’Energy’, de carnavalsmascotte. © Toerisme Frankrijk Notting Hill in Londen, Engeland, van 27 tot 28 augustus 2017: sinds 1965 verandert het straatbeeld in de Londense trendy wijk Notting Hill in een mini Rio de Janeiro. Twee dagen lang wordt er volop gevierd met glinsterende kostuums van pailletten en voelt de sfeer erg Caraïbisch aan! © The Golden Scope Rio de Janeiro in Brazilië, van 24 tot 28 februari 2017: met stip het bekendste carnavalsfeest ter wereld. Traditioneel start het veertig dagen voor Pasen. Vier dagen lang vieren de mensen feest en genieten ze van de vele parades. © Visit Rio de Janeiro Santa Cruz de Tenerife in Spanje, van 19 februari tot 5 maart 2017: dit zou, na Brazilië, het populairste carnavalsfeest ter wereld zijn. Twee weken lang loopt iedereen er dan uitgedost en feestend door de straten. De loodzware glinsterende kostuums kan je niet op één hand tellen. © Pablo Blazquez Dominguez for Getty Images Trinidad en Tobago, van 27 tot 28 februari 2017: carnaval op het eiland Trinidad en Tobago in de Caraïben begint maandag om 4u ’s nachts en eindigt op dinsdag om middernacht, wanneer de muziek en de lichten uitgaan om Aswoensdag te vieren. Maanden voorbereiding worden bruisend tentoongesteld tijdens de twee kleurrijkste dagen van het jaar. © Trinidad and Toboga Tourism Venetië in Italië, van 11 tot 28 februari 2017: het bekendste carnavalsfeest in Europa. De festiviteiten beginnen met het Festa delle Marie en de bijhorende gekostumeerde processie die richting het San Marcoplein marcheert. De overige dagen vult de stad zich met feestvierders in knappe kostuums en mysterieuze maskers. © Pixabay

Coverbeeld: © Hilda Staels en Theo Janssens, beiden actief bij fotoclub Prisma.

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *