Voordeliger op citytrip? Overnacht in een alternatieve wijk

Citytrips durven soms al eens duur uitvallen: naast het vervoer en de kost van activiteiten, nemen ook de overnachtingen in het stadscentrum een grote hap uit je budget. Voor dat laatste hebben we echter een oplossing: logeer in een alternatieve wijk buiten het centrum. Wedden dat je veel meer van de stad ziet?

La Défense in Parijs: in deze Parijse zakenwijk krijgen reizigers waar voor hun geld. In het weekend of tijdens de zomervakantie is het er heerlijk rustig en vind je er veel aangename hotels. Tijdens de werkweek betalen zakenreizigers een mooie duit om hier te logeren, maar in het weekend zakken de prijzen. Leuk om te weten: architectuurliefhebbers komen hier zeker aan hun trekken. © Pixabay

La Défense in Parijs: in deze Parijse zakenwijk krijgen reizigers waar voor hun geld. In het weekend of tijdens de zomervakantie is het er heerlijk rustig en vind je er veel aangename hotels. Tijdens de werkweek betalen zakenreizigers een mooie duit om hier te logeren, maar in het weekend zakken de prijzen. Leuk om te weten: architectuurliefhebbers komen hier zeker aan hun trekken. © Pixabay

Sant Marti in Barcelona: Sant Marti is een buurt waar de overheid de voorbije jaren heel wat in geïnvesteerd heeft, en dat merk je. Knappe skyscrapers huizen veel financiële en technologische ondernemingen. In combinatie met het strand is dit de perfecte buurt om voordelig te logeren en de rest van Barcelona te verkennen. © GF

Sant Marti in Barcelona: Sant Marti is een buurt waar de overheid de voorbije jaren heel wat in geïnvesteerd heeft, en dat merk je. Knappe skyscrapers huizen veel financiële en technologische ondernemingen. In combinatie met het strand is dit de perfecte buurt om voordelig te logeren en de rest van Barcelona te verkennen. © GF

Chippendale in Sydney (in de omgeving van Central Station): als je naar Sydney trekt is de hippe voorstad Chippendale een fantastische locatie om te logeren. Deze wijk is niet alleen goed gelegen, vlak bij het Central Station, maar is dankzij de herontwikkeling van Kensington Street ook meer en meer uitgegroeid tot Sydney’s place to be voor ‘foodies’. © Pixabay

Chippendale in Sydney (in de omgeving van Central Station): als je naar Sydney trekt is de hippe voorstad Chippendale een fantastische locatie om te logeren. Deze wijk is niet alleen goed gelegen, vlak bij het Central Station, maar is dankzij de herontwikkeling van Kensington Street ook meer en meer uitgegroeid tot Sydney’s place to be voor ‘foodies’. © Pixabay

Financial District in New York: het Financieel District en de aangrenzende wijken rond Battery Park groeien in sneltempo uit tot de ‘must-visit’ wijken. Op elk moment openen er nieuwe winkels en restaurants, en ook wat betreft andere activiteiten is er keuze te over. © GF

Financial District in New York: het Financieel District en de aangrenzende wijken rond Battery Park groeien in sneltempo uit tot de ‘must-visit’ wijken. Op elk moment openen er nieuwe winkels en restaurants, en ook wat betreft andere activiteiten is er keuze te over. © GF

Queens in New York: nu Brooklyn stilaan haar reputatie als alternatieve en – relatief – betaalbare wijk kwijtspeelt, treedt Queens naar voren als waardige vervanger. Als je in de buurt van Long Island Rail Road Station logeert, sta je na amper 20 minuten al in Penn Station in het hart van Manhattan. © GF

Queens in New York: nu Brooklyn stilaan haar reputatie als alternatieve en – relatief – betaalbare wijk kwijtspeelt, treedt Queens naar voren als waardige vervanger. Als je in de buurt van Long Island Rail Road Station logeert, sta je na amper 20 minuten al in Penn Station in het hart van Manhattan. © GF

Oakland in San Francisco: Oakland is een opkomende stad in California, in de San Francisco Bay Area. Met het openbaar vervoer (Bay Area Rapid Transit) sta je binnen de 10 minuten in het centrum van San Francisco. Maar Oakland groeit ook zelf als reisbestemming, vooral vanwege de hippe bars en restaurants en het uitgaansleven. © GF

Oakland in San Francisco: Oakland is een opkomende stad in California, in de San Francisco Bay Area. Met het openbaar vervoer (Bay Area Rapid Transit) sta je binnen de 10 minuten in het centrum van San Francisco. Maar Oakland groeit ook zelf als reisbestemming, vooral vanwege de hippe bars en restaurants en het uitgaansleven. © GF

Fort Lauderdale in Miami: wie naar Miami reist kan niet alleen geld besparen door op Fort Lauderdale te vliegen. Blijf ook gewoon lekker in deze stad logeren: het is er veel voordeliger en zo kan je af en toe ook eens ontsnappen aan het bruisende nachtleven van Miami. © GF

Fort Lauderdale in Miami: wie naar Miami reist kan niet alleen geld besparen door op Fort Lauderdale te vliegen. Blijf ook gewoon lekker in deze stad logeren: het is er veel voordeliger en zo kan je af en toe ook eens ontsnappen aan het bruisende nachtleven van Miami. © GF

Mestre in Venetië: de wijk Mestre ligt op het vasteland van Venetië. Deze optie is ideaal voor reizigers die hun budget willen beperken en er niet mee in zitten om elke dag de boot te nemen naar het centrum. © Pixabay

Mestre in Venetië: de wijk Mestre ligt op het vasteland van Venetië. Deze optie is ideaal voor reizigers die hun budget willen beperken en er niet mee in zitten om elke dag de boot te nemen naar het centrum. © Pixabay

duitsland-berlijn-adlershof

Adlershof in Berlijn: de wijk Adlershof in Berlijn wordt vooral geassocieerd met wetenschap en start-up technologieën. Bovendien ligt Adlershof ideaal voor wie op de luchthaven Schönefeld landt. Met het openbaar vervoer sta je na een half uur al op de Alexanderplatz.

La Défense in Parijs: in deze Parijse zakenwijk krijgen reizigers waar voor hun geld. In het weekend of tijdens de zomervakantie is het er heerlijk rustig en vind je er veel aangename hotels. Tijdens de werkweek betalen zakenreizigers een mooie duit om hier te logeren, maar in het weekend zakken de prijzen. Leuk om te weten: architectuurliefhebbers komen hier zeker aan hun trekken. © Pixabay Sant Marti in Barcelona: Sant Marti is een buurt waar de overheid de voorbije jaren heel wat in geïnvesteerd heeft, en dat merk je. Knappe skyscrapers huizen veel financiële en technologische ondernemingen. In combinatie met het strand is dit de perfecte buurt om voordelig te logeren en de rest van Barcelona te verkennen. © GF Chippendale in Sydney (in de omgeving van Central Station): als je naar Sydney trekt is de hippe voorstad Chippendale een fantastische locatie om te logeren. Deze wijk is niet alleen goed gelegen, vlak bij het Central Station, maar is dankzij de herontwikkeling van Kensington Street ook meer en meer uitgegroeid tot Sydney’s place to be voor ‘foodies’. © Pixabay Financial District in New York: het Financieel District en de aangrenzende wijken rond Battery Park groeien in sneltempo uit tot de ‘must-visit’ wijken. Op elk moment openen er nieuwe winkels en restaurants, en ook wat betreft andere activiteiten is er keuze te over. © GF Queens in New York: nu Brooklyn stilaan haar reputatie als alternatieve en – relatief – betaalbare wijk kwijtspeelt, treedt Queens naar voren als waardige vervanger. Als je in de buurt van Long Island Rail Road Station logeert, sta je na amper 20 minuten al in Penn Station in het hart van Manhattan. © GF Oakland in San Francisco: Oakland is een opkomende stad in California, in de San Francisco Bay Area. Met het openbaar vervoer (Bay Area Rapid Transit) sta je binnen de 10 minuten in het centrum van San Francisco. Maar Oakland groeit ook zelf als reisbestemming, vooral vanwege de hippe bars en restaurants en het uitgaansleven. © GF Fort Lauderdale in Miami: wie naar Miami reist kan niet alleen geld besparen door op Fort Lauderdale te vliegen. Blijf ook gewoon lekker in deze stad logeren: het is er veel voordeliger en zo kan je af en toe ook eens ontsnappen aan het bruisende nachtleven van Miami. © GF Mestre in Venetië: de wijk Mestre ligt op het vasteland van Venetië. Deze optie is ideaal voor reizigers die hun budget willen beperken en er niet mee in zitten om elke dag de boot te nemen naar het centrum. © Pixabay duitsland-berlijn-adlershof

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *