9 unieke citytrip activiteiten die je alleen ’s nachts kan doen

Een stad verkennen op klaarlichte dag is lang niet zo bijzonder als wanneer de nacht valt. Veel toeristische diensten spelen daar gretig op in en pakken uit met aparte activiteiten die alleen ’s avonds of ’s nachts de moeite lonen! Dit zijn 9 tips by night op 9 verschillende plekken!

Het Van Gogh-Roosegaarde fietspad: in Eindhoven, net buiten Nuenen, ligt een uniek verlicht fietspad geïnspireerd op ‘De sterrennacht’ van Vincent Van Gogh. Een mooie interpretatie, want wie hier ’s avonds over fietst zal verrast worden door de duizenden fonkelende steentjes die de ontwerpers erin verwerkt hebben. Het fietspad maakt deel uit van de Van Gogh fietsroute, die alle belangrijke erfgoedlocaties van Vincent Van Gogh in Brabant met elkaar verbindt. © Heijmans NV

Het Van Gogh-Roosegaarde fietspad: in Eindhoven, net buiten Nuenen, ligt een uniek verlicht fietspad geïnspireerd op ‘De sterrennacht’ van Vincent Van Gogh. Een mooie interpretatie, want wie hier ’s avonds over fietst zal verrast worden door de duizenden fonkelende steentjes die de ontwerpers erin verwerkt hebben. Het fietspad maakt deel uit van de Van Gogh fietsroute, die alle belangrijke erfgoedlocaties van Vincent Van Gogh in Brabant met elkaar verbindt. © Heijmans NV

Red Light District Wandeltocht in Amsterdam: deze wandeltocht neemt je bij valavond mee over de Zeedijk, ooit een van de gevaarlijkste straten van de Nederlandse hoofdstad. Zeelieden gingen hier vroeger op zoek naar liefde, vertier en drank. Nu vind je de meeste dingen hier nog altijd, maar in een veiliger en karaktervoller kader. Laat je gidsen langs het fascinerende leven op de Wallen. ’s Zomers dagelijks om 20u. ’s Winters op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag om 20u. © Cristiano Gatti PH via Flickr Creative Commons

Red Light District Wandeltocht in Amsterdam: deze wandeltocht neemt je bij valavond mee over de Zeedijk, ooit een van de gevaarlijkste straten van de Nederlandse hoofdstad. Zeelieden gingen hier vroeger op zoek naar liefde, vertier en drank. Nu vind je de meeste dingen hier nog altijd, maar in een veiliger en karaktervoller kader. Laat je gidsen langs het fascinerende leven op de Wallen. ’s Zomers dagelijks om 20u. ’s Winters op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag om 20u. © Cristiano Gatti PH via Flickr Creative Commons

Festival of Lights in Berlijn: geen beter moment om de monumenten van de Duitse hoofdstad voor zichzelf te laten spreken dan tijdens het jaarlijks Festival of Lights. De 13de editie gaat dit jaar door van 6 tot en met 15 oktober en tovert de bekendste bezienswaardigheden in de stad om tot ware kunstobjecten. Toegang is gratis. © Festival of Lights Berlin

Festival of Lights in Berlijn: geen beter moment om de monumenten van de Duitse hoofdstad voor zichzelf te laten spreken dan tijdens het jaarlijks Festival of Lights. De 13de editie gaat dit jaar door van 6 tot en met 15 oktober en tovert de bekendste bezienswaardigheden in de stad om tot ware kunstobjecten. Toegang is gratis. © Festival of Lights Berlin

Spoken jagen in Edinburgh: Schotland barst van de spookverhalen! Zin om ze zelf te ontdekken in de schemering van de volle maan? Je kan deelnemen aan verschillende tours door de ‘Old Town’ van Edinburgh en alle bijzondere bezienswaardigheden met een duister kantje ontdekken, zoals de Edinburgh Dungeon, de lokale begraafplaats en zelfs een martelmuseum! © Panoramio

Spoken jagen in Edinburgh: Schotland barst van de spookverhalen! Zin om ze zelf te ontdekken in de schemering van de volle maan? Je kan deelnemen aan verschillende tours door de ‘Old Town’ van Edinburgh en alle bijzondere bezienswaardigheden met een duister kantje ontdekken, zoals de Edinburgh Dungeon, de lokale begraafplaats en zelfs een martelmuseum! © Panoramio

Nachtelijk zwemmen in Parijs: niets wat meer deugd kan doen dan wat waterpret in de late uurtjes. Terwijl veel zwembaden het in de Franse hoofdstad rond etenstijd voor bekeken houden, blijft het Piscine Pontoise in Quartier Latin (5de arrondissement) open tot 23u45. Het art-decogebouw met vintage omkleedhokjes en het water worden na valavond volledig verlicht en een aangepaste soundtrack speelt door de boxen. Een unieke ervaring! © Le Quartier Sport

Nachtelijk zwemmen in Parijs: niets wat meer deugd kan doen dan wat waterpret in de late uurtjes. Terwijl veel zwembaden het in de Franse hoofdstad rond etenstijd voor bekeken houden, blijft het Piscine Pontoise in Quartier Latin (5de arrondissement) open tot 23u45. Het art-decogebouw met vintage omkleedhokjes en het water worden na valavond volledig verlicht en een aangepaste soundtrack speelt door de boxen. Een unieke ervaring! © Le Quartier Sport

Lighting Giants in Pula: in de zuidelijkst gelegen stad van het Kroatische schiereiland Istrië lichten na zonsondergang elke dag kranen van de scheepswerf Uljanik op. Deze nieuwe attractie in de haven van Pula bestaat sinds 2014 en is van de hand van kunstenaar Dean Skira. Hij besloot om de kranen met LED’s te verlichten voor een betoverende skyline aan het water. De lichtshow start vanaf 21u telkens op het uur en duurt 15 minuten. © Toerisme Pula / Kroatië

Lighting Giants in Pula: in de zuidelijkst gelegen stad van het Kroatische schiereiland Istrië lichten na zonsondergang elke dag kranen van de scheepswerf Uljanik op. Deze nieuwe attractie in de haven van Pula bestaat sinds 2014 en is van de hand van kunstenaar Dean Skira. Hij besloot om de kranen met LED’s te verlichten voor een betoverende skyline aan het water. De lichtshow start vanaf 21u telkens op het uur en duurt 15 minuten. © Toerisme Pula / Kroatië

Avondje skaten in Londen: ben je in Londen op een vrijdagavond en heb je nog geen plannen? Trek dan je inline skates aan een rijd mee met de vrijwilligers van ‘London Friday Night Skate & Sunday Stroll’. Elke week maakt de organisatie de vertrekplaats en het uur bekend op hun website. Zorg wel dat je handig ben op skates: kunnen stoppen, draaien en je snelheid onder controle houden op de hellingen is een must! Deelname is gratis. © WoofSnap

Avondje skaten in Londen: ben je in Londen op een vrijdagavond en heb je nog geen plannen? Trek dan je inline skates aan een rijd mee met de vrijwilligers van ‘London Friday Night Skate & Sunday Stroll’. Elke week maakt de organisatie de vertrekplaats en het uur bekend op hun website. Zorg wel dat je handig ben op skates: kunnen stoppen, draaien en je snelheid onder controle houden op de hellingen is een must! Deelname is gratis. © WoofSnap

Bezoek het Colosseum bij volle maan: zelfs als er geen volle maan aan de hemel staat tijdens je citytrip in Rome, krijg je vanaf april toch de kans om de wereldberoemde bezienswaardigheid bij maanlicht ’s avonds te bewonderen. Elke maandag-, donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond leiden gidsen je rond vanaf 20u30 tot 23u. Speciale verlichtingstechnieken bootsen het maanlicht na en tijdens het bezoek krijg je zelfs toegang tot het ondergrondse gedeelte van het monument. Op voorhand reserveren wordt aanbevolen. Tickets kosten 24 euro. © Pixabay

Bezoek het Colosseum bij volle maan: zelfs als er geen volle maan aan de hemel staat tijdens je citytrip in Rome, krijg je vanaf april toch de kans om de wereldberoemde bezienswaardigheid bij maanlicht ’s avonds te bewonderen. Elke maandag-, donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond leiden gidsen je rond vanaf 20u30 tot 23u. Speciale verlichtingstechnieken bootsen het maanlicht na en tijdens het bezoek krijg je zelfs toegang tot het ondergrondse gedeelte van het monument. Op voorhand reserveren wordt aanbevolen. Tickets kosten 24 euro. © Pixabay

Torre Agbar in Barcelona: in de wijk Poblenou staat de ‘Torre Agbar’, een modern kantoorgebouw uit 2005, ontworpen door de Franse architect Jean Nouvel. De bijzonder gevormde toren telt 38 verdiepingen en is ruim 144 meter hoog. Dat klinkt niet echt als een onmisbare toeristische stop. Maar mocht je ’s avonds in de buurt zijn, loop er dan toch maar even langs. Dan verandert het hedendaagse gebouw in een bijzonder kunstwerk doordat de buitenkant eclectisch met LED-lichtjes verlicht wordt. © Leyatana

Torre Agbar in Barcelona: in de wijk Poblenou staat de ‘Torre Agbar’, een modern kantoorgebouw uit 2005, ontworpen door de Franse architect Jean Nouvel. De bijzonder gevormde toren telt 38 verdiepingen en is ruim 144 meter hoog. Dat klinkt niet echt als een onmisbare toeristische stop. Maar mocht je ’s avonds in de buurt zijn, loop er dan toch maar even langs. Dan verandert het hedendaagse gebouw in een bijzonder kunstwerk doordat de buitenkant eclectisch met LED-lichtjes verlicht wordt. © Leyatana

Het Van Gogh-Roosegaarde fietspad: in Eindhoven, net buiten Nuenen, ligt een uniek verlicht fietspad geïnspireerd op ‘De sterrennacht’ van Vincent Van Gogh. Een mooie interpretatie, want wie hier ’s avonds over fietst zal verrast worden door de duizenden fonkelende steentjes die de ontwerpers erin verwerkt hebben. Het fietspad maakt deel uit van de Van Gogh fietsroute, die alle belangrijke erfgoedlocaties van Vincent Van Gogh in Brabant met elkaar verbindt. © Heijmans NV Red Light District Wandeltocht in Amsterdam: deze wandeltocht neemt je bij valavond mee over de Zeedijk, ooit een van de gevaarlijkste straten van de Nederlandse hoofdstad. Zeelieden gingen hier vroeger op zoek naar liefde, vertier en drank. Nu vind je de meeste dingen hier nog altijd, maar in een veiliger en karaktervoller kader. Laat je gidsen langs het fascinerende leven op de Wallen. ’s Zomers dagelijks om 20u. ’s Winters op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag om 20u. © Cristiano Gatti PH via Flickr Creative Commons Festival of Lights in Berlijn: geen beter moment om de monumenten van de Duitse hoofdstad voor zichzelf te laten spreken dan tijdens het jaarlijks Festival of Lights. De 13de editie gaat dit jaar door van 6 tot en met 15 oktober en tovert de bekendste bezienswaardigheden in de stad om tot ware kunstobjecten. Toegang is gratis. © Festival of Lights Berlin Spoken jagen in Edinburgh: Schotland barst van de spookverhalen! Zin om ze zelf te ontdekken in de schemering van de volle maan? Je kan deelnemen aan verschillende tours door de ‘Old Town’ van Edinburgh en alle bijzondere bezienswaardigheden met een duister kantje ontdekken, zoals de Edinburgh Dungeon, de lokale begraafplaats en zelfs een martelmuseum! © Panoramio Nachtelijk zwemmen in Parijs: niets wat meer deugd kan doen dan wat waterpret in de late uurtjes. Terwijl veel zwembaden het in de Franse hoofdstad rond etenstijd voor bekeken houden, blijft het Piscine Pontoise in Quartier Latin (5de arrondissement) open tot 23u45. Het art-decogebouw met vintage omkleedhokjes en het water worden na valavond volledig verlicht en een aangepaste soundtrack speelt door de boxen. Een unieke ervaring! © Le Quartier Sport Lighting Giants in Pula: in de zuidelijkst gelegen stad van het Kroatische schiereiland Istrië lichten na zonsondergang elke dag kranen van de scheepswerf Uljanik op. Deze nieuwe attractie in de haven van Pula bestaat sinds 2014 en is van de hand van kunstenaar Dean Skira. Hij besloot om de kranen met LED’s te verlichten voor een betoverende skyline aan het water. De lichtshow start vanaf 21u telkens op het uur en duurt 15 minuten. © Toerisme Pula / Kroatië Avondje skaten in Londen: ben je in Londen op een vrijdagavond en heb je nog geen plannen? Trek dan je inline skates aan een rijd mee met de vrijwilligers van ‘London Friday Night Skate & Sunday Stroll’. Elke week maakt de organisatie de vertrekplaats en het uur bekend op hun website. Zorg wel dat je handig ben op skates: kunnen stoppen, draaien en je snelheid onder controle houden op de hellingen is een must! Deelname is gratis. © WoofSnap Bezoek het Colosseum bij volle maan: zelfs als er geen volle maan aan de hemel staat tijdens je citytrip in Rome, krijg je vanaf april toch de kans om de wereldberoemde bezienswaardigheid bij maanlicht ’s avonds te bewonderen. Elke maandag-, donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond leiden gidsen je rond vanaf 20u30 tot 23u. Speciale verlichtingstechnieken bootsen het maanlicht na en tijdens het bezoek krijg je zelfs toegang tot het ondergrondse gedeelte van het monument. Op voorhand reserveren wordt aanbevolen. Tickets kosten 24 euro. © Pixabay Torre Agbar in Barcelona: in de wijk Poblenou staat de ‘Torre Agbar’, een modern kantoorgebouw uit 2005, ontworpen door de Franse architect Jean Nouvel. De bijzonder gevormde toren telt 38 verdiepingen en is ruim 144 meter hoog. Dat klinkt niet echt als een onmisbare toeristische stop. Maar mocht je ’s avonds in de buurt zijn, loop er dan toch maar even langs. Dan verandert het hedendaagse gebouw in een bijzonder kunstwerk doordat de buitenkant eclectisch met LED-lichtjes verlicht wordt. © Leyatana

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *