De ultieme wintersportbeleving: skiën in de poedersneeuw van Canada

Canada is het land van uitgestrekte gebergten, nationale parken en in de winter natuurlijk een gegarandeerd pak sneeuw. Wil je er last minute nog even op uit en wil je garantie op sneeuw? Met Sneeuwzeker Deals boek je spotgoedkoop een wintertrip naar de pistes van Jasper National Park, waar in een seizoen makkelijk 400 cm sneeuw valt.

In Marmot Basin is er ruimte in overvloed om te skiën.

In Marmot Basin is er ruimte in overvloed om te skiën.

Poedersneeuw
Skiën in Jasper National Park, onderdeel van de Canadese Rocky Mountains, is een bijzondere ervaring. Je ruilt de drukke pistes in de Europese skigebieden in voor de rust en ruimte van Marmot Basin. De fantastische sneeuw (waar er momenteel genoeg van ligt) zorgt voor een unieke powder snow experience.

Zalig skiën zonder troepen toeristen!

Zalig skiën zonder troepen toeristen!

Weg met massatoerisme
Met 86 verschillende afdalingen en 7 liften op 4 verschillende bergtoppen zul je je geen moment vervelen. Een ander pluspunt is dat er nooit wachtrijen staan bij de skilift, waardoor je aan één stuk door de berg op en af kan. Ook zijn er genoeg mogelijkheden om off-piste te gaan. Door het gebrek aan massatoerisme kun je altijd plekken vinden waar de poedersneeuw nog onaangeroerd op de berg ligt.

Naast off-piste skiën kan je nog verschillende winterse activiteiten beoefenen.

Naast off-piste skiën kan je nog verschillende winterse activiteiten beoefenen.

Winterse alternatieven
Maar in Canada wordt er niet alleen geskied. De grote meren, watervallen en rivieren zijn bevroren en de bomen zijn bedekt met een witte sneeuwlaag. Dat sprookjesachtige decor leent zich perfect voor verschillende winteractiviteiten. Denk aan een tocht op een hondenslee, het beklimmen van met ijs bedekte bergen of een tour door de Maligne Canyon. Hier vind je in de zomer nog een waterval, terwijl je in de winter langs overweldigende ijsmuren loopt.

Jasper National Park is dé plek om de sneeuw te trotseren in Canada.

Jasper National Park is dé plek om de sneeuw te trotseren in Canada.

Bereikbaarheid
In 8,5 uur vlieg je rechtstreeks met KLM van Schiphol naar Edmonton International Airport, het vliegveld dat bekend staat als toegangspoort tot de Rockies en het noordwesten van Canada. Vanaf daar reis je per transfer of huurauto naar Jasper National Park. Je overnacht in het dorp Jasper, in het hart van het nationale park, waar je op iedere plek uitkijkt op de Canadese Rockies.

Meer info: www.sneeuwzekerdeals.nl

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *