Taiwan: de nieuwe favoriete bestemming voor fietsers en wandelaars

Taiwan wint snel aan populariteit als verrassende vakantiebestemming. En terecht! Het land is rijk aan fascinerende tradities, prachtige berglandschappen en hippe hotspots. Bovendien zijn actieve uitjes hier niet verdacht: wandelen in de tropische jungle of fietsen langs een ongerepte oostkust? Het kan allemaal!

Vierend het nieuwe jaar in
Taiwan is hét land van de festivals. Meest bekend is het romantische Lantaarn Festival. Dit festival wordt jaarlijks gehouden op de 15e dag van het nieuwe jaar in de Chinese kalender en het is traditioneel het sluitstuk van alle nieuwjaarsfestiviteiten. Kenmerkend zijn de vele, prachtig vormgegeven lantaarns die verschillende thema’s hebben en een mooi beeld geven van de lokale cultuur. Tijdens het openingsfeest verzorgen beroemde nationale en internationale artiesten een schitterende show.

Wist je dat Taiwan een echt fietsland is? © Toerisme Taiwan

Wist je dat Taiwan een echt fietsland is? © Toerisme Taiwan

Op de fiets in Oostelijk Taiwan
De East Coast National Scenic Area is een lange smalle strook die zich met een totale lengte van 170 kilometer en een gemiddelde breedte van minder dan 10 kilometer uitstrekt langs de kust van de Stille Oceaan. De bergen in dit gebied bestaan uit schalie en zandsteen en na duizenden jaren van erosie hebben de rotsen langs de kustlijn de meest wonderlijke vormen aangenomen; een spectaculair en indrukwekkend gezicht. Fietsliefhebbers mogen de East Coast Highway niet missen. Volgens kenners de mooiste route van heel Oost-Azië!

Tour de Taiwan
Taiwan is sowieso al jarenlang een populaire bestemming voor fietsers. Het eiland heeft meer dan 250 kilometer aan geasfalteerde fietsroutes variërend van pittige bergetappes tot ontspannen tochten langs bijvoorbeeld het serene Sun Moon Lake. Professionele fietsers trekken er ieder jaar in maart op uit voor deelname aan de ‘Tour de Taiwan’. In vijf dagen leggen de wielrenners een fenomenale route van ongeveer 630 kilometer af.

De adembenemende natuur in Taiwan levert knappe panorama's op.

De adembenemende natuur in Taiwan levert knappe panorama’s op.

Professionals of recreanten
Tijdens het ‘Taiwan Cycling Festival’ worden fietsers van over de hele wereld uitgedaagd tijdens de KOM Challenge. Deze 105 kilometer lange tocht start in Qixingtan op zeeniveau, voert onder andere door de spectaculaire Taroko Kloof en eindigt op de 3.275 meter hoge top van de Wuling Pas. Voor degenen die het wat rustiger aan willen doen is de Formosa 900 de beste tocht. Met een team fiets je in 9 dagen 900 kilometer rond het eiland waarbij het tempo niet van belang is, maar het genieten voorop staat!

Taiwan voor wandelaars
Ook voor de ervaren wandelaar kan Taiwan zo op de bucket-list. De majestueuze bergtoppen, glooiende hellingen en gevarieerde kustlijn maken het tot een perfecte bestemming voor een avontuurlijke reis. Tel daarbij hippe surfspots als Donghe, de moderne hoofdstad Taipei en de nachtmarkten waar je voor weinig geld heel lekker kunt eten. Met name die in Keelung is beroemd.

Geoefende en recreatieve wandelaars vinden ook hun gading in Taiwan.

Geoefende en recreatieve wandelaars vinden ook hun gading in Taiwan.

Toeristen in Taiwan bereiken alles
Reizen door Taiwan is eenvoudig en een leuke manier om het land goed te leren kennen. De Taiwan Tourist Shuttle, een trein die je razendsnel en voordelig het hele land doorbrengt, vertrekt vanuit de hoofdstad en zorgt ervoor dat je geen bezienswaardigheid hoeft te missen. Ook worden de grotere steden dagelijks met elkaar verbonden door Intercity Buses. Een relaxte manier van reizen, te genieten van het landschap én om kennis te maken met de lokale bevolking. En natuurlijk wil je je ervaringen delen met het thuisfront. Geen probleem! Overal in Taiwan zijn er volop Wifi hotspots aanwezig waarmee je snel en gemakkelijk je sociale status op de diverse media kunt aanpassen.

Meer info: eng.taiwan.net.tw

Foto’s: © Pixabay

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *