Driehonderdzestig graden zon in Lenzerheide

Ooit was het slechts een plaatsje op de pas tussen Chur en Tiefencastel. Lenzerheide in het hooggelegen dal op 1500 m is nu tegenwoordig geheel terecht een geliefd winter- en zomerkuuroord voor gezinnen en actieve sporters. Tijd om deze plek beter te leren kennen!

Uitstekend openbaar vervoer
Lenzerheide is de vakantiebestemming in het kanton Graubünden die vanuit Zürich het snelste te bereiken is. Met de auto rijd je tot aan Chur Süd, neem je dan de afslag naar Lenzerheide en al na 20 minuten kom je in de vakantiestreek aan. Maar ook het openbaar vervoer is er een aanrader. De luxueuze bussen van Postauto Graubünden brengen je vanaf Chur direct naar Lenzerheide.

Zon en nog eens zon
Men zegt dat alles twee kanten heeft en dat geldt ook voor Lenzerheide. In dit oord schijnt de zon er namelijk aan beide kanten. De 155 km perfect geprepareerde pistes op 1.230 m tot 2.865 m boven zeeniveau baden nagenoeg altijd in schitterende zonnestralen. In een oogwenk bereik je met behulp van de 40 moderne transportinstallaties zeer gevarieerde afdalingen, zonnige uitzichtterrassen en gezellige hutten.

Schweizerhof zet in op comfortabele kamers en een uitgebreid ontbijt. © Dolores Rupa

Schweizerhof zet in op comfortabele kamers en een uitgebreid ontbijt. © Dolores Rupa

Unieke verbinding
Bijzonder aan het skigebied van Lenzerheide is het feit dat je beide dalkanten kunt bereiken zonder ook maar één keer je uitrusting uit te moeten doen. Het oord biedt aangename passages onder de autowegen door, die je wintersportervaring compleet maken.

Optimaal verblijfscomfort
Wil je met volle teugen van je verblijf in Lenzerheide genieten en ben je ook bereid de prijs ervoor te betalen? Dan is er maar één adres, namelijk dat van het Schweizerhof. Een viersterrenhotel waar ieder meubelstuk een ander verhaal vertelt en elk schilderij uitnodigt om bekeken te worden. De uiterst comfortabele kamers, uitstekende service en het haast belachelijk uitgebreide ontbijt maken de ervaring elke eurocent waard. Iedere hotelgast geniet bovendien van gratis toegang tot de ruime hammam, Finse sauna en kruidensauna.

Hotel Guarda Val laat je genieten op hoog niveau. © Hotel Guarda Val

Hotel Guarda Val laat je genieten op hoog niveau. © Hotel Guarda Val

Luxueus Guarda Val
Guarda Val biedt aan de liefhebbers van luxe net dat beetje meer. Het idyllische woonplaatsje ligt aan de doorgangsweg naar Lenzerheide en bestaat voornamelijk uit luxueuze chalets met een authentiek karakter. Ze bieden bovendien stuk voor stuk een verbluffend uitzicht op het dal, waarin een mooi meer ligt, en rechtstreekse toegang tot een skigebied. Gastronomisch genieten doe je er in het restaurant Guarda Val met zijn 15 Gault Millau punten.

PRAKTISCHE INFO
Zwitserland Toerisme
| www.myswitzerland.com
Swiss International Airlines
| www.swiss.com
Swiss Travel System
| www.sbb.ch
Lenzerheide
| www.lenzerheide.com
Schweizerhof Hotel | www.schweizerhof-lenzerheide.ch
Guarda Val | www.guardaval.ch

Coverfoto: © Toerisme Zwitserland

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *