Tignes biedt meer wintersport dan enkel skiën

Het hippe Tignes is de uitgelezen winterbestemming in Frankrijk voor sportieve sneeuwfanaten. Tijdens je skivakantie heeft het Franse skioord meer avontuur te bieden dan enkel skiën, snowboarden of sleeën. Wat denk je van duiken onder ijs en rally op het ijs? Zelfs na het skiën hoef je nog niet de pistes af! 5 onverwachte alternatieven.

1. Onder ijs duiken
Zowel beginners als gevorderden ontdekken een diepblauwe wereld onder het ijs van het bevroren meer van Tignes. Daar kan je in alle veiligheid zwemmen in het gezelschap van ervaren monitors. Van begin december tot half april, vanaf 95 euro per persoon. Of wat dacht je van een nachtelijke duik in het ijskoude water? Dat kan vanaf 130 euro per persoon.

2. Rally op ijs
Spiegelglad ijs op een hoogte van 1.500 meter en 1 auto. Samen met een professionele chauffeur kan je de rit van je leven beleven met je eigen wagen of een van de beschikbare auto’s. Deze onvergetelijke ervaring wacht op je in Tignes les Brévières. Vanaf begin december tot einde maart.

Op de ijspiste in Tignes kan je ook hockey spelen.

Op de ijspiste in Tignes kan je ook hockey spelen.

3. Natuurlijke ijspiste
Droom je van het Hoge Noorden en de bevroren Canadese Meren? In Tignes wacht een bevroren paradijs van 800 m² om te wandelen, hockey te spelen of te schaatsen. Open alle dagen van 15u tot 19u, ijsschaatsenverhuur aan 3 euro voor volwassenen en 2 euro voor kinderen. Wekelijks zijn er ‘Disco on ice’ avonden, van december tot februari, van 20u tot 22u.

4. Karten op ijs
Het ijs biedt een uitdagend terrein voor karters met lef. Je target: grenzen verleggen en jezelf overwinnen. De ijskartbaan Tignes is de plek waar je moet zijn. In je 270cc kart, met spike banden spurt je weg over een 320 meter lang circuit. Achter het stuur moet je snelheid en beheersing, roekeloosheid en koelbloedigheid weten te combineren. Elke dat vanaf 15u tot 21u, aan 20 euro per persoon.

5. Met sneeuwscooter onder de sterrenhemel
In Tignes houdt het plezier na het sluiten van de pistes niet op. Bij het vallen van de nacht wordt de sneeuwmantel omgetoverd tot een circuit om ijzige verrassingen en adrenaline met elkaar te combineren. We hebben het over de sneeuwscootertochten. Liefhebbers van natuur en motorsport kunnen genieten van een boeiende tocht onder de schitterende sterrenhemel. Een hoogtepunt van je tocht is een tussenstop en diner in een Mongoolse joert. Een rit van 30 minuten kost 55 euro. Combineer je het met het avondeten in de joert, dan betaal je 84 euro.

PRAKTISCHE INFORMATIE
Officiële website van Tignes: www.tignes.net
Informatie en reserveringen: www.tignesreservation.net

Foto’s: © Toerisme Tignes

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *