Op citytrip in Lissabon: 8 kindvriendelijke tips

Een citytrip naar Lissabon kan best kindvriendelijk zijn. Je kinderen beleven zonder twijfel uitzonderlijke momenten als ze backstage kunnen in de dierentuin, dolfijnen spotten of (mee) met een segway door Alfama kunnen zoeven. 8 tips dit een citytrip met de kids in de Portugese hoofdstad onvergetelijk maken!

Slapen bij haaien in Oceanário. © Bobo Boom via Flickr Creative Commons

Slapen bij haaien in Oceanário. © Bobo Boom via Flickr Creative Commons

1. Slapen met haaien
In Lissabon kunnen kinderen een avond én nacht doorbrengen in het Oceanário. De activiteit ‘Slapen met haaien’ is een educatief programma waarbij kinderen van alles leren over de diepe oceaan en zijn inwoners. Haaien, pinguïns, zeeotters, zeepaardjes, reuzenoctopussen en kwallen die licht geven in het donker: ze zijn allemaal in het aquarium te vinden. De ‘zeeologen’ in spe krijgen ook de kans om tanden en de huid van haaien aan te raken. Vervolgens worden de slaapzakken uitgerold naast de enorme tanks en is het bedtijd. Gedurende de hele nacht genieten ze van het unieke onderwaterleven. ’s Ochtends sluiten ze af met een rondleiding door het Oceanário en om 10.00 uur sluiten de ouders hun kroost weer in de armen. Prijzen vanaf 60 euro per persoon. Meer info: www.oceanario.pt

2. Sterren kijken in Belém
De stadswijk Belém staat bekend om de Toren van Belém, het beroemde Mosteiro dos Jerónimos en de overheerlijke pastéis de Belém. Ook voor kinderen heeft deze wijk moois te bieden. In het Planetarium Calouste Gulbenkian kijken ze hun ogen uit op de prachtige sterrenhemel, planeten en sterrenbeelden.

De boottocht vertrekt in de stad Setúbal. © Anne LANDOIS-FAVRET via Flickr Creative Commons

De boottocht vertrekt in de stad Setúbal. © Anne LANDOIS-FAVRET via Flickr Creative Commons

3. Dolfijnen spotten
Op 40 km ten zuiden van Lissabon kunnen vakantiegangers vanuit Setúbal met een boottocht dolfijnen spotten. Een unieke ervaring aangezien in heel Europa er maar drie populaties wilde dolfijnen zijn. Info: www.vertigemazul.com

4. Speelgoedparadijs
In het historische stadje Sintra bevindt zich naast de bekende St Jorge kasteel een waar speelgoedparadijs. Gesticht door speelgoedverzamelaar João Arbues Moreira biedt het speelgoedmuseum meer dan 20.000 voorwerpen van de 16e tot de 20ste eeuw. Niet alleen leuk voor kinderen, ook volwassen kunnen hier hun nostalgische jeugdherinneringen ophalen.

Geniet van een dolfijnenshow in de dierentuin. © Dmitry Valberg via Flickr Creative Commons

Geniet van een dolfijnenshow in de dierentuin. © Dmitry Valberg via Flickr Creative Commons

5. Kinderstad Kidzania
In de Dolce Vita winkelcentrum in Amadora, ten noorden van Lissabon, bevindt zich de speciaal voor kinderen ontworpen kinderstad Kidzania. Terwijl ouders winkelen, eten of naar de bioscoop gaan, kunnen kinderen van 3 tot 15 jaar spelen in deze op kindermaat gemaakte gemeenschap. Er is zelfs een hogeschool, rijschool, ziekenhuis, supermarkt en TV-studio waar op ludieke wijze onderwezen wordt. Kinderen krijgen alvast een kijkje in hun toekomst wanneer ze de rol van acteur, model, tandarts, politieagent of brandweerman op zich nemen. Toegang is gratis voor kinderen tot 2. Kinderen van 3-4 jaar betalen 14 euro en tussen 5 en 15 jaar bedraagt de entree 19,50 euro. Meer info: www.kidzania.pt

6. Bezoek aan de dierentuin
In het centrum van de stad Lissabon ligt de dierentuin, waar je een grootse variëteit aan dieren ter wereld kan aanschouwen. Behalve dieren kijken kun je de kinderen meenemen naar de verschillende voedersessie of ze laten genieten van een show. Verder biedt de dierentuin een kinderboerderij en kun je een ontspannend ritje maken op de kabelbaan of met het treintje. Kinderen tot 3 jaar mogen gratis binnen. Kinderen tot 12 jaar betalen 14,50 euro, volwassenen 20,50 euro. Meer info: www.zoo.pt

Maak een segwaytour in de wijk Alfama. © Pixabay

Maak een segwaytour in de wijk Alfama. © Pixabay

7. Talentenacademie voor kids
De kleurrijke Portugese hoofdstad telt vele kindvriendelijke parken. Het Monsanto Park is met zijn 900 hectare het grootste en bekendste park in Lissabon. De stadstuin biedt inwoners en vakantiegangers niet alleen een schitterende plek om uit te rusten maar ook een plek waar de natuur ervaren kan worden. Dankzij de talentenacademie gelegen in het park maken kinderen vanaf 3 jaar op pedagogische en speelse wijze kennis met de fauna en flora in het Monsanto park.

8. Met de Segway door Alfama
Ontdek Lissabon op wieltjes en verken de smalle straatjes van Alfama op de segway. Tijdens de segwaytour ontdek je verschillende historische bezienswaardigheden zoals de Kathedraal, het nationale Pantheon, het lokale favoriete Pois Café, de 16de-eeuwse architecturale nieuwsgierigheid Casa dos Bicos en het Saint Estevão dat voorziet in een geweldig uitzicht van Alfama. Bij Rua dos Fanqueiros, naast de Plaza van Koophandel, kunnen enthousiastelingen dit unieke vervoermiddel vanaf 35 euro huren. Kinderen onder de 12 jaar dienen vergezeld te worden door een volwassene. Meer info: www.redtourgps.com

Meer info over Lissabon: www.visitlisboa.com

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *