granja20

Gentenaars runnen de beste Belgische B&B in Frankrijk

La Granja van Gentenaars Patrick Van Hoorebeke en Daniëlla Dhaenens werd door de lezers van de populaire gidsenreeks Logeren bij Belgen verkozen tot beste logies in Frankrijk. In Zuid-Europa gaat de prijs naar Casa d’Oro van de Italiaanse West-Vlamingen Jan Vandorpe en Filip Van Branteghem.

Kinderen welkom
De naam van de B&B is Spaans, de uitbaters zijn Belgen en het landschap rondom is op-en-top Frans. Patrick en Daniëlla weten niet waarom de vorige eigenaars van La Granja een Spaanse naam kozen voor de gerestaureerde boerderij met indrukwekkende duiventoren. Wat ze wel weten, is dat ze het hier in Trentels in het betoverende landschap van Zuidwest-Frankrijk volledig naar hun zin hebben.

Frisse, nette kamers in La Granja

Frisse, nette kamers in La Granja

Nieuwe uitdaging
Daniëlla gaf haar kapperszaak in Drongen op en ook Patrick had na jarenlange dienst bij De Lijn zin in een nieuwe uitdaging. In La Granja, in het landelijke departement Lot-et-Garonne, bieden Patrick en Daniëlla kindvriendelijk logies. Je kunt een verblijf in de B&B-formule kiezen of een van de twee comfortabele vakantiewoningen huren. Die zijn geschikt voor grote gezinnen, want ze hebben vier kamers en een eigen zwembad. Op het glooiende terrein is bovendien genoeg plaats voor een derde zwembad voor de gasten van de B&B.

Vaste waarden
Vorig jaar ging de trofee van beste Belgische B&B in Zuid-Europa naar Cortijo Valavero in Spanje en eindigde Casa d’Oro in Italië op de tweede plaats. Dit jaar werd Casa d’Oro tot beste Belgische B&B in Zuid-Europa verkozen en eindigt Cortijo Valavero op de tweede plaats. De West-Vlamingen Jan Vandorpe en Filip Van Branteghem van Casa d’Oro bouwden een dorpshuis in Oro, in Umbrië, om tot een geliefd vakantieadres voor wie van rust en gastronomie wil genieten in een regio waar veel te bezoeken valt.

oro05

Casa d’Oro in het Italiaanse Umbrië is de beste Belgische B&B van Zuid-Europa.

Casa d’Oro in het Italiaanse Umbrië is de beste Belgische B&B van Zuid-Europa.

Top 3 van beste Belgische logies in Frankrijk:         

  1. La Granja (Lot-et-Garonne), Patrick Van Hoorebeke en Daniëlla Dhaenens uit Gent, www.gites-lagranja.com
  2. La Bastide du Lot (Lot-et-Garonne), Sebastien Nolf en Charlotte Verkinderen uit Ruiselede (West-Vl.), www.labastidedulot.fr
  3. Maison des Etoiles (Aveyron), Johan Bastiaens en Astrid Lieben uit Genk, www.masdestoiles.com

Top 3 van beste Belgische logies in Zuid-Europa:

  1. Casa d’Oro (Umbrië, Italië), Jan Vandorpe en Filip Van Branteghem uit Harelbeke (West-Vl.), www.casadoro-umbria.it
  2. Cortijo Valavero (Andalusië, Spanje), Jorge Duran Castro en Vanessa Wouters uit Westmalle, www.cortijovalavero.com
  3. Atidos (Regio Valencia, Spanje), Willy Brouwers en Arie Lengkeek uit Mechelen www.atidos.info

Meer info: www.logerenbijbelgen.org | www.bestchambresdhotes.com

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *