Logeren bij Belgen komt met nieuwe topadressen

De nieuwe gidsen 2016-2017 van Logeren bij Belgen liggen in de boekhandel. Niet alleen kregen ze een frissere lay-out, ze bevatten ook talrijke nieuwe adressen, met tips van de lezers.

De gidsen ‘Logeren bij Belgen in Frankrijk’ en ‘Logeren bij Belgen in Italië, Spanje, Portugal en Marokko’ zijn voor het nieuwe vakantiejaar volledig opgefrist en geoptimaliseerd. Verschillende nieuwe adressen van Belgische B&B’s en charmehotelletjes in het buitenland, van Le Nord in Frankrijk tot in de Algarve in Portugal en Aburzzo in Italië, verdienden een plekje in de verzameling.

Ook dit jaar moesten de logies de kritische blikken van Erwin De Decker en Peter Jacobs doorstaan. Zij beslissen namelijk al meer dan tien jaar welke logeeradressen worden opgenomen op basis van de officiële normen, de kwaliteit en originaliteit.

De twee nieuwe gidsen maken eveneens plaats voor de favoriete adressen van de lezers zelf. Meer dan 2.000 surfers evalueerden in 2015 hun vakantie bij Belgen. Op basis van hun commentaren werd een top 3 samengesteld per gids.

Logeren bij Belgen in Frankrijk
1. Résidence Pierre, Rosières-près-Troyes
‘Een toplocatie’ en ‘een aanrader’ noemen de vakantiegangers hun verblijf in dit charmehotelletje in de Aube, een van de streken waar champagne vandaan komt. De bubbels vormen de grootste troef van het vakantieaanbod van Peter Bruneel en Heidi Huys uit Tielt, maar ook de recent geïnstalleerde sauna en jacuzzi worden geapprecieerd.

2. Maison Des Étoiles, Verrières
Een verwenadres waar de ontvangst vriendelijk is volgens de bezoekers van deze B&B bij Millau in de Aveyron. Astrid Lieben en Johan Bastiaens uit Genk en Lanaken hebben zich gedurende de jaren vervolmaakt in de gastvrijheid. De table d’hôtes is een hoogtepunt van het verblijf. De sterrenhemel krijg je er gratis bij.

3. Le Mas Du Père Jean, La Roche-Saint-Secret
Vakantiegangers prijzen unaniem de keuken van deze B&B in de Drôme Provençale geprezen. ‘Het is een pareltje.’ Dat compliment verdienen Frank Van den Bogaerd en Martine Van Hooydonck, die hun restaurant Ratatouille in Beerse vaarwel zeiden en naar Zuid-Frankrijk trokken. De Mas du Père Jean is een blijver als het van hun logies afhangt.

Logeren bij Belgen in Italië, Spanje, Portugal en Marokko
1. Cortijo Valavero in Andalusië, Spanje
‘Mag je zeker niet overslaan op je tocht door Zuid-Spanje.’ Dat vinden althans de logees van deze B&B in Lújar. Vanessa Wouters uit de Kempen, in een vroeger leven professioneel volleybalspeelster, toverde samen met haar Spaanse vriend een ruïne van een olijfboerderij om tot een topverblijf voor gasten die Andalusië willen verkennen.

2. Casa d’Oro in Umbrië, Italië
West-Vlamingen Jan Vandorpe en Filip Van Branteghem zijn al jaren de perfecte ambassadeurs van Umbrië. Dat bewijzen de lovende woorden van hun gasten: ‘Er bestaan geen superlatieven om ons verblijf te beschrijven’. Het dynamische duo uit Harelbeke perfectioneert het aanbod van de B&B in Oro steeds weer met o.a. Vespa’s en een eigen boek over hun favoriete streek en gastronomie.

3. I Fiamminghi in Toscane, Italië
De gastvrijheid van I Fiamminghi staat buiten kijf: een ‘ongelooflijk fijne gastheer en gastvrouw’, schrijven de bezoekers. Dat is niet de enige troef van Dirk Matton en Annemie De Clercq uit Oudenaarde en Sint-Niklaas. Hun B&B in Montaione vormt een waar palazzo met een terras waar Toscane aan je voeten ligt.

Zin in meer logeerinspiratie? De gidsen vind je in de boekhandel en kosten elk 19,99 euro.

Foto: © Atrifonov Photography

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *