Detoxen in IJsland: met de bioboer in de warmwaterbron

Goede en vooral gezonde voornemens gemaakt voor 2017? IJsland maakt het je heel makkelijk om ze waar te maken! Het land staat bekend om haar schone water, frisse lucht, warmtebronnen en prachtige natuur, ideaal om te detoxen en fris het nieuwe jaar tegemoet te gaan! Ook uiterst geschikt om te ontstressen, het hele jaar door!

Eten uit de serre
Friðheimar, in het zuidwesten van IJsland, werd wereldwijd bekend nadat zowel actrice Gwyneth Palthrow als beroemdheid Kim Kardashian hier vorig jaar een bezoek brachten. Friðheimar is een familiebedrijf waar meerdere soorten tomaten op een biologische wijze worden geteeld door gebruik te maken van aardwarmte en bijenkasten om de planten direct te bestuiven. Voor een unieke eetervaring kun je het hele jaar door terecht in het familierestaurant in de kas. Probeer hun zelfgebakken brood, komkommersalsa en tomatensoep. Goed voor hart en ziel. (www.fridheimar.is)

Veganistisch
Gló is een raw en vegetarisch restaurant. Ook deze plek is populair bij wereldsterren en dat is niet voor niets. Naast dat je er heerlijk én gezond kunt eten biedt Gló ook verschillende interessante seminars aan over verschillende aspecten van gezond leven. (www.glo.is)

De beste warmwaterbron volgens de locals blijft Blue Lagoon. © Pixabay

De beste warmwaterbron volgens de locals blijft Blue Lagoon. © Pixabay

Beste bron volgens de locals
IJsland barst van de vele warmtebronnen waar hoge waardes van silicaten en mineralen een verjongend effect hebben op de huid en een ontspannen gevoel geven. De bekendste warmtebron is de Blue Lagoon, dit water heeft volgens de IJslanders een heilzame werking.

Diamanten Cirkel
Myvath in het noorden van IJsland is een speciaal natuurgebied met warmtebronnen. Geniet van de schitterende omgeving dat ook wel de Diamond Circle wordt genoemd. De toeristische plekken in dit gebied zijn op een manier opgesteld dat deze zo min mogelijk het unieke en kwetsbare ecosysteem verstoren.

Verschillende warmwaterbronnen in IJsland lenen zich uitstekend om in te ontspannen of baantjes in te trekken.

Verschillende warmwaterbronnen in IJsland lenen zich uitstekend om in te ontspannen of baantjes in te trekken.

Lekkernijen in de spa
Laugarvatn Fontana heeft mineraalbaden in verschillende dieptes, groottes en temperaturen. Sommige baden zijn perfect om in te relaxen, andere weer heerlijk om baantjes in te trekken. Bij Laugarvatn bakken ze brood op traditionele wijze in het hete zand bij het meer, waar ook forel wordt gevangen. Deze forellen worden in de naastliggende boerderij gerookt en staan samen met andere lokale lekkernijen op het menu in het restaurant. (www.fontana.is).

Baden buiten Reykjavik
Reykjadalur is een smalle stroom van warm water op een heuvel net buiten Reykjavik. Het water is warm genoeg zodat mensen er het hele jaar heerlijk in kunnen baden. Ooit alleen bekend bij locals, maar inmiddels vinden steeds meer toeristen dit bijzondere plekje net buiten de stad. Handig voor als je een stop-over hebt in Reykjavik!

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *