Deze 7 luchthavens verlichten je wachttijd met gratis stadstours

Wie ver reist, heeft er ongetwijfeld al mee te maken gehad: verschillende overstappen die gepaard gaan met lange wachttijden. 7 luchthavens in onder meer Azië en het Midden-Oosten hebben daar iets handigs op gevonden: gratis stadstours! Gewoon even aanmelden en je mini-citytrip kan beginnen!

Marina Bay Waterfront in Singapore © Pixabay

Marina Bay Waterfront in Singapore © Pixabay

1. Singapore Changi Airport in Singapore
Heb je minimum 5 uur te spenderen in de luchthaven van Singapore? Rep je dan naar Terminal 2 (vlakbij Transfer Lounge E) of Terminal 3 (naast Transfer Lounge B). Je kan telkens kiezen tussen 2 tours: de City Lights Tour en de Heritage Tour. Onderweg passeer je onder meer langs Chinatown, Little India, de Esplanade en Marina Bay Waterfront. De tours gaan 5 x per dag door. De eerste start om 9u ’s morgens en de laatste begint om 18u30. Meer details vind je op de website van Changi Airport.

Uitzicht op Seoul, Korea © Pixabay

Uitzicht op Seoul, Korea © Pixabay

2. Incheon Intl Airport in Seoul, Korea
Afhankelijk van je wachttijd (vanaf 1 tot meer dan 5 uur) kan je kiezen uit maar liefst 7 verschillende tours die langs de Headon Yonggungsa Tempel, de Incheon Grand Bridge, Shinpo Market, Namsangol Hanok Village en het Gyeongbokgung Palace komen. Reserveren doe je aan de hoofdbalie Transit Tour in Immigration section B, vlak bij de balie van KoreanAir op de 2de verdieping van de passagiersterminal. 14 x per dag vertrekt er een tour, ten vroegste om 8u ’s morgens en ten laatste om 15u in de namiddag. Belangrijk om te weten: deze tours zijn niet helemaal gratis. Je betaalt 10.000 KRW, omgerekend zo’n 8 euro.

Panorama over Taipei, Taiwan © Pixabay

Panorama over Taipei, Taiwan © Pixabay

3. Taoyuan Intl Airport in Taipei, Taiwan
Wie minimum 7 en maximum 24 uur vastzit in de luchthaven van Taipei, krijgt de kans om ondertussen de Chiang Kai-Shek Memorial Hall, Taipei 101, Sanxia en de Zushi Tempel te bewonderen. Er vertrekken dagelijks 2 tours, vanaf 8u15 tot 13u45. Je kan je plaatsje reserveren aan het Tourist Service Center in de aankomsthal van Terminal 1 en 2.

Tokio in Japan by night © Moyan Brenn via Flickr Creative Commons

Tokio in Japan by night © Moyan Brenn via Flickr Creative Commons

4. Tokyo Narita Airport in Tokio, Japan
In de luchthaven van Tokio bieden ze 5 verschillende tours aan van ongeveer 3 uur. Je moet dus minimum 5 uur op de luchthaven vertoeven alvorens je volgende vlucht vertrekt. Hoogtepunten op de tours zijn de Naritasan Shinshoji Tempel, het Museum of Aeronautical Sciences, wandelingen in de natuur en de winkelstraten van Shisui. Reserveren kan aan Narita Transit Tourism Counter in Terminal 1 of 2. De balies zijn wel alleen open tussen 9u en 12u in de voormiddag. Let wel op: je moet voor je eigen openbaar vervoer en museumtickets betalen.

De Blauwe Moskee in Istanbul, Turkije © Pixabay

De Blauwe Moskee in Istanbul, Turkije © Pixabay

5. Ataturk Intl Airport in Istanbul, Turkije
In de Turkse luchthaven in Istanbul kan je enkel deelnemen aan de gratis tours als je vliegt met Turkisch Airways. Is dat het geval, dan kan je kiezen tussen 3 tours met verschillende hoogtepunten zoals de Blauwe Moskee, Hippodroom, Aya Triada kerk, Taksimplein, de overdekte bazaar, de Serpent Column, Topkapıpaleis en de Obelisk van Thedosius. Zorg wel dat je zeker 6 tot maximum 24 uur op de luchthaven bent. Aanmelden kan aan de Hotel Desk in de aankomsthal, die voorbij de paspoortcontrole ligt naast de Starbucks. Kom zeker een half uur op voorhand. De tours starten op variabele uren.

Doha in Qatar vanuit de lucht © Pixabay

Doha in Qatar vanuit de lucht © Pixabay

6. Doha Intl Airport in Doha, Qatar
Spendeer je minimum 5 en maximum 12 uur in de luchthaven van Doha, dan kun je tussen 8u ’s morgens en 20u ’s avonds op pad in de stad. Je ontdekt er onder meer het Museum of Islamic Art, de Souq Waqif, het eiland The Pearl en Katara Cultural Village. Meld je aan bij de Doha City Tour desk (aangeduid als ‘City Tours’), gelegen tussen de taksvrije shop van Chanel en Dior en een winkeltje met de naam Marmelade. Let wel op: je kan enkel deelnemen als je vlucht aankomt tussen 4u ’s morgens en 19u ’s avonds.

Temple Square in Salt Lake City © Ken Lund via Flickr Creative Commons

Temple Square in Salt Lake City © Ken Lund via Flickr Creative Commons

7. Salt Lake City Intl Airport in Utah, Verenigde Staten
Je hebt slechts 2 uur nodig om te genieten van de tour die je langs Temple Square in Salt Lake city voert. Deelnemen kan door je aan te melden bij een van de twee infobalies in Terminal 1 of 2. Vraag zeker naar een brochure met de vertrektijden. Tussen 11u en 16u vertrekt er elk uur een tour.

Coverfoto: © Pixabay

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *