5 x slapen in de woestijn onder een sterrenhemel

Stel je voor: je wandelt richting ondergaande zon, met je voeten in het roodbruine zand en een warme bries door je haren. De wind en een brul van een dromedaris in de verte zijn de enige geluiden die je hoort. Je bent in de woestijn van Oman, waar een sprookjesnacht onder een open sterrenhemel op je wacht!

Luxe hotelkamer in het zand
Na een halfuur rijden door de hoge zandduinen van Wahiba Sands zie je de 26 luxueuze, stenen tenten van het Desert Nights Camp oprijzen. In dit vijfsterren resort word je warm onthaald door het vriendelijke personeel met een traditioneel welkomstdrankje zoals het bij de bedoeïenen geserveerd wordt. Wanneer je de imposante houten deur van je kamer opendoet, waan je je precies in een hotelkamer met zicht op de woestijn, die voorzien is van alle luxe, inclusief airco en minibar. ’s Avonds wacht je een romantisch diner onder de sterrenhemel.

Hud Hud Travels laat je proeven van luxe in de woestijn van Oman

Hud Hud Travels laat je proeven van luxe in de woestijn van Oman

Droomverblijf op maat
Ben je op zoek naar een luxe-formule om in de woestijn te overnachten waarbij alles naar eigen wens geregeld wordt? Kies dan voor Hud Hud Travels. Je kiest je favoriete plek uit en zij zorgen voor een exclusieve woestijnervaring op maat, met luxe tent inclusief comfortabele badkamer. Terwijl je geniet van de adembenemende zonsondergang, zetten zij alles klaar. Wanneer je terugkeert, ruik je de geur van een heerlijk barbecue avondmaal.

Op één uur rijden van Muscat logeer je in villa's die lijken op tenten

Op één uur rijden van Muscat logeer je in villa’s die lijken op tenten

Boutique chic
Wie niet veel tijd heeft en de woestijn toch niet wil missen, kan naar het Dunes by al Nahda resort, op slechts 1u rijden van Muscat. Hier logeer je in villa’s die er uitzien als een tent, maar wel voorzien zijn van een tegelvloer, salon en TV. Je komt er voor pure ontspanning, en je hebt schitterend uitzicht op de bergen, de zandduinen en de groene vegetatie van Wadi Al Abiyad. Actieve vakantiegangers kunnen er golfen, wie wil relaxen moet beslist naar het Spa Resort voor een “hot sand therapy”.

Alsof het nog niet gekker kan, laat 1000 Night Camps je zwemmen in de woestijn!

Alsof het nog niet gekker kan, laat 1000 Night Camps je zwemmen in de woestijn!

Zwemmen in de woestijn
Douchen in de woestijn onder een sterrenhemel, dat is pas een onvergetelijke ervaring! Die kun je waarmaken in het 1000 Nights Camp. Er is keuze uit verschillende soorten tenten, van basic tot zeer comfortabel. In de Arabische tenten slaap je in een authentieke bedoeïenentent, met aangebouwde outdoor badkamer. Voor je de sterrenhemel bewondert geniet je eerst van een traditioneel diner met optreden van een bedoeïenen muziekgroep. ’s Ochtends neem je een verfrissende duik in het zwembad naast het restaurant, één van de vele activiteiten die in het kamp te beleven zijn.

Plezier voor groot en klein
Een tent is niet altijd groot genoeg voor een gezin met kinderen. Daarvoor heeft het Arabian Oryx Camp een oplossing. Je kan er terecht in Omani huisjes met meerdere slaapkamers en badkamers. De ideale combinatie van authenticiteit en comfort. In het kamp worden talrijke leuke activiteiten georganiseerd zoals dune bashing, een ritje met een kameel of sandboarden om groot en klein te plezieren.

Wist je dat je ook vrij kunt kamperen in Oman? Ideaal voor wie een budgetvriendelijke manier zoekt om in de woestijn te slapen. Je kiest een eigen plek en zal door niets of niemand gestoord worden.

Meer info: www.visitoman.be

Foto’s: © Visit Oman

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *