Wintersport voor beginners in Ramsau am Dachstein

Koning Winter is weer in het land, wat betekent dat het ene na het andere wintersportgebied opnieuw de deuren opent. In Oostenrijk ontdekten we een verborgen schat voor winterse levensgenieters: Ramsau am Dachtstein. Het gebied blijkt uiterst geschikt voor beginners op de latten!

In Ramsau am Dachstein is het genieten van knappe panorama's en spectaculaire rotsformaties!

In Ramsau am Dachstein is het genieten van knappe panorama’s en spectaculaire rotsformaties!

Rustig wintersportgebied
Na een ontspannen rit verwelkomt het dal je met zijn mooiste uitzicht. Het grote onthaasten kan beginnen! Geen drukke wegen, overvolle toeristendorpen of skiliften met lange wachtrijen, alleen een enorme witte hoogvlakte. Langlaufers volgen op hun gemak de loipen en gezinnetjes slenteren over witte wandelpaden. Alles ademt hier rust en stilte. Dit is de winter op z’n best!

Kleinschalig relaxen
Gemoedelijkheid en kleinschaligheid staan hier voorop. Zo is Ramsau am Dachstein een ideale vakantiebestemming voor gezinnen, beginnende skiërs en senioren. Talloze recreatiemogelijkheden zorgen ervoor dat jong en oud aan hun trekken komen. In vergelijking met andere skigebieden is het hier altijd rustig. Geen drukke après-skibars en overvolle terrassen, maar de authentieke sfeer van een klein bergdorpje. Door zijn ligging ten zuiden van het Dachsteinmassief is het dal sneeuwzeker. Er ligt altijd net iets meer sneeuw dan bij de buren.

Kinderen vanaf 2,5 jaar maken plezier met mascotte Kali!

Kinderen vanaf 2,5 jaar maken plezier met mascotte Kali!

Kinderparadijs
Iedere skischool heeft hier zijn eigen kinderland: Kaliland. Kids kunnen er terecht vanaf 2,5 jaar en de kleine mascotte Kali de Ramsauriër verheugt zich op het bezoek van elk kind. Ieder Kaliland beschikt over een tovertapijt, kinderfiguren, een baan voor mogulskiën (een soort minifreestylen) en een plek om even uit te rusten. Hier kan je je kinderen met een gerust hart een paar uurtjes hun gang laten gaan.

Voordelig skiën in Ski amadé
De vlakke pistes rondom Ramsau am Dachstein zijn uitermate geschikt om de basistechnieken van het skiën te leren. Daardoor is dit een prima skigebied voor beginners en jonge gezinnen. Ervaren skiërs en snowboarders kunnen zich uitleven op de ijzige Dachsteingletsjer. Ramsau am Dachstein ligt in het hart van het uitgestrekte skigebied Ski Amadé. Daardoor kan je hier erg voordelig skiën: één skipas geeft toegang tot 860 kilometer pistes en 270 liften in vijf regio’s.

Romantisch paardrijden bij zonsondergang.

Romantisch paardrijden bij zonsondergang.

Romantische paardentocht
Ramsau am Dachstein is niet enkel een skigebied, het staat bekend om zijn prachtige paarden. Nergens in Oostenrijk vind je meer paarden in één dorp. Maak er dus zeker eens een tocht mee door de besneeuwde bergen. In een romantische arrenslee geniet je warm ingepakt onder een wollen deken van het sprookjesachtige winterlandschap. De enige geluiden die de stilte doorbreken zijn de klingelende belletjes en het snuiven van het paard.

Veelzijdig winterland
Wandelaars vinden hier tientallen kilometers geprepareerde wandelpaden. Of bind een keertje de sneeuwschoenen aan en maak een tocht door de diepe sneeuw. Hier kan je genieten van ruimte, rust, zon, bergen, zuivere lucht en prachtige natuur. Ook rodelen en schaatsen op de ijsbaan behoren tot de mogelijkheden. Echte avonturiers kunnen zelfs gaan snowraften over de sneeuwvlakte.

In Ramsau am Dachstein is het aangenaam wandelen en langlaufen.

In Ramsau am Dachstein is het aangenaam wandelen en langlaufen.

Langlauftopper
Het vlakke tot licht glooiende landschap aan de voet van het Dachsteinmassief is prima geschikt voor langlauftochten en crosscountryskiën. Enthousiaste langlaufers vinden hier een loipenaanbod van maar liefst 350 kilometer. Geen wonder dat regio wordt aangeprezen als een van de aangenaamste langlaufgebieden van de Alpen. Welke route wil jij in dit sprookjesachtige winterlandschap gaan volgen? En hoe lang trek je ervoor uit? Aan jou de keuze!

PRAKTISCHE INFO
Toerisme Ramsau am Dachstein | www.ramsau.com | www.skiregion-ramsau.at
Dachsteingletsjer | www.derdachstein.at
Ski Amadé | www.skiamade.com
Oostenrijkse Dienst voor Toerisme | www.austria.info/be_n

Foto’s: © Tourismusverband Ramsau am Dachstein

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *